Zamena teza

Nije nkakva novost da je položaj Srbije danas težak gotovo kao i pred bombardovanje 1999., ali za to su krivi političari koji su uz pomoć Zapada izvršili petooktobarski prevrat misleći da su time rešili sve probleme, i da će potom večno uživati na lovorikama izdaje izvršene pod firmom instaliranja demokratije i munjevitog ulaska u EU.

Potom je Zapad pleo filgransku paukovu mrežu poteza koji su jedan po jedan doveli Srbiju u današnji bezizlaz. Mnoge stvari, pogubne po Srbiju su odrađene tek da se dobije datum datuma objavljivanja vesti kada će početi pregovori o pridruživanju EU. Svakog juna ili oktobra dolazili su sa svojim izveštajima nadobudni evropski činovnici, pred kojima je vlast drhtala kao list na vetru, da nam saopšte kako se vladamo i kako napredujemo.  Naravno njih napredak nije interesovao, njih je samo interesovalo anesteziranje građana i uvlačenja Srbije sve dublje blato loših namera naših novopečenih prijatelja, koji to nisu i nikada neće biti i to ne zato što to  mi nećemo već zato što nas otvoreno preziru.

I tako je jedino bilo moguće da mic po mic Kosovo predamo Šiptarima. Postajali smo bolji prijatelji sa onim državama koje su priznale Kosovo nego sa onima koje nisu. Doveli smo EULEX na Kosovo, pravili se da ne postoji presuda Badinterove komisije i Rezolucija 1244, učestvovali u molebanu kad je Kosovo proglasilo nezavisnost umesto da smo snažnom i oštrom diplomatskom reakcijom preduzeli korake da jasno pokažemo da smo ogorčeni i da je došao kraj evropskom zamajavanju uslovljenom našim idiotskim shvatanjem politike.

Zatim su Srbi sa Kosova postepeno uterivani u kosovske institucije, udruženo su Crkva i država davali Šiptarima legitimitet, Crkva se odavno složila da Šiptari obnavljaju naše svetinje, a sada se svi prave ludi i čude.

Pa je došlo Kosovo sa zvezdicom, pa prve večere sa ratnim zločincima i  trgovcima organima sa Kosova, pa se doguralo do predaje severnog Kosova (koje se nikada do Angele Merkel nije tako zvalo jer nikada do Petra Stambolića i nije pripadalo Kosovu) pa sve do Briselskih sporazuma, a sve to vođeno suludim zamislima da je moguće  „I EU i Kosovo“ i opasnom nebulozom da „EU nema alternativu“. A kad neprijatelji znaju da nemate alternativu mogu da vam rade šta god hoće, i rade. Predano nam rade o glavi i doveli su bukvalno do toga da je Srbija (van Kosova), po najnovijim stavovima EU, kolonija Kosova.

Sve vlasti su bukvalno i bez potrebe svom silinom jurišale na EU jer su sve smatrale da kad one Srbiju uvedu u EU da će vladati večno, da neće morati ništa da rade, da će svega biti u izobilju u tom raju na zemlji, u prvom, zaista ostvarenom , bogatom EU komunizmu. Zato su smatrali da ni jedan njihov nepromišljen potez neće naneti Srbiji toliku štetu, da je neće anulirati bogatstvo i raskoš u koje će uvesti sirotinjsku Srbiju.

I kada se danas došlo do ovog ćorsokaka vlasti sa iznenađenjem shvataju da „iza krivine“ nije bilo nikakvog cilja, nikakve svečane vrpce za otvaranje poglavlja (ne obećavaju više ni prijem u EU) a ta poglavlja su samo još jedna niti mreže koju pletu oko naivne i nesrećne Srbije, da je zarobe u mreži njenih sopstvenih gluposti i lakomosti. Pošto još nisu objavili 36 poglavlje o migrantima koje ostavljaju za dalje davljenje ostatka Srije i pretvaranja Srbije u izbeglički logor svetskih razmera, sa kraja su izvukli poslednje izmišljeno poglavlje 35 sa, gle čuda, nemačko-hrvatsko-engleskim amandmanom.

I nastala je neviđena panika kao da je to nešto što nije znao i očekivao svaki prosečno obavešten građanin Srbije. Vlasti se prave kao da su totalno prevarene a nisu jer sve ovo cirkuliše u ovom ili onom vidu svih ovih 16 godina kako je DOS -ovska banda izvela prevrat i srušila srpsku državu, a svi posle toga izmicali tim ruševinama još po neku ciglicu.

I sada je tu Vuk Drašković da upozorava, da preti, da najavljuje razne kataklizmične scenarije, koji su naravno mogući, ali samo zato što su srpske vlasti svih šesnaest godina vodile slepačku i idiotsku politiku zasnovanu, ne na činjenicama, nego na pričama i obećanjima  EU činovnika za koje se sada vidi da su bila: „Obećanja ludim radovanja“, što je većina naroda znala ali nije imala nikakve mogućnosti da se odupre tom indukovanom EU ludilu.

Ne mora sad nikakav Vuk Drašković da nam objašnjava šta nas čeka ali bi bio red da već jednom nestane sa javne scene jer je veliki krivac za sve ovo pošto je bio u vlasti sa Miloševićem a bio je i u gotovo svakoj vlasti posle 2000., pa i Tadićevoj i ovoj naprednjačkoj koje su dale najsnažniji zamah padu u ovo opasno stanje.

Da to narod reši na referendumu nije fer. Vodila se lična politika, bahatilo se i trošilo, narod niko nije pitao za mišljenje, pa kad su doterali „Cara do duvara“ da narod odluči. Ma hajde!

Izbori moraju da odrede dalji put Srbije, ali sa jasno prezentiranim programom stranaka. Ali ne ovi po proporcionalnom sistemom koji nas je i doveo u ovo katastrofalno stanje. Jedino bi pomogli izbori po većinskom sistemu, na ime i prezime, u izbornoj jedinici sa 20-25 hiljada birača.

Srpska politička scena bi se očistila do neprepoznatljivosti a došli bi ljudi sa kredibilitetom, one kojima građani veruju i koji mogu samo lično da iznevere, a to bi bilo loše i po njih i po porodicu i oni to ne bi dozvolili. Međutim to ne odgovara ni EU ni partijskim klikama a novi izbori po proporcionalnom sistemu, sa najavom „teških mera“ koje mogu da podrazumevaju sve i svašta, stanje samo mogu učiniti gorim kao i svaki put do sada.

Naravno da se uopšte teško možemo izvući, pogotovo što se ovo ne tiče ni Srbije ni EU, ovo se pre tiče Amerike i Rusije jer je nedavno, vrlo zlokobno Keri objavio da je Srbija na prvoj liniji fronta njihovog sukoba. Čini se da nam ni Bog ne može pomoći a kamoli sastančenja vladika i političara.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: