I slepi bi progledali

Preko UNIMIK-a, odnosno Interpolovog odeljenja administracije UN na Kosovu, prosleđena je optužnica protiv Momira Stojanovića, bivšeg načelnika bezbednosti Prištinskog korpusa, za zločine protiv civilnog (albanskog) stanovništva na Kosovu 1999.

Pre nekoliko dana je tzv. Fond za humanitarno pravo (FHP), koji čine građani Srbije višeg reda od ostalih, optužio načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Dikovića da je takođe počinio ratne zločine na Kosovu.

Sinhronizacija Beograda i Prištine ja dakle na visini i ako je neko još u dilemi za koga rade građani Srbije zaposleni u firmi FHP i ko ih plaća sad bi bar mogao da skine paučinu sa očiju i zapita se kako je moguće tako šta raditi iz Beograda, što nije moguće raditi ni iz prestonice tunguzije.

Pravnu osnovu delovanja UNMIK-a na Kosovu određuje Rezolucija 1244 i ta misija bi morala da se strogo pridržava njene sadržine  da bi imala legalitet.

Tu Rezoluciju 1244 UNMIK zna vrlo dobro i zna da ona garantuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije sa Kosovom kao suštinskom autonomijom u njenim okvirima.

Misija UN međutim potkopava Rezoluciju time što je ne poštuje i ne sprovodi i to je jedinstven primer da misija samu sebe stavlja u ilegalu, što ne bi smela da čini, niti bi Ban Ki Mun to smeo da dozvoli.

Umesto da radi ono zašta je došao na Kosovo, da sprovede Rezoluciju 1244, UNMIK se udružio sa onima koji je ruše, koji ruše međunarodno pravo, i na teritoriji čiju suverenost i integritet garantuje pomenuta rezolucija, Povelja UN, Završni akt iz Helsinkija i presuda Badinterove komisije, pomaže divlju gradnju na teritoriji Srbije, što je potpuno suprotno mandatu a samim time je ilegalno.

Naravno da je ovo udar na vlast ove zemlje. Pritiskaju ih oko Ukrajine, traže da zavedu sankcije Rusiji, da urade ko zna šta sve i to im opet ništa neće biti dovoljno. Čudovište samo zna da kaže: Još.

Zar sve što se događa, ovo oko optužnica, oko Briselskog sporazuma, nije dovoljno da vlast i opozicija (bivša vlast a možda i buduća) ove nesrećne zemlje konačno shvate da ih ne cene, da ih neprekidno pritiskaju, da će ih iscediti kao limun i odbaciti ma šta da potpišu, priznaju, zarate protiv Rusije, daju Vojvodinu, Sandžak,…uvek će biti malo i uvek će im mač visiti iznad glave. Zar ne shvataju da moraju da se dogovore, da se isprave, zar im nije dosta toga da ih posle upotrebe tako jednostavno odbace?

Zar je zaista teško shvatiti da Čudovište nikada i ničim nećemo umilostiviti, da nas nikada neće ostaviti na miru, da se ovde, u zemlji, moraju složiti i dogovoriti, da jednom kažu dosta, da te lažne nevladine oštro srežu u zakonske okvire i okrenu se drugim zemljama u svetu, a ima ih.

Ovako, još jedno vreme Zapad će podržavati ovu vlast. Ali kako? Pa baš ovako, svakodnevnim pokaznim vežbama da je ne ceni, da je svaki dan stavlja na probu, da će je promeniti prvom prilikom kad im se učini da posustaju ili čak ni to, jer uvek žele nove i odmorne koji će snažnije povući napred u korist naše štete.

Ima li kraja ovom poniženju i bedi u koju nas guraju naši „prijatelji“? Pa i slepi bi konačno progledali, jer ovu količinu licemerja, poniženja i nepoštovanja koju je podnosila svaka srpska vlast posle 2000. ne bi podnela ni sirota seoska udovica.

A Srbija nije kuća udovička. Zašto se pravimo da jeste, kad ništa, pa ni to neće pomoći, kad odluče da aktiviraju druge optužnice koje čuvaju u fioci. Ove su stare 16 godina. Da li ta činjenica može da probudi one koji se sasvim naivno veruju u Zapadnu ljubav i prijateljstvo, ili će ih začuđene zateći optužnice koje će aktivirati kad budu namerili da ih odbace i ponize do kraja?

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: