Neoliberalni verski alhemičari

Norman Podhorec je već odavno, vrlo precizno objasnio, zašto je Americi bila potrebna Bosna, kao specifična islamska zemlja u Evropi.

Bosna je za Ameriku, po Podhorecu, bila jedno ogledno dobro, jedna velika „njiva“ nastala  “krčenjem i raščišćavanjem terena i zasejana semenom” iz koga će isklijati čudno rastinje, koje će, uz sadejstvo drugih uslova, dovesti do rasta pritisaka, koji će unutar islama dovesti do stvaranja “dobrog”, verski modifikovanog muslimana, čime će se svet konačno naći na dobrom putu, da se: posle “reforme” hrišćanstva i tvrdnji da je hrišćanstvo čak i prevaziđeno, izmišljanja novih, ”naučnih” – sajentoloških religija, konačno “reformiše i modifikuje” i sam islam.

Naravno da je sasvim paradoksalno što je stvaranje tog islamskog “kvasca” – za gradnju “dobrih” muslimana, omogućeno ratovanjem baš tih “loših” muslimana i novčanom potporom orijentalnih bliskoistočnih despotija, koje tada uopšte nisu razumevale o čemu se to radi na Balkanu, pošto su, izgleda, ratovale protiv sebe.

Dakle, ako se neko pita zašto se Bosna centralizuje, a Srbija razbija, treba da razume da se to “ogledno dobro” – islamska Bosna, zasejano novim, genetski modifikovanim „semenom“, mora pomno štiti jedno vreme specifičnim sredstvima (visokim predstavnicima i Bonskim ovlašćenjima), sve dok dete (islamska Bosna) ne ojača, dok ne bude sposobno da svojim pozitivnim primerom utiče na druge, sve dok se ne napravi kritična masa za gradnju islamske religije primerene novom dobu.

Naravno da će se Bosna vremenom centralizovati, jer taj izlog “novog” islama u Evropi mora da pokaže da je moguće da ta “nova”- sofisticirana, demokratizovana, muslimanska manjina idilično vlada hrišćanskom većinom, na opšte zadovoljstvo i radost kreatora novog doba.

Dakle, potpuno je pogrešna teza da nas Amerika mrzi. Amerika nas voli, samo joj nije jasno šta se mi tu inatimo kada je na dnevnom redu pospremanje sveta, izmišljanje novih religija, i sada tu neki Srbi pričaju o Kosovu – srcu Srbije.

Četvrti svetski rat”, protiv “dvoglave aždaje” je u toku i teren mora da se raščisti za dalje zasejavanje i širenje “proizvodnje” genetski modifikovanih vernika i stvaranje prikladnih religija, i to je jedini razlog našeg nesporazuma sa Zapadom.

Inače, u svemu drugom se odlično slažemo i bukvalno umiremo od demokratije kada zatreba, a za pospremanje i prekomponovanje sveta treba. I to i često i mnogo. Ali samo kolateralno – ako je za utehu pobijenima i spaljenima. Nema ljutnje. Teren se raščišćava. Radovi su u toku. Oprez!

Sve je to, do skoro, teklo lepo i idilično. Amerika, Francuska, Engleska,…,su osim Bosne, od Srba raskrčili i Kosovo, zasejali su to seme iz koga su se nadali da će da nikne novi, umiveni islam – pitomo lice nove religije, koji će potom, sam od sebe, da marginalizuje onaj ružni – radikalni islam.

Rame uz rame sa najcrnjim ekstremistima, onima čiji je smotru vršio Alija Izetbegović, protiv Srba i Srbije urotio se čitav Zapadni svet, potpuno obuzet američkim fiks idejama da se sve može iskonstruisati, opravdati, razoriti, prekomponovati.

Amerika i njeni vrli saveznici su godinama bombardovali i razarali  zemlje od severne Afrike, Bliskog Istoka, sve do Pakistana, samo zato da bi se ostvarila konačna američka ideja izazivanja masovnih migracija u cilju potiranja i poništavanje Evrope kakva je bila, a sve zbog interesa velikih korporacija u bolesnoj atmosferi totalnog neoliberalnog ludila.

Ono što se desilo u Parizu rezultat je bezglave politike Francuske koja je zlo dovukla u Pariz, koji više nikad neće biti što je bio. Ljudi će bežati iz njega glavom bez obzira, jer će život u njemu, kao i u svim većim gradovima Evrope, postati ruski rulet.

Umesto da je stala na srpsku stranu zbog sebe, hrišćanstva, zbog Evrope, Francuska se uhvatila sa najgorim fanaticima, čak je i nas bombarovala i počinila teže zločine od onih koje su počinili mudžahedini – njihovi saveznici, a od novog, umivenog islama ni traga, u šta su se surovo uverili ovih dana, a iz najnovije poruke protagonista novokonstruisanog američkog islama mogu zaista da se uvere da je alhemičarsko ludilo – da je moguća tehnologija gradnje religije po želji, doživelo katastrofu:

„Znajte da ćemo mi vama uskoro doći, a već smo tu među vama, uskoro će teći krv ulicama cele Europe, in šaa Allah (Ako Bog da). Uskoro će se zavijoriti zastava tevhida širom cele Europe“.

Bosna je prelivena krvlju mudžahida koji su se borili da uspostave šerijat. Tako nam Allaha, ta krv nije uzalud prolivena, ta krv je već dala plodove svoje i ti plodovi će vam uskoro glave s vaših vratova skidati“.

Nevinim žrtvama francuske politike pun pijetet. Sramota se međutim dodvoravati  vlastima zemlje koja nas teroriše već čevrt veka. Nije to ona Fracuska  koju smo voleli, to je potpuno druga zemlja koju ne vode dostojni naslednici maršala Franše d Eperea, admirala Geprata i generala De Gola, koji se verovatno prevrću u grobu, ako je sa onog sveta moguće videti tu bruku sa kim su se, protiv Srba, udružili njihovi sramni potomci.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: