A šta ćemo sa bombardovanjem iz 1999

Novi premijer Grčke Aleksis Cipras smatra da bi grčke dugove Nemačkoj trebalo prebiti sa dugom Nemačke Grčkoj za odštetu u Drugom svetskom ratu, koji, kako smatra, dostiže nekoliko milijardi evra.

U tekstu „Grčka ili Nemačka: Ko je kome dužan?“ Dojče vele prenosi stav da Nemačka  smatra da je pitanje reparacija definitivno rešeno. Prva konferencija na tu temu održana je u Parizu, još u jesen 1945. godine. U tekstu se precizira da su Londonskim sporazumom iz 1953. zapadne sile rešavanje ostalih zahteva za reparaciju pomerile do zaključenja mirovnog sporazuma. Osim toga, Nemačkoj su dugovi delom oprošteni. Međutim, mirovni sporazum između Nemačke i saveznika nikada nije formalno sklopljen. Umesto toga, 1990. godine na snagu je stupio takozvani „Sporazum dva plus četiri“ kojim se reguliše ponovno ujedinjenje Nemačke. Taj sporazum priznala je i Grčka, a njime nisu predviđene nikakve dalje reparacije.

Tito i Brant su na temu reparacija navodno postigli neki sporazuma i da prihvatimo da su nekim parama plaćene stotine hiljada smrti, razaranje i pljačka Srbije, da se ne vraćamo u prošlost.

Ali šta je sa kriminalnim bombardovanjem, razaranjem, ubijanjem i paljenjem Srbije 1999., kada je Nemačka protivno svome Ustavu i bez bilo kakve odluke SB UN divljački nasrnula na Srbiju bezdušno ubijajući nedužno stanovništvo. Ubijali su čak i Albance koje su navodno branili. Njih su naročito zasuli osiromašenim uranijumom.

U Varvarinu su baš Nemci ubili i devojčicu-šampionku iz matematike, a nemačka država se narugala žrtvama jer je odbila da rodbini isplati materijalnu štetu. Svešteniku je šrapnel odsekao glavu na samom izlazu iz crkve, na veliki verski praznik. Zdravstvo, nauka, obrazovanje, industrija i poljoprivreda Srbije su vraćeni u srednji vek. Zemlja je zasuta osiromašenim uranijumom i ko zna sve čime. Niko od 8 miliona ljudi nije znao da li će dočekati jutro, i tako 78 dana i noći. I trgovac smrću, nemački premijer u vreme bombardovanja Šreder to, rugajući se, naziva patnjom.

Nemačka i danas otima Kosovo i Metohiju i razbija Srbiju protivno međunarodnom pravu oličenom u Povelji UN, Završnom aktu iz Helsinkija, presudi Badinterova komisije, Rezoluciji 1244 SB UN i Ustavu Srbije. Nema zakona koji Nemačka nije bacila pod noge. A vrednost Kosova i Metohije se materijalno meri hiljadama milijardi evra, identitetski, kulturno, verski i istorijski nemerljivo.

Umesto da se trudimo da preumimo narod, da mu izmenimo mentalni sklop i nateramo ga da zavoli Nemačku i prihvati njen protestantski prilaz životu, bolje bi bilo i nama i vlastima da se popiše šteta koju su nam nanele zemlje NATO pakta, direktna i indirektna, i da im se dostavi zahtev za naknadu. Oni nas uče štednji i kako da preživimo sa sumom koju od sramote ne treba ni pominjati, a razorili nas do temelja, opljačkali, zasuli uranijumom, zagadili i vodu i vazduh i zemlju. Izazvali humanitarnu, zdravstvenu, demografsku, socijalnu, ekonomsku i svaku drugu katastrofu.

Dakle, Dojče vele, šta kažete o tome da se Nemačka pokaje i plati štetu Srbiji i njenim građanima, mada koliko sam razumeo protestanti se ne kaju – što za Srbe i nije neka novost, i ako uspeju da promene svest i shvate da već više od 100 godina kriminalno razaraju i ubijaju Srbiju i po Srbiji, možda bi to bio prvi korak nade da se i svet može promeniti na bolje, da će sile odustati od svoga bezumlja i pustiti nas da proživimo ovaj bedni život bez njihovih beskonačnih zlodela.

Grčka vlada neće sarađivati sa EU i misijom MMF, niti će tražiti produženje programa finansijske pomoći, izjavio je danas grčki ministra finansija Janis Varufakis posle sastanka sa predsednikom Evrogrupe Jerunom Dajselblumom u Atini.

Grci dakle imaju ono što je onaj Vučićević iz Informera tvrdio da ima premijer Srbije, ostaje da se i mi uspravimo i prestanemo da tražimo nemačku milostinju i stvar konačno nazovemo pravim imenom, da glasno saopštimo da je Nemačka veliki  moralni i materijalni dužnik Srbije i da ogromna većina građana Srbije nikada neće promeniti svest o tome, niti će zaboraviti niti oprostiti.

Naravno ako Nemačka plati ratnu štetu koju je izazvala 1999. i štetu koju Srbiji nanosi od 1991.,i  odustane od otimanja Kosova i Metohije, ako promeni svest, ako jednom u 100 godina učini pravi potez i odustane od progona Srba možda se i približimo i promenimo svest o njima. To bi uostalom bio jedini gest koji bi kod većine Srba izazvao poštovanje prema Nemcima.

 

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: