Poraženi smo u Parizu

Zaslepljena i potkupljena srpska opozicija izvela je petooktobarski puč duboko uverena da će, kada Zlo bude uklonjeno iz Beograda, šiptarsko pitanje biti lako rešeno, jer su im napunili uši da je to „demokratsko pitanje“ i da će demokratsku  Srbiju raširenih ruku dočekati u EU najdalje do 2004.

Sve je to naravno bila laž, a svesni ili nesvesni zastupnici Zapadne laži među lakovernim Srbima, jedan po jedan su nestajali sa javne scene i uglavnom marginalizovani, kao što se dešava sa izraubovanim točkićima svake mašinerije.

Umesto da se na aktivan način odgovorilo na početna priznanja nezavisnosti Kosova, lažljivi premijer Koštunica litanisao je oko Hrama u Beogradu, prethodno solidno pripremivši teren za taj neprijateljski čin hvatanjem i isporukom Haškom sudu srpskog vojnog i političkog rukovodstva, što je bilo  sasvim u skladu sa njegovim nedržavničkim i nepatriotskim ponašanjem kao predsednika SRJ -koju je izgubio i postao Koštunica bez zemlje, i kao premijera Srbije koji nije ni približno uradio u korist Srbije ono što je trebao da uradi.

Srbija je morala jasno da stavi do znanja da priznavanje nezavisnosti Kosova smatra neprijateljskim činom i trebala je da ima diferencirane političko-diplomatskom odgovore pojedinačno za svaku zemlju koja se priznala Kosovo, uključujući i prekid svih odnosa sa nekoliko njih, za primer drugima.

To nije urađeno jer je DOS-ovska banda instalirana na vlast baš da dovede Kosovo do nezavisnosti, pa su mnoge zemlje nevoljno, zbunjene ponašanjem srpskih vlasti, priznavale nezavisnost Kosova, neke su i potkupljene, što ni nama niko nije branio, ali za razliku od Šiptara koji imaju državotvornu ideju, Srbi samo imaju ideju kako da se što bolje prodaju i kako da žive što lagodnije.

Tako i ovo oko UNESCO. Prosto su se neke zemlje zainatile i neće da podrže prijem Kosova, što nama, sa ne baš čistom idejom oko toga, samo donosi glavobolju, jer smo izgleda drugačije obećali našim vrlim prijateljima koji i rukama i nogama rade protiv nas. A tako bi bilo lepo da se ti prokleti Rusi, Kinezi, …, nisu umešali, malo bi se fingiralo, diglo bi se malo galame, bilo bi malo „e baš ne dam“, ali bi sve brzo leglo kao i sve do sada. I Drašković bi bio sit i ovce na broju.

Da smo mi normalna država, da smo pre svega raščistili da li samo glumatamo oko priznanja Kosova zato što ne znamo kako bi se to završilo unutar Srbije, prečešljali bi spisak zemalja koje su podržale zahtev Kosova i onaj spisak zemalja koje su se uzdržale. I prema svakoj bi morali da se postavimo u granicama koje su moguće, po poznatom srpskom principu: Prema svecu i tropar..

Albanija, Nemačka, Andora, Saudijska Arabija, Australija, Austrija, Bahami, Bahrein, Belgija, Belize, Benin, Brunej Darusalam, Bugarska, Burkina Faso, Kanada, Kostarika, Obala Slonovače, Hrvatska, Danska, Džibuti, El Salvador, Ujedinjeni Arapski Emirati, Estonija, Makedonija, Fidži, Finska, Francuska, Gabon, Gambija, Gama, Grenada, Gvineja, Gvajana, Haiti, Honduras, Mađarska, Kukova Ostrva, Solomonska Ostrva, Irska, Island, Italija, Jordan, Kuvajt, Lesoto, Letonija, Liberija, Libija, Litvanija, Luksemburg, Malezija, Malavi, Malta, Monako, Crna Gora, Nauru, Niger, Norveška, Novi Zeland, Oman, Pakistan, Palaos, Panama, Papa Nova Gvineja, Holandija, Portugalija, Katar, Dominikanska Republika, Cceška Republika, Tanzanija, Velika Britanija, Ruanda, Sent Lucija, Sent Kitc i Nevis, Sent Marin, Samoa, Senegal, Siera Leone, Slovenija, Somalija, Sudan, Švedska, Švajcarska, Čad, Tajland, Istočni Timor, Togo, Tonga, Turska, Tuvalu, Vanuatu i Jemen.

Sve bivše republike SFRJ  – izuzev BiH, glasale su protiv Srbije, priznale su i otimanje naše teritotije i da smo kuća samohrane udovice našli bi bar neku mogućnost da se pokaju zbog toga. BiH je posebna priča zbog sramotnih Srba koji zarad udobne fotelje u Sarajevu pristaju da se Srbiji zabode nož u leđa.

Ameriku, Nemačku, Britaniju, …da bar ne zovemo prijateljima, zbog nas samih, misliće da nismo pri čistoj svesti. Zar ta priča o njima, o EU, posle svega nije gotova. Ili je to jedan čist sado-mazohistički odnos u kome uživaju i oni i mi.

Albanija, Emirati, Arabija  i slični su otvoreni neprijatelji i isticanje nekakvog prijateljstva sa njima je krajnje  degutantno,

Ambasade po Libijama, Gambijama i svim onim zemljama u kojima nemamo nikakvog ni političkog ni ekonomskog interesa treba pod hitno zatvoriti a zaslužnim kadrovima, goljama koji bi da se zovu ekselencijama otvarati ambasade po Šapcu, Užicu, Čačku, sve sa poslugom, kolima i ostalom pratećom iluzijom.

Državljanima Pakistana, Avganistana, Iraka, Somalije, Sudana, …,  dozvoliti ulaz u Srbiju samo sa pasošem i vizom. Kako je moguće da oni, vojni obaveznici zemalja članica UN, UNESCO,…prolaze našu granicu kao da ne postoji, a vlastite državljane maltretiramo satima na prelazu u Bosnu.

Naravno, pristup ovome mora biti studiozan, dugotrajan i efikasan, pod uslovom da vlast zaista želi da zadrži Kosovo u sastavu Srbije, što nije baš najvidljivije. A nije najvidljivije jer ni prema kome, ne da nismo primenili ni otvorenu ni skrivenu protivmeru, nego se još hvalimo neviđenim prijateljstvom sa otvorenim neprijateljima i veličamo nekakvu diplomatsku pobedu a protiv nas su glasale 94 države, čak i one bez čijih pomoći vlada Srbije ne bi mogla da funkcioniše, kako kaže premijer.

Porazili smo sami sebe nerazumnom i nerazumljivom politikom. Moramo da prekinemo sve pregovore i ukinemo sva posredništva zemalja i asocijacija koje otvoreno zagovaraju cepanje Srbije i tek kad jasno stavimo do znanja da su nam neprijatelji svi oni koji rade na razbijanju Srbije, protiv domaćeg i međunarodnog prava, možemo se ponadati da će se broj tih zemalja koje podržavaju Kosovo smanjiti, jer će mnoge naš pošten, otvoren i čvrst stav po tom pitanju navesti da dobro razmisle o svojim potezima.

Svojom neodgovornom i nemuštom politikom smo doprineli da su mnoge zemlje, razumevaljući da mi samo fingiramo po pitanju Kosova, priznale nezavisnost Kosova i podržale prijem u UNESCO. Da se ne lažemo, Rusi su nas omeli u našoj dvoličnoj igri oko Srebrenice. Tako je isto i onaj sramotni predsednik SANU poslao poruku potrebe „dostojanstvenog povlačenja sa Kosova“ a on to nije uradio bez podrške ovih koji sada trube da smo pobedili, a spasile su nas totalnog debakla, čini se protiv naše volje, one zemlje koje čuvaju međunarodno pravo i suprostavljaju se Zapadnom bezumlju iz straha da će isto nasilje,  koliko sutra, da primene na njima.

Posebnu zahvalnost treba poslati našem tradicionalnom prijatelju Grčkoj koja se uzdržala a zna, i država i crkva,  kakvim su zlikovcima skoro poverili srpsku duhovnu i kulturnu baštinu. Sram ih bilo!

Da smo država kao i druge, imena zemalja koje nisu dozvolile zlikovačkim OVK hordama da sa dozvolom upadnu u Gračanicu, Dečane, Pećku patrijaršiju,..čuvali bi na mestima na kojima se čuvaju najveće državne relikvije, a svaki đak bi morao da zna njihova imena i da o njima sutra priča svojoj deci, što se u zemlji koja veliča svoje neprijatelje neće dogoditi. Pre će biti da će spisak zemalja koje su glasale za prijem Kosova, kao znak tolerancije i praštanja, postati obavezna đačka lektira. Nastrano? Naravno! Bez ikakve sumnje.

Iako smo Srbi, bilo bi krajnje pošteno da bar pročitamo koje su to države, mnoge uprkos ucenama, pretnjama i drugim pritscima, glasale PROTIV prijema Kosova u UNESKO:

Južna Afrika, Angola, Argentina, Jermenija, Belorusija, Bolivija, Bocvana, Brazil, Čile, Kina, Kipar, Kongo, Kuba, Ekvador, Eritreja, Španija, Etiopija, Ruska Federacija, Gruzija, Gvatemala, Ekvatorijalna Gvineja, Indija, Indonezija, Kazakhstan, Kirgistan, Liban, Maroko, Mauricijus, Mozambik, Meksiko, Mijanmar, Namibija, Nikaragva, Uganda, Palestina, Paragvaj, Filipini, Sirija, Moldavija, Demokratska Republika Kongo, Narodna Demokratska Republika Laos, Narodna Demokratska Republika Koreja, Republika Srbija, Slovačka, Južni Sudan, Šri Lanka, Surinam, Urugvaj, Venecuela i Zimbabve.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: