Drugačija slika Srbije

Obraćanje predsednika Srbije Tomislava Nikolića pred Generalnom skupštinom UN, posle dugogodišnjih udvoričkih obraćanja naših predstavnika pred raznim međunarodnim forumima i bednim klečanjima i puzanjem i pred najbeznačajnijom činovnicima Zapadne birokratske kamarile, predstavlja pravo osveženje i veliko iznenađenje u neku ruku, jer je u zemlji predsednik potpuno skrajnut i u medijima se uglavnom ismeva i svakodnevno omalovažava.

Snažno je ukazao na pogubnu politiku Amerike, direktno je optužujući za mnogo lošeg što je uradila širom sveta i Srbiji posebno, što niko nije smeo javno da kaže, jer su žrtve morale, pod diktatom bezumne sile, da se prave da su same krive za bestijalne zločine počinjene nad njima, a sve u ime lažne demokratije i lažnih ljudskih prava.

Čitav svet je iz Nikolićevih usta čuo jasno i glasno kakve to zločince podržava i pomaže bezumni Zapadni svet.  Rekao sve o šiptarskim bandama i njihovim zločinima, upoznao je svet o kakvim zlikovcima, ubicama, rušiteljima i otimačima je reč, tako da je realna nada da će sramne UN smoći snage da se otrgnu iz kobnog američkog zagrljaja i da će početi da rade u interesu mira, većine, međunarodnog prava i nade u opstanak civilizacije.

Prijatno je bilo saznanje da među srpskim političarima postoji neko ko se ne prenemaže, ko se ne ponižava, ko ne drhti, ko sme jasno i glasno da saopšti da se nad srpskim narodom vrši produženi teror bezumne Zapadne sile, da mi to znamo, da nismo ludi i da tražimo da se sila privede razumu, da joj ne podilazimo, da joj se ne ulizujemo, da joj pokazujemo da je preziremo, da ćemo raditi na tome da se obuzda i privede  poštovanju međunarodnog prava, da upozorimo da je alternativa crna za nas ali i za njih.

Naši političari su van zemlje snishodljivi i više liče na automat za ispunjenje želja. Onda se vrate u Srbiju i preko svojih megafona laži šire priče o svom oštrom nastupu, o tome kako su pred njima svi drhtali, jer oni ne daju Srbiju, ne daju da je gaze, a gaze je samo tako.

Za očekivati je da će sluganski mediji pod hitno krenuti u ofanzivu da još nekom Nikolićevim aferom pokušaju da potru ovaj njegov odličan nastup pred UN, ali je i za očekivati da on, kako je bio smeo pred svetom, konačno postane smeo i u Srbiji, da će se postaviti aktivnije, jer je dokazao da može, ali i mora, pošto bi bila velika šteta da se u Srbiji konačno ne uspostavi ravnoteža moći, jer ovo njegovo ćutanje u zemlji ne vodi ničemu dobrom.

Spisak zemalja – na čelu na našim vrlim prijateljem Albanijom – koje podržavaju prijem Kosova u UNESCO postoji, i to je spisak naših neprijatelja. Naravno da se ne možemo sa svima konfrontirati. Neke zaista treba ignorisati. Americi je Nikolić skresao u brk sa govornice UN, ali je neshvatljivo da srpske vlasti nisu primenile, ni povodom priznanja nezavisnosti, ni povodom podrške za prijem Kosova u UNESCO, neku jaču meru protiv neke od zemalja koje nam tako bestidno udaraju nož u leđa.

Od Slovenije koja je počinila prvi ratni zločin nad nenaoružanim, golobradim vojnicima JNA, koja je podbadala Šiptare od Cankarjevog doma, koja je priznala nezavisnost Kosova a sada je i potpisnik zahteva da se primi u UNESCO, nema pogodnije države da se demonstrira naše ogorčenje i rešenost da se suprostavimo ludilu koje bi da rušiteljima i piromanima da pravo da se staraju o srpskom duhovnom i kulturnom nasleđu.

Sloveniju treba upozoriti da hitno povuče svoj potpis podrške jer to smatramo neprijateljskim aktom i ako tako ne postupi sa njom treba prekinuti diplomatske odnose i sve druge svesti na najmanju moguću meru. Moramo konačno da pokažemo da te akte smatramo za neprijateljske što se iz dosadašnjeg ulizičkog ponašanja nije moglo zaključiti. Šamara nas ko stigne a mi se smejemo i tražimo još.

Preuzimanje inicijative može doneti značajne promene u Srbiji i ovaj odličan nastup pred UN Nikolić mora da materijalizuje aktivnijim učešćem na političkoj sceni Srbije, u svoju, ali i opštu korist.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: