Šta bi tek Informer rekao da ima Cipras

Ne sumnjam da je Vučićević iz Informera stvarno impresioniran kad neko zaista „ima muda“. Cipras bi po njegovoj terminologiji imao volovska, jer je jedini čovek na svetu koji je Nemcima rekao golu istinu: da će im Grci platiti dug kad im Nemci plate za Drugi svetski rat.

Čitav svet se do sada pravio nemuštim i neveštim tako da se Nemačka malo po malo osokolila, misleći da su ljudi poludeli ili da masovno pate od Alchajmera. Jednostavna je i prosta istina da bi Nemačka mogla malo da zaćuti, da shvati da njena zlodela nikada neće biti zaboravljena ni oproštena.

Da je srpska kaznena ekspedicija nekim čudom okupirala Nemačku morala bi za jednog srpskog vojnika da ubije 1000 nemačkih civila ako su Nemci u Srbiji 1941. za jednog ubijenog nemačkog vojnika ubijali sto civila. I da ličim na Nemce, da mi oni budu uzor, neka hvala, daleko im lepa kuća.

Naravno pored odštete za Drugi svetski rat, Nemačka i njene saveznice bi trebale, da ima međunarodne pravde, da plate Srbiji odštetu za kriminalno bombardovanje 1999. Šteta koju su nam naneli je nemerljiva, indirektna šteta je čak veća od direktne, a to što nam otimaju Kosovo nanose nam materijalnu štetu merljivu hiljadama milijardi evra a duhovno i kulturno nemerljivo.

Sve to pride rade kršeći međunarodno pravo oličeno u Rezoluciji 1244, presudi Badinterove komisije, Završnom aktu iz Helsinkija i Povelji UN. Na međunarodno pravo se pozivaju samo kad Rusiji ne mogu ništa oko Krima i Ukrajine, tad zakukaju i lamentiraju nad ruskim kršenjem međunarodnog prava.

Naravno da treba „imati muda“ da im se kaže istina i ispostavi dokumentovan odštetni zahtev. Nije isključeno da će se naći neko Srbiji, u vremenu koje dolazi, da to učiniti, da ima „muda“ kao što smo „imali muda“ da se odbranimo i međunarodno.pravno zaštitimo svoju poziciju i u Okružnom sudu u Beogradu osudimo aktere zločina nad Srbijom.

Nažalost, da bi lakše (o)kupi(ra)li Srbiju, poništili osuđujuće  presude i spasili se zahteva za ratnom odštetom, posredstvom „trojanskog konja“  Koštunice, potpomognutim sitnim plaćenicima iz DOS-a i lakovernim narodom, izveli su puč i srušili državu koju su potom potom složno, uz bogate provizije – koje su nam verovatno pripisane kao dug, gurnuli u dužničko ropstvo.

Danas se, pod diktatom MMF i ostalih koji su nas rušili, smanjuju plate samo da bi se otplatile kamate, uzimaju se i novi krediti isključivo za otplatu dugova. I to zovu reformama kojima se divi ceo svet. A svet kao što vidimo ustaje protiv lihvara i prodavaca magle, neće da živi samo zato da im otplaćuje kamate i gladan služi one koji narode teraju u dužnički tor.

Srbija se mora priključiti onim zemljama i liderima  koje „imaju muda“ jer ovo poslušničko življenje koje ima svrhu otplaćivanja kamata na kredite, uzetih ko zna zašta i potrošenih ko zna kad, pod sumnjivim okolnostima, nema nikakvog smisla.

Stoga Srbiji treba prava a ne farsična „levica“ i „levičari“ žešći od američkih liberalnih kapitalista. Farsično je takođe i ono besmisleno takmičenje ko će biti srpski Cipras. Zaboravljaju da kandidati za srpskog Ciprasa prvo treba da „imaju muda“ a zatim sve ostalo. Čak se ni ekspert po tim pitanjima, Vučićević iz Informera ne bi usudio da laže u njihovu korist. Toliko su daleko od toga, na našu i njihovu žalost.

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: