Bokserski džak

Sednica na kojoj se preuzima predsedavanje bilo kakvom seoskom skupštinom po pravilu je svečanog karaktera. Niko na prvoj sednici ne poteže nikakva pitanja a kamoli najteža. Naravno da to ne važi za Amerikance koji su upravo na jednoj takvoj sednici pokrenuli pitanje prijema Kosova u OEBS i time pokazali predsedavajućem koliko ga uvažavaju i šta ga od njih očekuje.

SB UN je uz punu saglasnost Amerike doneo Rezoluciju 1244 –  i danas važeći akt međunarodnog prava – koja garantuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije sa Kosovom kao suštinskom autonomijom u njenom okviru.

Očito je da je Amerika glasala za tu rezoluciju samo zato što bez nje – vojnički, nije mogla da stupi na tle Kosova. Glasala je za rezoluciju samo da bi se vojska SRJ povukla sa Kosova, a onda ju je grubo pogazila, sa svim onim državama koje su bez odobrenja SB UN (dakle kriminalno) bombardovale Srbiju, da bi na taj način, golom prevarom, ušla na Kosovo.

Pošto su naleteli na Rusiju, Amerika, Nemačka, Britanija,…na sav glas jadikuju o tome kako veća zemlja (Rusija) teroriše manju zemlju (Ukrajinu), kako Rusija ruši međunarodno pravo, a već na svečanoj – primopredajnoj sednici traže prijem države koju su izmislili upravo kršeći međunarodno pravo, surovo terorišući manju zemlju.

Od presedavajućeg OEBS će tražiti da se osudi kršenje međunarodnog prava, tražiće osudu zemlje koja krši međunarodno pravo, tražiće to, bez imalo stida i srama, one zemlje koje su ga brutalno pogazile bombardovanjem i cepanjem Srbije.

Belgija je danas izvela vojsku na ulice „zbog opasnosti po bezbednost zemlje“. Kad je Srbija bila napadnuta na Kosovu nije smela da izvede vojsku već je slala neobučene policajce koji su ginuli kao glineni golubovi jer su se susretali sa uvežbanim komandosima i njihovim Zapadnim instruktorima.

Posmatrači OEBS su merili svaki metak i svaki korak, postavljali su lokatore i brinuli se da se slučajno ne upotrebi veća sila, da se uvere da koliko pogine terorista OVK, da bar toliko pogine i srpskih policajaca.

Većeg licemerja na ovom svetu nema. Brutalno kršeći međunarodno pravo, Zapadne zemlje koje su razbile Srbiju, traže od Srbije – njihove žrtve, da tako pocepana širi laž, da svetom ne vlada pravo sile već sila prava.

Od Srbije, zemlje kojoj su zavedene genocidne sankcije pod lažnom optužbom, traže da Rusiji uvede sankcije i od toga neće odustati. Ocenjuje nas i posmatra Nemac engleskog imena i prezimena Dejvid Mekalister. Podneo čovek spoljnopolitičkom odboru EP nacrt predloga rezolucije o napretku Srbije 2014. godine u kojem je pored ostalog izraženo „žaljenje što Beograd, kada je to bilo traženo, nije uskladio svoje odluke sa odlukama Saveta EU o uvođenju sankcija Rusiji“.

Crnogorci su uveli sankcije Rusiji što se može podvesti pod komediju, kao što je komedija bila crnogorska objava rata Japanu 1905. zbog solidarnosti sa Rusijom.

Ako pak Srbija skrene s uma i uvede sankcije Rusiji to će već biti tragikomedija. Proklinjaćemo mi dan kad smo se latili predsedavanja OEBS – om. Nisu oni nas tek tako i slučajno postavili na to mesto. Niti je to smišljeno juče. Mi smo to samo juče saznali.

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: