Слијеп(чевић) код очију

„Тачке споразума о ЗСО биће прослеђене у Уставни суд који ће одлучити. Ако Уставни суд буде рекао да нека од тачака споразума није у складу са косовском Уставом, ми их нећемо спровести, а ако цели споразум буде проглашен противуставним, онда га нећемо спровести“, рекао је Иса Мустафа.

О томе ће, казао је, одлучити Уставни суд, а у супротном споразум ће бити спроведен јер је то међународна обавеза.

Уставни суд Србије је међутим одбацио захтев за оцену уставности Бриселског споразума, јер је већином гласова оценио да је реч о политичком, а не о правном питању.

А како су текли преговори „са Приштином“, који то нису, најбоље описује Вучић речима да је једном легао на под у Брислу и спавао три сата само да би избегао некакво потписивање. Данас пак Вучић објашњава како се Европљни завитлавају са њима и шта је био стварни задатак српских власти:

„Сада им треба месец дана, требаће им после два, три. И тако ће довека бити, као што ће довека бити и са судом за ратне злочине… Бацаће сузавце.. Само Срби немаjу права, да гледамо како да умиримо Србе, да ћуте, буду глупи…“ – закључио jе он.

Јасно је дакле да власти нису невине, да су све радиле свесно, сасвим могуће са уверењем да раде исправно, као и све постпетоктобарске власти, али у стварности све се свело на шегачење Европе са свим српским властима, ако се ипак не ради о нечему много перфиднијем.

Све ово је само трагична последица сумануте мантре да „ЕУ нема алтернативу„, а кад се тако каже онда могу да „деру као Муса јарца“. И деру и посипају сољу али како видимо од пута у ЕУ се не одустаје, што само значи да им српске власти дају одрешене руке да раде шта год хоће, да се понашају као према деци ометеној у развоју.

Јасно је да само народ страда, премијер каже да би ММФ дозволио повећање плата и пензује, али да то ОН НЕ ДА, а врхушка и камарила ужива. Путују, имају све могуће привилегије, пара као кише, љубавника и љубавница, пробраних дестинација, егзотичне хране и пића, а једини им је задатак да умире Србе, да ћуте, да буду глупи, да прогутају сијасет најординалнијих будалаштина и живе горе од стоке.

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: