Халт, халт, Ибар водо

Многе значајне личности одавно, веома отворено, указују на жестоки рат крупног капитала против сиротиње широм света.  Скоро се огласио и Ноам Чомски, професор Масачусетског института за технологију, који је оценио да неолибералне политике штедње током рецесије, које спроводе Немачка и финансијске институције, дају катастрофалне резултате, посебно у мање развијеним земљама.

Неке левичарске партије земаља ПИГС – „свиње“ већ су се приближиле конкретном преузимању власти и могућности да таквој политици кажу НЕ. Пред изборе у Грчкој Сириза тренутно води испред владајуће Нове демократије.

Алексис Ципрас -лидер Сиризе, отворено и храбро поручује да у његову владу, ако не добије апслолутну већину,  неће ући марионете Ангеле Меркел. Покрет отпора безумној немачкој политици постаје дакле врло видљив. И да је Немачка озбиљна држава, застала би бар мало у својој захукталости и запитала се да ли је могуће да је она увек у праву.

Како је могуће да Меркелова изјави да је

Владимир Путин интервенцијом у Украјини нарушио послератни мировни поредак у Европи.

„Послератни мировни поредак у Европи је нарушен“ разбијањем СФРЈ а захвалност водећем разбијачу је опевана у хрватском улизичком кичерају „Данке Дојчланд“. Не само да је „нарушен послератни мировни поредак у Европи“, оверен Завршним актом из Хелсинкија, него је проливена река крви и пало море жртава.

Немачка је противно своме Уставу бомбардовала Србију, чак мимо одлуке СБ УН који има искључиво право да предложи такав акт по међународном праву. Разбијање СФРЈ је наставила безумним разбијањем Србије, такође кршећи, по ко зна који пут, „послераттни мировни поредак у Европи“ али и Резолуцију 1244, пресуду Бадинтерове комисије, Повељу УН и Завршни акт из Хелсинкија.

Немачка јесте велика сила али се чињенице никаквом њеном силом не могу поништити. Зар никога нема на свету да се супростави неистини да је Путин „нарушио послератни мировни поредак у Европи“, кад га је Немачка, не нарушила, него срушила, палећи и убијајући по Србији. О материјалној штети и укупној катастрофи коју су нанели Србији, сувишно је причати.

Како је могуће да данашња Немачка иде чак и даље од Немачке из Другог светског рата. Зашто су измислили појам „северно Косово“ кад тако шта није постојало чак ни за време отворене немачке окупације. Подручје северно од реке Ибар је припадало немачкој зони (Недићевој Србији) а подручје јужно од Ибра је било под италијанском управом.

За Запад је комунистички систем наводно тоталитарни и недемократски, али то Немцима ништа не смета, да се по сваку цену боре да на снази остане чувено безакоње српског комунистичког режима: сулуда одлука Петра Стамболића, који је супротно Уставу НР Србије, који је изричито забрањивао промену унутрашњих граница,  педесетих година прошлог века Лепосавић, и још три општине северно од Ибра прикључио КиМ.

Уместо да Скупштина Србије поништи ту незакониту одлуку и припоји те четири општине Србији, ми смо кршећи сопствени Устав, Резолуцију 1244 и пресуду Бадинтерове комисије подигли границу на Јарињу и сад се као чудимо што оде Трепча, као да наш народ није одавно рекао: „кад иде јуне нек иде и уже“. Отишло је хиљаду „Трепчи“ неразумним понашањем свих власти после плаћеног пуча 5. октобра 2000.

Потпуно несхавтљива политика Немачке према Србији – оличена у разбијању једне хришћанске државе, и безумно стајање на страну муџахедина и у Босни и на Косову, доживљава ових дана – кроз покрет ПЕГИДА – имплицитну осуду и у самој Немачкој, што појачава наду да ће бахатост немачке политике наилазити на све већи отпор слободног света, у корист Немачке и Немаца, пре свега, а тиме и у корист стварне Европе, слободне и просперитетне, а не оне која се гуши у задаху сопственог смрада, којој улизичка Србија служи као само реквизит за лечење страха, стреса и фрустрација.

 

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: