Nemaštoviti Hašim Tači

Hašim Tači zvani Zmija je najavio protiv Srbije tužbu za genocid. Slobodan Milošević je u Haškom sudu objasnio da su Hašima Tačija zvali Zmija zato što je imao čudan običaj da truje  svoje političke protivnike.

Evropska štampa – prvenstveno nemačka i švajcarska – je svojevremno, sa velikim zgražavanjem, komentarisala izveštaj Dika Martija o trgovini ljudskim organima i ulozi Hašima Tačija u tom besramu. Oni koji su to zaboravili mogu na tu istoriju beščašća da se podsete prelistavanjem članka „Evropa ne može sebi da priušti kriminalca na čelu Kosova“ u kome je dat iscrpan prikaz tih tekstova.

Čak i posle letimičnog podsećanja na to vreme postaje sasvim jasno da izjava češkog predsednika Miloša Zemana, da je Hašim Tači kriminalac i ratni zločinac, i nije neka novina i nepoznanica ali ima veliku vrednost jer su se mentori Hašima Tačija potrudili da sve prekrije prašina. Zašto?

Pa zato što je Hašim Tači u pravu kad kaže da Srbija optužuje njega isto kao Klintona i Blera. Veoma lukavo Hašim Tači podseća da je on samo bio instrument u njihovim rukama tako da za sve zašta ga optužuju mogu da optuže i pomenutu dvojicu, što je i razlog zbog koga se tako bestijalni zločini ne procesuiraju, a što je velika sramota na obrazu tobože slobodnog i demokratskog sveta.

Tači najavljuje da će da tuži Srbiju i tvrdi da je na Kosovu Srbija ubila 10.000 Šiptara i da je silovano 20.000 žena.

Tačijeva tužba bi bila efektnija da se posluži arhivama State Departmenta koji je u pripremi bombardovanja izmislio priču da je Milošević na Kosovu pobio 500.000 Šiptara. I, po Klintonu, na taj način, nasankao „naivnog“ papu Vojtilu da zatraži bombardovanje takvih zločinaca. Bolećivi Klinton nije mogao da odbije “ svetog čoveka“ a i super mu je ispalo, sasvim slučajno (?), da se spase impičmenta zbog skandala sa Monikom Levinski.

Haris Silajdžić je znao da kad se laže mora se lagati na veliko, tako da se u opisima Srba- neviđenih silovatelja, ne sme ići ispod njegove antologijske izmišljotine od 70.000 silovanih muslimanki i kampova za silovanje.

Tači bi mogao da predloži sudu za svedoke i čuveni lažovski dvojac Fišer-Šarping, koji je u naporima da relativizuje Hitlerova zlodela izmislio da je Kosovo srpski Aušvic. Ono što je Hitler radio u Aušvicu to je valjda Milošević radio na Kosovu. Verovatno su mislili na onaj gas za jednonacionalno trovanje – koji truje isključivo Šiptare, dok drugi mogu da ga udišu bez posledica.

Da Nemci nisu kupili NIN, da nisu nekim hijeroglifima uništili tekst, mogao bi Tači da nađe inspiraciju u Šarpingovim ludostima da je „smrt majstor iz Srbije“, mogao bi da pročita o ludilu koje tvrdi da su Srbi „na žaru pržili albanske fetuse i igrali fudbal sa odrubljenim glavama svojih neprijatelja“

Šarping je bio nemački ministar odbrane  -„ne baš lud kao Hitler, ali sasvim sigurno lud kao car Vilhelm drugi“, kako ga je opisao nemački novinar Elzeser. Taj Šarping je proneo lažnu vest da su Srbi u Srebrenici pobili 30.000 muslimana što je apsolutni rekord među njegovim budalaštinama i da je pravde morao je biti ili u zatvoru ili na lečenju, jer su te morbidne izjave nanele veliko zlo srpskom narodu.

Dakle, poput Džona Norisa koji se poziva na taj lažovski nemački dvojac, i Tači bi mogao, efektnosti radi, da predloži za svedoke neke od tih lažova i ludaka, delića kolopleta laži ili kako je to beščašće kratko opisao, u proleće 2000., Vili Vimer iz hrišćanskodemokratske unije Nemačke: “Nikada do sada tako mali broj ljudi nije tako mnogo i tako temeljno lagao kao u slučaju rata na Kosovu. Zbog toga su umirali ljudi.”

E sad oni hoće da ozvaniče laž, da bi se izvukli pre svega. Tači misli da su on, Bler i Klinton rame uz rame i da on može u provaliju da povuče i ovu dvojicu te da je time zaštićen uopšte ne shvatajući da to nije tako, da će ga pustiti niz vodu onoga momenta kad im bude postao nepotreban balast – Quod licet Jovi, non licet bovi . Džaba mu je dakle vika.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: