Mere opasne po život

Dva naslova u današnjim novinama jasno, kao na dlanu, pokazuju sav besmisao i pogubnost tzv. „mera štednje“ ili narodski rečeno: otimanja sirotinjskih plata i bednih penzija.

Opskurni lik Dušan Bajatović je svoju platu od 17.819 evra uvećao za još 1.700 evra pa tako sada ukupno ima oko 19.500 evra.

U istim novinama, koji red niže, možemo da pročitamo da se pilot MIG-a 21, otac troje dece ubio zbog smanjenja plate i teške finansiske situacije.

Virtuelna politika ovdašnjih vlasti, dakle, nanosi veoma realne posledice. Na jednoj strani su državni i privatni tajkuni a na drugoj siromašan i očajan narod. I da zaista žele dobro ovoj zemlji trebali su da finansijsko raspadanje i smrad izazvan njime čiste odozgo, od tajkuna svih vrsta, ministarstava, agencija, vladinih i nevladinih ladoleža i besposličara…a oni su krenuli od sirotinje i na sirotinju jer znaju da zamazivanjem očiju lako mogu da je prevare i otmu još, ako se ukaže potreba, a ukazaće se vrlo brzo.

Ispod granice bede pilota životare stotine hiljada nesrećnika za koje nikada nećemo pročitati da su se ubili zbog očaja, da su poludeli, da su se razboleli, propili, ubili nekoga.

Mnogo je novih ljudi koji neće biti u stanju da kupe lekove, hranu, ogrev, da plate struju,poreze, sahranu,…, pridružiće se na taj način onoj milionskoj gomili sirotinje najsiromašnije države u Evropi.

Padaće kupovna moć, a time i proizvodnja i usluge, povećaće se broj otpuštenih, nezaposlenih, bela kuga će dobiti stravičan zamah, nove i stare bolesti će nezadrživo buknuti, ceh lažnih mera štednje će postati tako veliki da ga nikakvo spinovanje engleskih lažova, blerova i kembela, neće moći umanjiti.

Vitruelna politika nanosi nažalost katastrofalne realne posledice i nikakvi marketinški trikovi više ne mogu nikome pomoći, pa ni vlasti koja fanatično veruje da će se sve rešiti samo od sebe logoreičnim nastupima na sluganskim medijima.

Skoro će godinu dana kako se pomeranje početka radnog vremena prikazivalo velikom reformskom merom koja je doneta Prvog maja kada je vredna Vlada radila dok je lenji narod koji samo zna da kuka gubio vreme izležavajući se po livadama.

I, kakvi su rezultati te velike reformske mere? Šta je pomeranje radnog vremena donelo ovoj državi? Samo 15 dana posle toga naišle su velike poplave, a da se pratila vremenska prognoza mogla se za 15 dana napraviti velika akcija čišćenja kanala, vodotokova, učvršćivanje nasipa. Nije se desilo ništa od toga samo zato što se slepo veruje u moć TV i beskonačne priče kako nam se svet divi, kako smo svetski šampioni i lideri već sad, a kakvi ćemo uskoro biti tek će se videti.

Nedavno se premijer osvrnuo i na projekat „Beograd na vodi“, za koji je kazao da svi misle da je „blesav“ kad govori o njemu, iako svi mogu da vide da je 137 objekata sklonjeno, a „da će svi videti šta će se dešavati do leta“. Leto međutim  dolazi za tri meseca i ništa se neće epohalno desiti u vezi tog projekta do tada.

Dešavaće se samo više samoubistava, očaja, bolesti, propadanja, gubljenja časova, manjeg rađanja, većeg umiranja, i ako se ima imalo zdrave pameti trebalo bi hitno napusti mere koje diktriraju međunarodni zelenaši i spasiti ovaj narod katastrofe koju mu donosi ova surova šok terapija koju sasvim benigno, da se Vlasi ne doste, zovu „mere štednje“

Reforme i štednja naravno, ali odozgo prema dole, od mnogobrojnih manjih ili većih  bajatovića prema sirotinji, a ne ovako kako se danas radi, otmi sirotinji i daj nezasitim bajatovićima.

Nema bolje opomene vlastima da ne znaju šta rade od činjenice da se, zbog finansijskih problema i smanjenja plate, ubio pilot Vojske Srbije, otac troje dece, psihofizički provereno zdrav čovek koji upravlja mašinom vrednom više desetina miliona evra i koji je mogao da sruši avion nad Beogradom, a nije jer je ostao čovek u svom tom svome očaju.

Bunt protiv „mera“ međunarodnih lihvara se širi a Srbija spava misleći da je sigurna u hladnom nemačkom zagrljaju, da će je Nemci sve više voleti ako sve više priteže narod i ako ga prisili da liči na Nemce. I za samu vlast bi međutim mnogo bolje bilo da se probudi što pre jer će je ovako potrošenu, oni koji su je postavili, još pospanu, odbaciti, pre nego postane svesna šta joj se dešava i zašto, kad je učinila sve što su od nje tražili, čak i mnogo više od toga.

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: