Slobodni pad lažne elite

Degutantno je više prepričavati šta je oko Kosova izjavio Vladimir Kostić, ali imajući u vidu da se bavio proučavanjem degenerativnih procesa kod moždanih ćelija, kao kod Alcajmerove, Parkinsonove ili Hantingtonove bolesti sasvim se opravdano može posumnjati da su to zarazne bolesti, i ovo ne bi bio prvi put da se istraživač zarazi, jer je teško poverovati da bi i običan čovek, a kamoli predsednik SANU ikada izgovorio onoliki skup gluposti koje je izgovorio nesrećni akademik.

Tragično je da predsednik SANU ne razume da ga dolazak na tu funkciju nije doveo do viših znanja i da mu ne daje za pravo da nesuvislo priča o svemu i svačemu, jer je on stručnjak samo za oblast kojom se bavi, a po drugim pitanjima daje mišljenje u ime SANU tek na osnonvu mišljenja odeljenja, akademika istoričara, geografa, demografa, ekonomista, umetnika, i pametnije mu je bilo i da zađe u narod, da pita seljake šta valja reći a šta ne, i trebao bi da zna da njih niko ne treba da obaveštava da je Kosovo izgubljeno, jer da jeste, ne bi nam ga još uvek otimali. I kad ga otmu džaba će im biti posao jer nijedna sile nije doveka.

Akademik mora da zna da iako neka srpska vlast, zaklanjajući se iz mišljenja SANU, prizna mafijašku NATO državu Kosovo, da to neće značiti ništa jer su priznanja pod pretnjama, ucenama i lažnim obećanjima ništavna, a ništavna su i jer su suprotna i domaćem i međunarodnom pravu. A sve, i da sve bude po domaćem i međunarodnom pravu, ni to čak ne znači ništa jer će narod kad-tad doći na svoje.

Da su Šiptari imali pamet srpskog akademika ne bi se preko sto godina borili za ostvarenje ciljeva koje je postavila Prizrenska liga. Da su imali ovakvog akademika ispoštovali bi presudu Badinterove komisije i Rezoluciju 1244 koja garantuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije sa Kosovom kao suštinskom autonomijom u njenom sastavu. Akademik bi dakle morao da zna da je Kosovo de jure u Srbiji. A de fakto, kako se akademik gađa pravnim terminima? Polako gospodine, de fakto stanje se može promeniti preko noći, tokom koje se mogu dogovoriti velike sile, ako u međuvremenu svi ne odemo dođavola zbog sulude ideje hrišćanskih fundamentalista – neokonsa, da mogu da prežive nuklearnu katastrofu.

Kaže uvaženi akademik

Ne mogu da mi odrede šta da mislim

Naravno da ne mogu. Može da misli šta god hoće ali ne može kao predsednik SANU po onoj narodnoj: Što na um to na drum“. Ne sme predsednik Akademije da priča sve što mu padne na pamet, a ako pak ne može da se uzdrži, da kao stručnjak za Alchajmera priča o svemu i svačemu, neka da ostavku, pa neka postane portparol bednog Čedomira Jovanovaća i sasvim legitimno nastavi svoje zalaganje za priznanje Kosova i obaveštavanje primitivnog i neobaveštenog naroda u vezi toga.

I kad se već bruka, neka on lično pita „Da li Rusija uopšte želi Srbiju“, ako ga nije sramota, a izgleda da nije.

Intervju predsednika SANU pokazuje dubinu našeg pada i blata u koje mogu da padnu lažne elite, ali srpski narod neće propasti i pored snažnog otpora raznoraznih Prodanovića i u politici i u kulturi i u nauci. Narod je obavešteniji i pamteniji nego što oni misle samo greši što dugo ćuti, što se tumači kao neznanje i predaja, čini im se da mogu da mu rade šta hoće. Ali s vremena na vreme narod se snažno trgne, zbaci trinju sa sebe i „istrebi kao gubu iz torine“, jer ne može propasti, ma šta mu činili. I zato ga mrze i ovi ovde i ovi spolja.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: