Vojna neutralnost

Veoma je zanimljivo kako to srpske vlasti zamišljaju vojnu neutralnost Srbije: malo u krevet sa Rusijom, pa malo sa Amerikom. Takvo ponašanje, međutim, u običnom životu opisuje ne baš lepa reč.

Sa Rusima i Belorusima učimo kako da napadamo NATO, a sa NATO-m učimo kako da napadnemo Rusiju u vežbi Zajednička odlučnost V, u američkom centru Hoenfels u Nemačkoj.

Promašeni ljudi, oni koje NATO nije pobio u bombardovanju Srbije 1999. uče od američkih vojnika taktike u oružanim sukobima. Srpski vojnici su do sada odlično ispunili dobijene zadatke na terenu Centra za obuku koji se prostire na 160 kvadratnih kilometara.

Amerikanci, Englezi i Šiptari su 1999. svim silama pokušavali upad na teritoriju KiM i, izuzev na kratko, uvek su vraćani na svoje položaje u Albaniji. Otvorenu kopnenu intervenciju iz Makedonije nisu smeli da započnu, i na KiM su upali preobučeni u trupe UN.

Vojnički, dakle, NATO pakt nije uspeo da porazi srpsku vojsku i sa zaprepašćenjem su gledali povlačenje neoštećenog oruđa sa teritorije KiM posle zaključenja Kumanovskog sporazuma i Rezolucije 1244, koje su pogazili, i koji su im poslužili samo da uđu na KiM podvalom, kad već vojnički nisu ni uspeli ni smeli.

I sada oni srpsku vojsku uče ratovanju u Nemačkoj! Bruka!

Ovi što su na nož dočekali patrijarhovu izjavu da će se Kosovo povratiti milom ili silom i prozivali ga da stane na čelo kolone i komanduje za mnom, i pitali ga bi čiji bi decu da žrtvuje, mogli bi da odgovore na pitanje hoće li oni – Jovanovići, Draškovići, Šormazi,…na čelo kolone na Staljingrad i čiju će to oni decu da žrtvuju ili možda zastupaju tezu da se radi o članstvu u nekoj izviđačkoj organizaciji.

Nažalost, neodgovorne vlasti posle puča iz 2000. ispotpisivale su štetne ugovore sa NATO paktom ali postoji nada da su NATO stratezi dovoljno pametni i da neće napraviti toliku glupost da poveruju da će Srbi zaista pucati na Ruse, da smo zaboravili ili oprostili ubijanje, razaranje i zasipanje osiromašenim uranijumom, i da se neće usuditi da naprave grešku i Srbe uvuku u NATO, da od gotovog prave veresiju -što kaže naš narod.

Šormaz zna da je 70% građana Srbije protiv članstva u NATO ali smatra da su građani neobavešteni, da ne znaju valjda da Srbijom hara epidemija malignih bolesti uzrokovanih zasipanjem Srbije uranijumom, da ne znaju da su im zatrovali vodu, vadzduh i zemlju, da se ne sećaju ubijanja i razaranja, da su zaboravili strah, da su zaboravili da su mrzeli to proleće i prokleto vedro noćno nebo, i da će ih on -Šormaz- prevaspitati i objasniti, da će ih on, preletač iz „neobaveštenih“, obavestiti da sve to nije tako.

Hoćete li vi gospodo da komandujete Za mnom -kako preporučujete patrijarhu, i čiju ćete decu da povedete u pogibljenije. Vašu? Ne naravno! Ne pada vam to ni na kraj pameti. Kad govorite o članstvu u NATO vi mislite na tuđu decu kao na topovsku hranu, a vi i vaši ćete iz pozadine samo da objašnjavate idiotima kako davanje života za NATO nije isto kao glupa pogibija za Kosovo. I dalje ćete vi licemerno i bezobrazno brinuti o narodu – najedeni i napijeni, parazitiraćete na toj ideji pomerene pameti, a nekoj tuđoj deci – sirotinji – krvariće gaće dok budu umirala u prašini i blatu nedođija širom sveta.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: