Teatar apsurda

Džejms Ker-Lindzi, direktor Centra za jugoistočnu Evropu Londonske škole za za ekonomiju i političke nauke, u razgovoru za „Večernje novosti“ je izjavio da „Srbija nije trojanski konj Rusije na Balkanu“ a iz daljeg teksta možemo da saznamo da je srpska vlast trojanski konj Zapada u Srbiji jer, kako on kaže, „postoji mnogo podrške za Rusiju u širem stanovništvu, međutim u vladi znaju da je budućnost sa EU.“

Ni sama Britanije ne veruje da je njena budućnost sa EU jer su sve jače one partije koje se protive EU, čak i same vlasti najavljuju referendum po pitanjima vezanim za izlazak iz EU, ali londonski genije zna da Srbija treba u EU, pa taman i ne bilo Engleske kad se isprebijana tamo dovuče, a dobro zna da nas u EU nikad neće primiti  na normalan i dostojanstven način, osim ako se nađu u velikoj nuždi zbog Rusije i prime nas kao Bugare i Rumune, da kompletiramo jadnu sliku trećeg sveta EU.

E, sad, britanske vlasti neminovno osluškuju raspoloženje građana, jer drugačija vlast u normalnim zemljama nije ni moguća, i u skladu sa mišljenjem javnog mnjenja vode svoju politiku, dok u podsaharskoj Srbiji veliki broj građana ide u jednom, a vlada u drugom smeru i to je engleskom demokratskom geniju normalno, jer je za njih, onako nadobudne, Srbija zemlja trećeg sveta i u njoj su, u skladu sa tom tužnom činjenicom, demokratija i ljudska prava samo gola batina koju Zapad dozvoljava da bi se na silu proveli dobijeni zadaci. Za genija iz Lodona je dakle nebitno pitanje kakav je legitimitet vlasti koja radi suprotno širem opredeljenju stanovništva, a ono je kako sam kaže  za veliku podršku Rusiji.

Zar u Zapadanoj demokratiji vlada nije izraz većinske volje birača, zar nije ograničena svojim programom, predizbornim obećanjima i Ustavom. One stranke koje nameravaju da vode Srbiju u NATO pakt, EU, na Mars ili ko zna gde, moraju da izađu pred birače sa odgovarajućim programom, a ne da izbore dobiju nekom sasvim drugom, neobaveznom pričom, glasovima polupismenog i siromašnog stanovništva i da zatim, na temelju takve obmane, izvode legitimitet za potpuno suprotnu politiku.

I konačno, kao šlag na tortu engleskog bezobrazluka, sunarodnicima Tesle, Pupina, Milankovića, Andrića,…koje tretira kao umobolnike, Ker kaže da se „Sve svodi na dve stvari: Ne mogu da se prekinu jake veze sa Rusijom zbog simpatija javnosti i, drugo, Srbija zavisi od  ruskog veta u Savetu bezbednosti, dok se ne nađe konačno rešenje za Kosovo“

Genije iz Londona, koji očigledno većinski Srbe smatra za idiote, nije objasnio kako to da vlast zavisi od ruskog veta ako već hoće u društvo sa onima koji otimaju Kosovo i koji su nas zbog toga krvnički bombardovali. Pa valjda im ruski veto nije potreban, ako je tako.

Neće genije da prizna da ne postoje dve stvari, već samo jedna, a to je neraspoloženje i ogorčenje građana prema onima koji su nam zaveli sankcije, koji su nas bombardovali, koji nam otimaju teritoriju, koji krše međunarodne norme koje su sami doneli i da je to jedina brana bilo čijoj samovolji, svima onima koji bi da se narod ponaša kao priklana ovca koja poslušno ide za vukom. Naime, da se ne muči, vuk samo prikolje ovcu i ona tako hipnotisana sopstvenim bolom i sopstvenom krvlju poslušno ide za svojim krvnikom, koji će da je pojede kad ogladni a da ne mora mrtvu da je vuče do jazbine.

I logično gledano, zar bi iko pametan iz NATO pakta poželeo u svojim redovima ima nepredvidive Srbe za koje se nikada ne zna kada će iz njihovog arhetipa da progovore preci koji su herojski pali za slobodu boreći se protiv istih ovih koji imaju apsurdnu ideju da će im njihovi potomci biti dobre sluge?! Pa tako šta ni Beketu, ni Jonesku, ni Pinteru, niti ikome od velikih tvoraca teatra apsurda nije palo na pamet, čak ni u naletima najlucidnije imaginacije. Šta su međutim oni prema ovim bler-kembelovim trbuhozborcima apsurda? Početnici tek.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: