Zajednički imenitelj

Na internetu se pojavio uznemirujući snimak koji dokazuje brutalnost terorista Islamske države. Na snimku se vidi zarobljeni sirijski vojnik koga brutalno ubijaju teroristi tako što ga pregaze tenkom.

Branko Radulović, potpredsednik Skupštine Crne Gore rekao je novinarima da je neko pokušao sinoć da ga pregazi hamerima kod hotela u Podgorici, prenose podgoričke „Vijesti“.

Ono prvo su uradili necivilizovani verski fanatici – kojima Amerika ne može ništa. A ovo drugo? Navodno demokratski režim. U čemu je razlika, osim u tome što u Podgorici nisu uspeli.  Ono prvo je brutalno ubistvo a ovo drugo je pokušaj ubistva i ako ima imalo normalne svesti u Crnoj Gori, nadležni tužilac je morao da otvori hitnu istragu o pokušaju brutalnog ubistva koje, da je uspelo, gotovo ni malo ne bi zaostalo za ovim džihadističkim sadizmom.

Takođe bi se morala povesti istraga o zlikovcima koji su bacali suzavac i šok bombe u masu, među građane svoje zemlje, i to takođe nije ništa drugo nego podmukli pokušaj ubistva.

Šta je zajednički imenilac ove dve grupacije, od kojih je jedna izvršila brutalno ubistvo, a druga to isto pokušala? Pa, imaju iste mentore, koje ni malo nije sramota koga podržavaju. Bilo da se radi o satrapima ili teroristima, to su, po Zapadnom vokabularu, gotovo uvek prodemokratske i umerene snage, a njihovi brutalni zločini uopšte ne nailaze ni na kakvu osudu anesteziranog Zapadnog javnog mnjenja.

Đukanović je izneo optužbe da iza nemira u Podgorici stoji Rusija. Jedino je međutim sigurno da iza crnogorske opozicije ne stoji Zapad, jer Zapad obavezno naoruža svoje miljenike. Recimo, preko „umerene! sirijske opozicije ili direktno, kao u oktobarskom prevratu u Beogradu, za koji Čović kaže da su bili spremni i naoružani!

Naivna crnogorska opozicija koja je na rušenje gotovo trodecenijske vlasti pošla kao u svatove, sa porodicom, van svake sumnje je veoma umerena. Pošla da uzme vlast od ovejanog Đukanovića na izvol’te.

E, sad, šta bi bilo da je Rusija naoružala svoju „umerenu“ opoziciju jer joj se ne sviđa diktator, kao što se Americi nije sviđao Asad pa je u naoružala ilegalne grupacije koje je legalizovala frazom: „umerena opozicija“?

Pa počeo bi svetski rat, samo zato što Amerika shvata da ima ekskluzivitet da postavlja, ruši, naoružava, da jedino ona daje atest ko je kakav i da više niko nema pravo na to.

Naravno da se svet drastično promenio, da to Zapad uspavan na lovorikama nije primetio, ali ne bi trebao da se mnogo začudi ako i Rusija počne da se ponaša na sličan, prodemoktarski način, pa počne da naoružava svoje „umerene opozicie“ neumerenim naoružanjem – širom sveta, kad joj se ne sviđa neki lokalni diktator, ili počne da organizuje „Majdane“ i „Crvene trgove“ po Zapadnim prestonicama.

Ili će, dakle, jedan princip važiti za sve ili ništa neće važiti ni za koga. Ili će se svačije zlo zvati zlim ili dobra neće biti ni za koga. Ili će postojati međunarodni pravni poredak ili će ovaj važeći gangsteraj preći u totalni haos a svet otići na put bez povratka,

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: