Pravoslavni protestanti

Srpski premijer Vućič kaže da „mi pripadamo onom delu Evrope, protestantskom, koji zna da samo teškim radom može da se dođe do uspeha“ .

Ne znam na koga se odnosi to mi, ali je sasvim jasno da većina građana Srbije pripada pravoslavnom krugu, i zna takođe da se teškim radom dolazi do uspeha, jer to uopšte nije ekskluzivitet protestantskog sveta.

Nadalje, premijer kaže da „Rak ne leče ni andol ni vitamini“ ali ga nažalost ne leči ni hemoterapija jer ona, koliko pomogne, toliko ili više razori. Ako smo maligni, kao što jesmo, nema nam pomoći, a od šok (hemo)terapije najmanje.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je na Biznis forumu na Kopaoniku da nema snage da kao premijer sprovede privatizaciju fudbalskih klubova Crvene zvezde i Partizana. Nema snage da reši  problem, tako minoran u odnosu na ogromne probleme čitave  države koje namerava da reši?! Zvuči neverovatno.

I konačno, premijer kaže da „prvi put u istoriji imamo suficit ali i da nemamo ideje i projekte, i kad imamo novca ne znamo šta ćemo sa njim.“

Pošto su penzije, kao odložena štednja pomnožena sa verovatnoćom doživljenja, potpuno nezakonito umanjene i plate potpuno suprotno zdravom razumu umanjene zbog nemoći da se rasture brlozi centara moći, a pošto vlast nema ideja šta da radi sa tim novcem, najbolje bi bilo da otete pare vrati siromašnim vlasnicima.

Ova šok terapija je direktno suprotna namerama zbog kojih je uvedena, ako su one bile iskrene, i uzdrmaće srpsko društvo do temelja. Posledice će biti pogubnije od onih izazvanih bombardovanjem i ako se bar malo želi dobro ovom siromašnom narodu, oduzete pare treba hitno vratiti sirotinji, i uštedama na drugim rasipničkim nivoima čak nešto i povećati tako mizerna primanja.

Ne treba po svaku cenu istrajavati na pogubnoj politici „mera štednje“, neće one nikome u ovoj zemlji doneti ništa dobro.

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: