EU je nelegitiman i štetan cilj

Nedavno je u Briselu, u okviru Dana regionalne saradnje u organizaciji Saveta za regionalnu saradnju i Balkanskog fonda za demokratiju, predstavljeno istraživanje Balkan Barometra po kome svega „24% Srba želi u EU“.

Sobzirom da srpska vlast i parlamentarna opozicija unisono tvrde da je put u EU naše strateško opredeljenje postavlja se jednostavno pitanje koji to narod i koju državu predstavljaju naše lažne političke elite?!

EU nema jedinstven stav oko priznavanja nezavisnosti Kosova što znači da Johanes Han potpuno samovoljno, pod lažnom firmom otvaranja poglavlja, mimo Povelje UN, presude Badinterove komisije, Rezolucije 1244 i Ustava Srbije, pritiscima, pretnjama i ucenama, prisiljava srpske vlasti, koje su odlično znale sa kim imaju posla, da priznaju nezavisnost Kosova.

Tadić je smenjen sa vlasti jer se nije povinovao diktatu Angele Merkel da ukine srpske institucije na „severu Kosova“. Nemci su na vlast doveli naprednjake koji su naivno, kao i svi posle 2000., bili uvereni da se čudovište može zasititi, da će ga baš oni nadmudriti.

Stoga je Vučić u pravu kad poziva EU da ga smeni jer ga je ona stvarno i postavila ali bar formalno ne sme da zaboravi da ga nije izabrao Evropski parlament već Narodna skupština Srbije. Nažalost proporcionalni izborni sistem je farsa potrebna Zapadu da na vlast dovede igrače za očekivanu igru, da ih lakše kontroliše, da fingira demokratiju, da potpisano i oteto od Srbije postalo legalno.

Han i Devenport su međutim na prijemu u Beogradu okupili staro društvo sa Tadićem, Dačićem, Jankovićem i Cvetkovićem, koji očitio misle da su svi prljavi poslovi završeni, da oni mogu ponovo u staru igru, zaboravljajući naravno da posle Kosova na red dolazi Vojvodina, Sandžak i sve ostalo što je potrebno da se ostvari davno napisani anglosaksonski scenario uništenja Srbije i srpskog naroda – ruskog „trojanskog konja na Balkanu“.

Dakle Vučićeva priča tipa: ne dam Gazivode, neka me EU smeni ako hoće za Prištinu 100% gazdovanja, pokazuje totalnu neodgovornost zato što se sa državom ne može upravljati sa dam, ne dam, zato što je po istoriji, po Ustavu i svim gore nabrojanim dokumentima međunarodnog prava Kosovo suštinska autonomija u okviru teritorijalno celovite i suverene Srbije, tako da se njenom teritorijom i suverenošću ne može trgovati i cenjkati već samo treba povesti pregovore o obimu i sadržini te suštinske autonomije Kosova i to pod okriljem UN,  pošto se EU nije pokazala kao kredibilna i nepristrasna institucija a i sama nema jedinsvenu politiku prema Kosovu pa joj srpsko priznanje nezavisnosti Kosova dođe kao jedina šansa da uspostavi jedinstvo i spreči raspad i ne udavi se u sopstenom smradu uzrokovanom patološkim strahom od Amerike.

Sasvim je dakle jasno da su pregovori sa EU nelegitimni, da ih vodi nefer strana koja čak nema ni jedinstven stav po tom pitanju, a ako se podsetimo da su nas krvnički i kriminalno bombardovali ostaje nam da se sa zeprepašćenjem zapitamo kakav je to čovek Han, koji pita srpske vlasti kako će Briselu da objasne šta će srpska vojska na Crvenom trgu 9. maja a da se ne zapita šta će srpske vlasti u Briselu koji nam je naneo nemerljivo veliku štetu, koji nas je ubijao, zasuo uranijumom, koji je proizveo epidemiju malignih bolesti, krah zdravstvenog, obrazovnog i socijalnog sistema, narod gurnuo u bedu i bolest, tehnološki i naučno nas vratio u srednji vek.

Čak i da EU namerava da nas primi, posle saznanja da samo 24% građana Srbije (ne Srba kako prenose agencije) želi u EU to joj neće biti ni na kraj pameti. Ko bi zdrave logike u svoje redove (i NATO takođe) primio narod kome su toliko zla naneli, koji se osvestio i setio, kome je savršeno jasno da je EU neprijateljska skupina kojoj je jedina ideja vodilja da nam i dalje radi o glavi što je i radila proteklih četvrt veka.

Pregovore sa EU za koje vlast (ni opozicija) nije dobila mandat na izborima, koje podržava tek svaki četvrti građanin Srbije, koji su mimo svih domaćih i međunarodnih pravnih pravila treba prekinuti i na većinskim izborima potražiti legitimitet i mandat za politiku koju narod, istorija i naši interesi traže, što svakako nije EU koja je po svemu jedna neprijateljska organizacija, koja se preko Hana krajnje degutantno hvali sa 200 miliona evra neke pomoći iz IPA fondova i 170 miliona evra pomoći  za poplave misleći da se ne sećamo ubijanja i direktne štete nanete bombardovanjem i sankcijama od više desetina milijardi dolara i indirektne nemerljivo.

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: