Не пада Бакир далеко од Алије

Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић рекао је недавно

да се сукоб у региону може десити ако једна група на Балкану умисли да има право које се судара са правом друге групе и истакао да се „судар два права решава ратом“.

Наравно да Бакир мисли на Додика, али пошто је уверен да су сви људи ама баш све заборавили, да су сви осим њега оболели од амнезије, није лоше да се огласимо, колико да му кажемо да нас има који памтимо, којима четвртвековна антисрпска хистречна пропаганда још увек није помутила разум, који се сећамо да су:

Муслимани и Хрвати су 1991., у Скупштини СР БиХ, прегласали Србе по питањима која су по Уставу захтевала консензус.

Дакле хрватско-муслиманска група, која је знала да нема право, сударила се са Србима – групом која је имала право и тај судар неправа и права се морао решити крвавим ратом.

Алија Изетбеговић, који је погазио Кутиљеров мировни споразум, изјавио је својевремeно

да су они (муслимани) између мира и рата за суверену Босну изабрали рат.

Нема дакле никаве сумње да је највећи кривац за рат – и небројене жртве и разарања које он са собом донео, управо Алија Изетбеговић, коме је нуђено и место председника скраћене Југославије, да на тај начин буде гарант равноправности муслимана, што је била још једна  велика шанса да се избегне трагедија.

Наравно да ништа није вредело. Када су Алијини криминалци убили српског свата на Башчаршији (јединог апсолутно недужног симбола рата, човека који сасвим сигурно никога није убио у том рату) и Немачка, сасвим неодговорно, преурањено признала Босну, заиграло је крваво коло, које се нажалост није завршило, и поред тренутног примирја, управо због оваквих као што је Бакир, због неспремности да се казни сваки злочинац без обзира на нацију или веру, зато што се истрајава на лажима које никоме неће донети добра.

Бакир сигурно зна да је Ибран Мустафић, један од оснивача СДА изјавио

„Сами смо побили 1000 својих у Сребреници“ и тврди да су све договорили Алија и Клинтон. Да је заправо од 1992. постојао пројекат манипулације по коме је једино било битно да се прикаже што више бошњачких жртава.

Слично каже и Хакија Мехолљић, ратни командант Сребренице, учесник састанка у Сарајеву на коме је

Алија Изетбеговић изнео Клинтонову понуду да се жртвује 5.000 муслимана у Сребреници да би НАТО могао да добијејак разлог за интервенцију против Срба у Босни.

Бивши портпарол Хашког тужилаштва Флоранс Артман навела је у својој књизи да је

Сребреница у јулу 1995. године „продата“ у дипломатској игри и тајном договору САД, Велике Британије и Француске, с тим што је за њу удар на Србе другоразредан разлог.

И поред свог антисрпског карактера, Хашки суд није имао образа да против Алије не подигне оптужницу за ратне злочине, а то што су га ментори спасили ћелије и допустили му да умре у својој кући и буде сахрањен као шехид не значи ништа са становишта права и правде, нити га амнестира од злочина за које је апсолутно одговоран.

Хистерија режисера Сребренице је све видљивија и у својој нервози постају чак и врло опасни, али све то ништа не може помоћи намери да истина о Сребреници остане заувек скривена. Напротив. Она незадрживо израња на светлост дана и то што Бакир прозива и позива Вучића да призна да се у Сребреници десио геноцид не значи ништа, јер то, да ли се геноцид десио или не, зависи од чињеница а не од изјаве било које личности.

Нем никакве потребе ни смисла ни Вучићево тражење да

„Бошњаци разумеју жртве које су имали Срби“

јер су међу тим Бошњацима, чије разумевање за српске жртве тражи Вучић, и њихови џелати, и шта би невине жртве имале од њихових крокодилских суза. Ако би окореле убице и њих пустиле.

Ако нема спремности да се осуде сви зликовци било које да су нације, вере или невере, а нема, зло, осокољено некажњавањем, нема друге поруке него да је чинило добро и да треба понови да га понови.

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: