Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo

U procesu promene anahrone svesti i pogubnog srpskog mentaliteta, svakodnevno nam se puni glava da treba da učimo od mnogih od kojih smo, gledano jedan na jedan, mnogo bolji. U fudbalu (mladi), u košarci, odbojci, tenisu, veslanju, atletici, matematici, fizici, programiranju, kulturi, umetnosti….

Uzimamo za savetnike i debelo plaćamo zločince i priobisvete i hvalimo se da kad nešto ne znamo pitamo Nemce i uradimo kako nam oni kažu. Zato već sutra možemo da im se izvinimo, da objasnimo da je inžinjering srpskog preumljenja tek u začetku, da nije lako promeniti srpsku tvrdoglavost i inat, da nije lako objasniti tim mladim ljudima da su Nemci, a i svi ostali, bolji od nas, da ih upozorimo da još nisu shvatili da tek treba da uče, da još ne znaju ni da hodaju a kamoli da usred protestantske, vredne i prepametne Nemačke još drže čas košarke.

Naravno, poguban politički sistem će svojom kolotečinom od tih istih mladih ljudi, koji – ne da se nose, već tuku i Ameriku i Nemačku i Englesku i Kanadu i Australiju,…,koliko sutra, da napravi idote koji moraju da se klanjaju pred svakom evropskom protuvom i mediokritetom, moraće da im se dive, da im dopuste da ih uče kako se hoda, kako se  govori, kako se čita, šta treba da ispune da bi dobili ovo ili ono.

Kako tu Evropu već jednom nije sramota da toliko potcenjuje jedan tako talentovan narod samo zato što svaka vrhuška posle 2000. ima samo jedan jedini cilj: da što duže ostane na vlasti, pa osim ispunjavanja svih mogućih EU besmislica nikakve druge ideje i alternative nema, niti išta drugo radi nego samo dopušta da ih neprekidno prevode žedne preko EU vode. Kako evrokrate nije bar malo sramota što uništavaju i bacaju u okove, na tako bedno posredni način, jedan tako moćan narod, koga nisu mogli da unište ni bombardovanjem ni sankcijama jer se srpska mladost svaki put, poput Feniksa, dizala iz pepela evropskih obesti i zlobe.

Koje to uslove Srbija i ti mladi ljudi treba da ispune da se za nekoliko decenija nađu u Evropi koju redovno pobeđuju ili su tu pri vrhu? Gde im je čast i moral: kad Srbiju ne mogu da pobede i svežu u fer borbi, pobede joj političku elitu i uspostave sistem koji tu mladost uništava i od vrednog i talentovanog naroda pravi šlogiranog bolesnika obolelog i od Alchajmera.

Činjenica je da smo superiorniji od mnogih koji nam rade o glavi, koji su besni zbog svoje inferiornosti i svete nam se svakodnevno (čak nameravaju da od Srbije naprave i koncentracioni logor), zamajavajući nas otvaranjem nekakvih poglavlja i kandidaturom da, kao retardirani, uđemo u društvo nekih od kojih smo u mnogim aspektima daleko bolji. Ako srpski narod nađe snage da povede novu politiku u svoju korist, ako obavesti EU da znamo da govorimo, da znamo da hodamo, da nismo pretrpeli amneziju i da ne pristajemo više na teror prolaznih, bezličnih  činovnika koji samo čitaju scenario naše nesreće, za nas ima nade. Ako, međutim, i dalje budemo imbecilno pristajali na ulogu koju su nam namenili sve ćemo se teže vratiti na pravi put koji smo napustili kad je srpski narod – „umoran od sopstvene hrabrosti“ , kako kaže Limonov- poklekao i srušio svoju državu petooktobarskim pučem, plaćenim dolarima koje su investitori do sada hiljadu puta vratili u svoj džep.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: