Početak kraja

Da nije dobro biti američki neprijatelj, ali da je opasno biti američki prijatelj (Kisindžer), uverili su se svi oni lideri širom sveta koji su pokušali da se otrgnu iz iz tog fatalnog zagrljaja, iz kandži međunarodnih lihvara, sa namerom da povedu samostalnu politiku u interesu svojih građana. Bez milosti su uklanjani, ne samo sa vlasti, nego i iz života.

Čaušesku je bio miljenik Zapada. Engleska kraljica mu je poklonila posebno napravljen  Rols-Rojs, kao čoveku koji se otrgao Rusima i izgradio komunizam sa ljudskim likom. Pošto je surovim merama štednje otplatio kredite, lihvari su očekivali da će Čaušesku uzeti nove.  On se, međutim, okrenuo Kini i Iranu, odbivši zelenaške ponude MMF i WB. Hitno je proglašen za diktatora i masovnog ubicu, ponovo je postao obućar a supruga akademik sa osnovnom školom. Završili su surovo likvidirani, kao psi, licem zagnjurenim u transilvansko blato.

Na sedmu godišnjicu bombardovanja Srbije, Noam Čomski je izjavio (pozivajući se na najautoritativnije izvore iz samog vrha Klintonove administracije-Strouba Talbota i Džona Norisa) da bombardovanje nije izvedeno zbog brige za Albance, „već zato što Srbija nije sprovodila tražene socijalne i ekonomske reforme, što znači da je to bio poslednji deo Evrope koji se nije povinovao neoliberalnim programima pod upravom SAD, pa je to moralo da bude uklonjeno“.

Uklanjanje je bilo surovo. Milošević, do tada garant mira na Balkanu i potpisnik Dejtonskog sporazuma, proglašen je „balkanskim kasapinom“, ratnim zločincem, diktatorom, ludakom gorim od Hitlera, a završio je u ćelijama suda SB UN onako kako pritvorenik nije smeo da završi, a završio je u finišu svoje uspešne odbrane, i „umro“ je na olakšanje sudija i tužilaca, jer oslobađajuću presudu ne bi smeli da donesu ni u ludilu.

Gadafi je, sobzirom da je Libija raspolagala sa impozantnom sumom deviznih rezevi, nameravao da iskuje zlatni afrički dinar kojim bi se vršilo plaćanje nafte. Tako šta bi, međutim, bilo pogubno po lagodan američki san -parazitizam omogućen neograničenim štampanjem dolara bez pokrića i Gadafi je morao da bude, ne samo, brutalno ubijen, već i ponižen, kako drugim liderima nešto slično ne bi palo na pamet.

Sadam je samo jedan od brojnih američkih prijatelja i poslovnih partnera najviših američkih funkcionera koji je surovo uklonjen posle svega što im je, na njihovu korist, učinio.

Ima mišljenja da je Asad na listi Zapadnih neprijatelja zato što je, kao i Čaušesku, odbio da uzme kredite MMF i WB i provodi surove mere štednje nad vlastitim stanovništvom.

Kada je Oland odlučio da preda Mistrale Rusima desio se, savim slučajno, masakr u listu Šarl Ebdo.

Da je približavanje Rusima postalo vrlo opasno svedoči i najnovija optužba pritiv Sarkozija, bivšeg predsednika Francuske i verovatnog kandidata na narednim izborima, da je umešan u trgovinu narkoticima, samo dan posle posete Moskvi.

I drugi kandidat za predsednika Francuske – Dominik Stros Kan, uhvaćen je u Njujorku sa spuštenim gaćama, baš kako i treba kad neko zasmeta lihvarskim interesima.

Da se stvar zaoštrava, postaje jasno iz vesti da je

nemački vicekancelar Zigmar Gabrijel otputovao u Rusiju, gde sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom treba da razgovara o energetskim i ekonomskim pitanjima, saopštilo je nemačko Minsitarstvo ekonomije.

Kakav će odgovor dobiti Nemačka videćemo narednih dana, ali da se Evropa sprema da se distancira od Amerike i Engleske postaje savršeno jasno. Naravno da to Amerika ne sme da dozvoli, jer bi Evroazijski savez od Atlantika preko Urala do Južnog kineskog mora – savez  integrisanog znanja, novih tehnologija i neograničenog pristupa sirovinama, postao svetska velesila, što bi Americi donelo nerešive vojne, ekonomske, socijalne i ostale probleme, koji bi mogli da potresu i same temelje Amerike i dovedu u pitanje njen opstanak u obilku u kome je danas.

Problem je u tome što Amerika ne sme da dozvoli takav razvoj situacije, skoro, ni po koju cenu. Režirana migrantska predstava, zapravo postavljena tempirana mina od stotina hiljada fanatizovanih i dobro obučenih komandosa u same temelje Evrope, koja će biti detonirana na mig Režisera i stvoriti opšti haos, predstavlja sasvim otvoreni napad na Evropu, na koji ona uopšte nije bila spremna, omađijana pričama o izbeglicama, humanosti i ostalim lažno levičarsko-liberalnim mantrama za duboku narkozu.

Zaslepljenim evropskim liderima je napokon postalo jasno da im Amerika ne veruje, da im radi o glavi i ovo okretanje Rusji pokazuje da su to razumeli, da shvataju da moraju da se iščupaju iz anglosaksonskog smrtonosnog zagrljaja, ali verovatno znaju da je to teško izvodljivo bez velikih posledica.

Kako će ona prava Evropa da reši migrantsku krizu i izbegne minska polja koja je Amerika postavila u lakejskim istočnoevroskim demokratijama, na koji će način pokušati da izađe iz tog kobnog kola i poveže se sa prirodnim evroazijskim saveznicima, teško je reći, ali da će se to odvijati na ivici preteće opšte kataklizme, u to nema nikakve sumnje. Imperija će svakako propasti, a da li će ko tome imati da se raduje, teško je poverovati, pored sve ove sile nuklearnog oružja i ludaka koji su spremni da ga upotrebe.

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: