Vuk koji ne menja ni ćud ni dlaku

Svako ko je pomislio da je Vuk Drašković ikebana u aktuelnoj srpskoj vlasti, da se povukao i da nema uticaja, čitanjem njegovog intervjua, u kome Vučića opisuje kao „vapijućeg u pustinji“, lako može da se uveri da je pogrešio, i da je tu prevejanu lisicu od vuka prerano otpisao. Šta više, ako je mnogo toga natovario na leđa premijeru, on mogao bi da se zapita koliko je tu masla Vuka Draškovića u nekim potezima koji ne nailaze na odobravanje srpske javnosti.

Na samom početku svoje izjave Tanjugu Drašković kaže da je premijer Srbije Aleksandar Vučić krenuo u stratešku i odlučnu bitku za budućnost zemlje i prešao ‘Rubikon’ ka evropskoj strani, ali da, na žalost, Srbija još nije prešla tu granicu.

U ovim rečima prepoznajemo nameru da se promeni pogubni srpski mentalitet i kuknjava što se to nije postiglo je besmislena, pošto to  i nije bilo moguće postići u tako kratkom vremenu. Pšenica ne može da se poseje i požnje za to vreme.

Ne mogu Srbi da postanu Nemci za nekoliko meseci ili nekoliko godina. Nisu oni napravljeni od plastelina da ih Drašković mesi od sečenja ruke koja nosi tursku zastavu, postavljanja Miloševića na belog konja i izvikivanje za srpskog vožda, do šarmantnog i duhovitog predsednika, potom masovnog ubice, razbojnika, pa sve do SOFA okupacionog sporazuma koji je on potipsao do sumanute namere da promeni narodni mentaliutet.

I sad mi kao ostali na drugoj strani Rubikona, umesto da smo se što podavili, što ga preplivali, a nismo. Inatimo se, a mogli smo nekako bar da promrsimo ono „Ave Caesar morituri te salutant.“, ali avaj, taj naš prokleti, primitivni balkanski mentalitet…

Bivši pisac govora visokog komunističkog funkcionera Mike Špiljka i novinar Tanjuga, što je u to vreme mogao da bude samo provereni komunista, smatra dalje da premijer nije sasekao „korenje komunističke ideologije, koja davi Srbiju“. I sad se čudi što narod ne stiže da prati njegovo konvertitstvo, kriv je narod što ne može da prati mene Vuka Draškovića i gomile preletača iz partije u partiju, iz ideologije u ideologiju, iz računa u račun. I posle narod ne valja: Nije skočio u Rubikon ako baš neće da ga pređe.

Opsesija Službama ne jenjava i nikakva novost nije u tome da službe rade mnoge stvari  ali bi morao da zna da Službe nisu homogena tela i nikada se ne zna, dok se ne otkrije, za čiji račun je nešto urađeno. Tako Drašković pominje „streljanje Ćuruvije“ i „streljanje srpskih mladića u kafiću Panda u Peći“. Za Ćuruviju ne znam, ali ako u vreme NATO  napada Milošević, osim ubistva Ćuruvije, nije imao nikakvu drugu ideju pre je za psihijatrijso posmatranje nego za krivičnu odgovornost.

Ali ne znam šta je Drašković hteo da kaže o skrivanju tajni u vezi streljanje mladića u Peći? Zar zaista razuman čovek može da pomisli da su  Zapadne službe toliko nesposobne i da ne bi iskoristile takav poklon na tanjiru: da su srpske tajne službe pobile srpske mladiće u Peći – jer se to insinuira. Pa u vlasti ste Dršakoviću, dužni ste da inicirate istragu. Optužba je ogromna. I da ima države preko ovoga niti bi moglo niti bi smelo da se pređe.

Pored radovanja što su na severu Kosova uklonjeni DS balvani, produžuje opanjkavanje DS, sa kojojm je koliko do juče bio u vlasti i uživao njene blagodati. Bio je doduše i u svakoj vlasti i uživao takođe. Sećamo se da je plakao na ramenu Borisu Tadiću što mu nevera (Dačić) sedi uz koleno i pije rujno vino. Danas vidimo da mu ta DS nije bila dobra a sa neverom Dačićem lično pije rujno vino – čini vlast, upravlja ovom nesrećnom zemljom.

Da znam gde je tunguzija pobegao bih glavom bez obzira jer ovolika količina pokvarenosti postaje neizdržljiva. Teža od bombardovanja.

Advertisements

2 responses

  1. Hvala na lepim rečima. Pročitao sam Vaš članak i mogu Vam reći da mi se dopada. Vrlo korektno i istinito.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: