Poguban sistem

Naši mladići su jutros postali svetski prvaci u fudbalu. Nigde na vidiku Nemaca, Holanđana, Italijana, Francuza, Engleza …. a tako je i u mnogim delatnostima u kojima srpska mladost pokazuje izrazitu superiornost u svetskim razmerama.

Odmah potom, kad pređu dvadesetu, preuzme ih pogubna državna mašinerija zasnovana na negativnoj selekciji proporcionalnog izbornog sistema koji ljudima niskog morala, malog znanja i velike pokvarenosti daje mogućnost da se udruže u interesne skupine – partije, čiji se lideri i aktivisti, pred izbore, razlete po stračkim domovima, dečijim obdaništima, štalama, predgrađima, selima,… obećavaju sve i svašta samo da se dokopaju slasti i vlasti, bez koje bi bili niko i ništa što su i bili dok se rukama i nogama nisu izborili da zasednu na grbaču naivne sirotinje.

I samo na osnovu broja glasova koje su napabirčili lažnim obećanjima samoproglase se za elitu, bez ikakvih drugih kvaliteta, i daju sebi za pravo da odlučuju o državi i narodu a da nikakvog znanja osim političkih trikova i marketinških lagarija  nemaju.

Posle 2000. svaku ovdašnju vlasti je postavljao Zapad, jer naivni i lakomi glasači uopšte ne shvataju da su potpuno anestezirani dobro vođenom kampanjom samo umislili da baš oni biraju, nesvesni da im je kora velikog mozga – veliki je, nažalost, ma koliko bio mali – napadnuta određenom frekvencijom ludila koje im vodi ruku da na glasačkom listiću zaokruže novog mesiju koji treba Srbiju da odvede pravo u blagostanje i demokratiju,  a u stvarnosti samo će je još dublje gurnuti u rupu iz koje se nikad neće iskobeljati. Sofiticiranost i inženjering izbora idu toliko daleko da projektuju čak i potrebnu izlaznost i strukturu glasača i sve ostalo što je potrebno da narod „izabere“ koga treba.

Tako je Angela Merkel, onog leta pre dolaska naprednjaka na vlast, zamenila Tadića kada je došla u Beograd, zato što nije učinio još nešto što je trebao da učini, ili će pre biti da je tražila one koji će –  kao novajlije željne igre, snažnije povući nemačka kola na Balkanu.

Ovih dana će ponovo doći u Beograd još vidljivo ranjen nemačkim bombama.  Vlast nam poručuje da imamo veliku sreću što će nas toliko udostojiti da će čak prenoćiti u Beogradu, što zbilja nije malo ako znamo kako loše mišljenje imaju o nama i kakvo gađenje osećaju.

Kao što je i red, oglasio se i konferansije njene posete Ernst Rajhel, specijalni izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan, Tursku i ostale zemlje nižeg ranga, i veoma osiono poručuje:

Ne očekujte poklone od Merkelove jer ona što šta očekuje od Srbije

Rajhelova greška je u tome što meša pojmove vlasti i naroda. Srpski narod i Srbija vrlo dobro znaju zašto Merkelova dolazi, a i on sam o tome govori, te nikakve poklone i ne očekuje od nje,  niti Merkelova išta očekuje od Srbije i srpskog naroda, jer za toliko poznaje istoriju, i jasno joj je da ono što ona radi srpski narod nikada neće prihvatiti, tako da se sve ono  što Rajhel priča odnosi isključivo na srpske vlasti, jer jedino one mogu biti nemački dužnik i obaveznik. Srbija i srpski narod nikako. Naprotiv.

Nemačka je tri puta razarala i ubijala po Srbiji u zadnjih sto godina. Zločini u Prvom i Drugom svetskom ratu nad srpskim narodom ulaze u sve antologije zla što, sasvim nerazumno, Nemačkoj nije bilo dovoljno, već je protiv svog Ustava i treći put nasrnula na Srbiju otimajući joj, za sada Kosovo, a gde će se zaustaviti, još se ne zna.

Naravno da Nemačka nije pogazila samo svoj Ustav već gazi i međunarodno pravo jer se po presudi Badinterove komisije SFRJ raspala na šest država, a po važećoj Rezoluciji 1244 SB UN garantuje Srbiji suverenitet i teritorijalni integritet sa Kosovom kao suštinskom autonomijom u njenom sastavu.

I još se izaslanik hvali da Merkelova dolazi u Beograd da i dalje, usred Srbije, gazi međunarodno pravo, da dolazi da prisili trenutne vlast da priznaju nezavisno Kosovo, da naredi da pritisnu Dodika – takođe protiv međunarodnog prava jer je RS nastala međunarodnim mirovnim sporazumom u Dejtonu –  dok će sa svoje strane Nemačka bezočnim pritiskom na pet zemalja EU koje još nisu priznale Kosovo uticati da to učine.

U sve je Rajhel umiksovao i genocid u Srebrenici, baš on, nemački izaslanik čiji su sunarodnici ubijali sto civila za jednog ubijenog nemačkog okupatorskog vojnika u Srbiji.

Rajhel dalje kaže da poseta Šumaricama nije na dnevnom redu, jer sećanje na streljane đake nije u programu Merkelove, kao ni Varvarinu u kome su Nemci 1999.  pobili nevine građane, između ostalih svešteniku su otkinuli glavu šrapnelom na vratima crkve i ubili devojčicu šampionku iz matematike, čije je ubice nemačako pravosuđe oslobodilo materijalne krivice.

Izaslanik je i protiv podizanja spomenika Gavrilu Principu jer je on kontroverzna ličnost, a nije, jer su vodali prestolonaslednika Sarajevom 1914.,  kao Cigani mečku Božanu, od jednog do drugog atentatora, dok nisu naleteli na Principa, pošto im je trebao razlog da krenu u rat za koji su bili potpuno spremni, jer da nije tako, da nisu bili spremni za rat, da ih oružje nije već odavno izluđujuće svrbelo, trebala im je bar jedna godina da se tako nespremni i miroljubivi -kakvi su inače, spreme za veliki rat koji, tako naivni, ni u snu nisu očekivali.

Novinar ga je na kraju  pitao: Mislite li da će to narušiti odnose Nemačke i Srbije?

Kao što sam ranije rekao, to je davnašnja pozicija Nemačke. Priznali smo Kosovo i nisam zbog te činjenice primetio bilo kakav poremećaj u našim odnosima sa Srbijom koji su veoma dobri.

Ovo je potpuno tačno, sa ogradom da su odnosi Nemačke i srpskih vlasti veoma dobri svih ovih 15 tragičnih godina i da su oni sve bolji što je Srbija manja, što vlast čini više ustupaka. I svaka nova vlast je ubeđena da će njeni ustupci biti konačni, da će je poštovati i da će biti večna.

Rajhelove reči su međutim pune prezira prema  beogradskim sagovornicima i snažna šamarčina u lice. Ovako se razgovara samo sa velikim dužnicima. Ali srpski narod i Srbija ne da duguju nikome ništa, nego, baš naprotiv, imaju dužnike širom sveta.  Pošto su to sile koje ne poštuju nikakve zakone naplata će ići teško. Ali svima njima treba da bude jasno  da se brutalnost protiv Srba u krajnjem nikome nikada nije isplatila.

Da silnici imaju pameti srpski narod bi pridobijali prijateljstvom. Onaj ko ih je ubedio da će od Srba napraviti roblje koje će će ih voleti sve više što ih više budu uništavali i ponižavali grdno ih je prevario. Uvek kada su  stvari u Srbiji rešavali tenkovima i silom gubili su. Tako će biti i ovoga puta. Neka ne sumnjaju u to.

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: