Ради ли то неко намерно

Пре неки дан шиптарски одборници три општине на југу Србије основали су заједницу општина охрабрени одсуством сваке смислене политке државе Србије, а подстакнути активним односом Албаније која отворено отима и ове три општине од крње Србије, нарочито од када је Рама тријумфално прошао кроз „Прешевску долину, ругајући се немоћној Србији.

Данас су у Медвеђи избори и сасвим је извесно да оснивање заједнице шиптарских општина није случајно било баш јуче, а већ данас ће Шиптари освојити Медвеђу. Како? Па тако што држава не постоји.

Да ли здрав разум може да објасни како је могуће дозволити да се Шиптари по потреби селе у Македонију, крњу Србију или Косово у зависности где треба на „демократски“ начин да освоје власт, пошто су пушке тренутно окачили о клин. Да ли је другим речима могуће ово што каже Зоран Раденовић председник Општинске изборне комисије Медвеђа?

Бирачки спискови нису ажурирани још од средине последње деценије прошлог века, па се тако данас на њима налази 10.465 грађана с правом гласа, а по последњем попису из 2011. године овде живи свега 7.438 становника, односно око 5.500 с правом гласа“, објашњава Раденовић.

Из Медвеђе су се у последњих 15 година највише исељавали Албанци, који свој долзак нигде нису и званично регистровали, а не пријављује се ни број умрлих.

Раденовић каже да Министарство за државну управу и локалну самоуправу, с друге стране, не дозвољава брисање из бирачких спискова на основу пасивизираних адреса.

Користећи невероватно штетну и опасну одлуку српског министарства, шиптарско гласачко тело са Косова, из друге државе са којом склапамо споразуме о добросуседству, данас ће на легалан начин, зато што је неко дозволио да се гласа на основу бирачких спискова који нису ажурирани 20 година, да отме Медвеђу и легализује лажну шиптарску већину у Медвеђи, или бар значајно повећа шиптарски удео од свега 8% становника Медвеђе, и да на (не)делу потврде да је сасвим логичан улазак Медвеђе у заједницу шиптарских општина.

Очигледно је да је неко Шиптарима обећао југ Србије – „Прешевску долину“. Има ли неко снаге да то заустави, да поништи све изборе док се не изврши попис становништва и направе стварни бирачки спискови. Може ли неко да заустави тај шиптарски карусел који истим гласовима отима и Косово и Македонију и југ Србије. До сада је у Медвеђу ушло девет аутобуса са Косова, чак и Вучић позива Србе да гласају, свеједно за кога.

Луди нисмо, нисмо ни ограничени па зар је тако тешко установити ко то и зашто то ради на штету Србије и српског народа. Има ли се снаге да се заустави овај тотални и срамотни пад на свим пољима, па и усред Србије, у Медвеђи, у којој има 7.5 хиљада становника а 10.5 хиљада бирача?!

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: