A za Srbe važe neljudska prava

Barak Obama, avansni dobitnik Nobelove nagrade za mir, predsednik koji je javno rekao da Amerika ima pravo da „zavrće ruke“ neposlušnim narodima i liderima širom sveta, povodom sedme godišnjice proglašenja nezavisnosti američke divlje gradnje Kosovo, predsednici i građanima Kosova je uputio srdačnu čestitku. U obrazloženju čestitke Obama je napisao da

Iz godine u godinu nastavlja da se impresionira napretkom Kosova kao suverene i multietničke demokratije.

Dok desetine hiljada Albanaca sa Kosmeta, među kojima svakako ima zlikovaca iz UČK, sasvim slobodno krstare Srbijom sprovodeći ko zna čiji scenario, dotle je Srbe, koji su se za Zadušnice uputili u južni deo Kosovske Mitrovice, sačekalo oskrnavljeno pravoslavno groblje.

Prognanici iz Đakovice nisu imali tako neprijatan doživljaj jer su ih u američkoj ambasadi i u UNMIK-u „savetovali“ da je zbog bezbednosne situacije bolje da ne idu u Đakovicu.

UNMIK – Misija UN zadužena za sprovođenje Rezolucije 1244 koja garantuje, i u ime Amerike, suverenitet i teritorijlni integritet Srbije sa Kosovom kao suštinskom autonomijom u njenom sastavu, nije, dakle, u stanju, i pored sve armade NATO pakta koji čini okosnicu UNMIK-a, da obezbedi civilizacijski minimum slobode kretanja, nastanivanja, čuvanje i posetu grobalja, što je sramota i za UN i za Ameriku čiji predsednik tvrdi da je „Kosovo suverena multietnička demokratija.

Moguće je sasvim da su Obami podmetnuli, kao što su ga obmanuli za referendum, da u Prištini živi kao nekada 40.000 Srba i da čovek nema pojma da je u toj „multietničkoj (proameričkoj) demokratiji“ u Prištini ostao tek svaki hiljaditi Srbin.

U Obaminoj multietničkoj i demokratskoj Prištini se u muzičkim spotovima slavi kako šiptarska banda ubija srpske policajce. Banda je, to je sasvim sigurno, jer je u to vreme UČK sa američke strane bila tretirana kao  teroristička organizacija a likvidirani policajci su bili službenici međunarodno priznate države, sve dok bosonogi Holbruk nije odlučio da UČK bandite promoviše u borce za slobodu i demokratiju.

Svi ti zločini koji su počinili Šiptari, od trenutka kad ih je Holbruk, u ime Amerike, uzeo pod svoje nisu samo šiptarski zločini niti samo njih treba kriviti; najkrivlji su oni koji su žmureli a i danas bedno žmure pred svakodnevnim zločinima dirigovanih i zaštićenih hordi podržavajući ih na taj način.

Američki državljani braća Bitići su naoružani ubijali srpske policajce, vojnike, šumare… Zarobljeni su i ubijeni, kako se tvrdi bez suđenja, što je za svaku osudu ako je to tako, ali je  bitnije pitanje kako je moguće da naoružani građani Amerike napadaju jednu suverenu državu?

Da li bi Amerika tako šta dozvolila? Naravno da ne bi, likvidirali bi svakog napadača na Ameriku kao psa i nevolja je samo u tome što Amerika neće zvanično i da objavi da jedna pravila važe za nju, njene građane i njene trabante, a druga za sve ostale. U tome je jedini nesporazum Amerike i sveta što ona međunarodno pravo (zlo)upotrebljava po sopstvenom nahođenju a drugi sve manje pristaju na to.

Dakle, Kosovo nije ni multuietničko ni demokratsko, tako da ponavljanjem tih otrcanih fraza, za koje se zna da su potpuno lišene svakog osnova i smisla, Ameriku sve više  prikazuje u jednom vrlo negativnom svetlu, što sa svoje strane indukuje sve jaču odbojnost i mržnju prema njoj, što će protokom vremena sve više rasti, tako da „zavrtanje ruku“ više neće biti nikakav jednostavan instrument prinude.

Moraće Amerika da primenjuje sve brutalnija sredstva, a samim tim će i odgovori na to biti sve brutalniji, tako da je opravdan strah da će se svo to američko nasilje nad zdravim razumom okončati jednom nuklearnom kataklizmom, tim pre što gomila ludaka, koja namerava da se sakrije u posebno opremljenim pećinama duboko pod zemljom, veruje da bi tu kataklizmu preživela.

Jedina nada za  opstnak sveta je da takvi umišljeni vladari sveta dođu sebi, da se prizovu pameti, da shvate da je nada u preživljavanje nuklearne kataklizme suluda i nemguća, a bilo bi i potpuno besmisleno da prežive na spaljemom i opustošenom svetu.

Ko bi uzimao njihove kredite, pošto će pod zemljom verovatno sačuvati mašinu za štancovanje dolara? Ko bi im plaćao kamate? Kome bi „zavrtali ruku? Koga bi bombardovali, pritiskali, pretili, kome bi izvozili demokratiju, gde bi organizovali krvave revolucije, gde bi potom ubijali ljude u ime njihovog dobra. Kakav bi smisao imao njihov život bez svih tih zala za koja su postali vrhunski eksperti?  Kad bi neko uspeo da im objasni i predstavi besmisao koji bi nastupio posle toga što oni očito nameravaju da urade, možda bi se i osvestili, možda bi svet imao nade. Ovako sigurno ne.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: