Borba za goli život

Politički plaćenici svetskih lihvara pokušavaju da predstave da se pobedom Sirize ništa nije desilo. A jeste. Iz samog srca tame oglasio se Đani Pitela,  šef socijaldemokratske grupe u EP, koji je u saopštenju istakao da pobeda Sirize predstavlja početak kraja mera štednje u EU. A time valjda, pretpostavljamo, i početak raskidanja  okova nemačke Evrope.

Ko išta zna iz istorije hrabrog grčkog naroda, zna da mora ozbiljno da shvati tektonsku promenu raspoloženja naroda koji je odlučio da zbaci jaram dužničkog ropstva, zna da će Grci radije umreti nego da beskonačno stenju pod surovim merama štednje bezdušne trojke: MMF, Evropske centralne banke i EU. Da su rešili da odbace nemačku ekonomsku, a time i svaku drugu okupaciju, da je došao kraj ropskog prihvatanja neograničene pljačke. Uz pomoć sluganskih vlasti zadužili su Grčku sa 320 milijardi evra. I pričaju i dalje da se ta otimačina mora priznati i platiti. Znaju naravno da to neće biti tako.

Ovo jeste početak. Ali veliki početak. Pokretu otpora snagu će dati Španci, Irci, Italijani,…i svi oni kojima je preko glave nemačke politike gradnje nekakve unije kao specijalnog instrumenta za bezočno pljačkanje i ponižavanje ostalih članica. Uništenje čak i nesrećnih država koje nisu članice ali infantilno namamljne na priču o prijemu u EU.

Sve manje će ljudi uopšte biti spremno da prihvati stanje u kome je njih 1% zgrabilo 99% svetskog bogatstva. I još im je i to malo. Hoće još. Zato nam smanjuju porciju hrane, mogućnost lečenja, skraćuju odmore, teraju na ulicu. Došlo je vreme ili da nestanemo ili da pružimo otpor. Da bar umremo kao ljudi.

Lomovi oko Grčke tek predstoje. EU kakva je postojala do nedelje neće više nikada biti ista. Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj, po pitanju sankcija Rusiji, pridružiuće se i Grčka. Grčka neće klečati to je sasvim sigurno a šta će silnici moći da preduzmu protiv mogućeg grčkog okretanja Rusiji, Kini, gasnom čvorištu i saradnji sa Turskom, ostaje da se vidi, ali sasvim sigurno ne mnogo. Razlike među tobože jednakim članicama EU će postajati sve dublje i dublje a razmere nezadovoljstva ojađenih i opljačkanih građana evropskih država drugog i trećeg reda će biti sve opasnije.

Lažne mere štednje, što je drugo ime za surovu šok terapiju koja preti da dokrajči siromašna evropska društva,  moraju pasti. Ne može naš život da se svede na otimanje i ono malo što imamo da bi nezajažljivi vernici boga novca Mamona dobili sve.

Niko naravno ne sumnja da su oni u svome „verskom“ ludilu zamislili da će negde, u nekim dobro snadbevenim i zaštićenim pećinama, preživeti katastrofu koju nama – nebitnim ljudima, spremaju. Ali, ako ima utehe, neće se ni oni nauživati, kad izmile na opustošenu zemlju i ponovo započnu štampanje dolara. Ako ni od čega drugog umreće od očaja što neće imati kome da daju taj bezvredni papir pod kamatu. Njihov jadni život će time izgubiti svoj jedini smisao.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: