Ide maca oko tebe

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je prve tri godine života proveo u Beogradu gde je, kako kaže, pojeo prvi sladoled i sa srpskom decom igrao „Ringe, ringe, raja.“

Ovih dana je u Beogradu – smatrajući da je to srceparajuće sećanje na detinjstvo dovoljno da nas ubedi da je došao kao prijatelj – zaigrao igru „Ide NATO oko tebe“, koja se, za razliku od one dečije u kojoj neopreznom mišu samo može da strada rep, najčešće završava vrlo tragično.

I Madlen Olbrajt je – kao nešto starija devojčica, jedan deo detinjstva provela u Beogradu. Kojih se igara igrala sa srpskom decom ne zna se, ali da su joj ta deca zagorčala detinjstvo nema nikakve sumnje, a kako smo platili ta njena traumatična sećanja na Srbe, nikoga nema potrebe podsećati.

Mnogo je i ostalih ličnosti iz našeg bližeg i daljeg okruženja koje su dobar deo života provele u Beogradu, a koje su, kad nas napuste, toliko zla i mržnje (pro)sipali po nama, da je prirodno da se zapitamo kako to da ih boravak kod nas načini ljutim neprjateljima svega što je srpsko.

Odgovor se može naći u našem neverovatno perverznom ponašanju: Prijatelje omalovažavamo a neprijateljima se ulizujemo toliko da to i njima samima postaje potpuno odvratno.

Koliko smo mi neuviđavni, koliko smo van stvarnosti pokazuje primer nemačkog marketninškog stručnjaka koga su pozvali na „Pršutijadu“, na Zlatiboru, sa namerom da ga angažuju za promociju pršute na nemačkom tržištu. Njegovo zaprepašćenje je bilo totalno kad je shvatio da su ga pozvali da u Evropi, u kojoj vlada dogma zdrave hrane, promoviše preslano meso sušeno na dimu. Da prodaje Evropi presoljeno, čađavo, crveno meso.

Poslužiiti Stoltenberga hlebom i solju, dvema namirnicama koje se visoko kotiraju na listi namirnica koje oni izbegavaju je veoma neuviđavno jer oni na njih ne gledaju kao na simbole nego kao na nezdrave namirnice, a sam taj čin im se čini veoma primitivnim, kakvim i nas vide ma kako se mi trudili da im se predstavimo drugačijim.

Srpska šajkača, pogaču i so iznosi pred prijatelje, pred one koji znaju tu simboliku i šta ona znači i za gosta i za domaćina, a ne pred one kojima je to strano i necivilizovano.

Stoltenbegra je taj naš „srpski doček“ imresionirao kao „lanjski sneg“ i brže bolje je, po ko zna koji put, ponovio skaradnu laž da ta „akcija (kako oni zovu zločinačko bombardovanje) nikada nije bila uperena protiv naroda Srbije, već je bila usredsređena na neprihvatljivo ponašanje vlasti u Srbiji, koje je osudila i međunarodna zajednica

Dok je napadao zločinačku srpsku vlast pored njega su bili njegovi domaćini Vučić i Dačić, veoma značajni činioci te vlasti, koji su te 1999., sasvim opravdano, oštro napadali zlikovačko ponašanje NATO pakta, a sada su oborene glave, bez ijedne reči, hlebom, solju i poniženim gardistima, sa prostrtim crvenim tepihom dočekali Stoltenberga da im se pred čitavom javnosti ruga u lice.

Amerika je namerila da na Balkanu poremeti vekovene granice svog i ruskog uticaja. Keri je nedavno objavio da su Srbija, Crna Gora, Rumunija i Bugarska na prvoj liniji fronta. I nije se dugo čekalo. Crna Gora samo što nije dobila poziv u NATO, a u Srbiji je krenula strahovita kampanja.

Ameriku posledice ne brinu. Žrtve koje ostaju iza njene politike su samo nužne – kolateralne- štete. Svuda gde je Amerika htela da pomeri granice NATO pakta ili uticaja došlo je do užasnih stradanja: Avganistan, Irak, Sirija, Gruzija, Ukrajina,…

Nema više nikakve sunja da ni mi nećemo bolje proći. Tektonski geopolititkči potresi nažalost nemogu da se završe bez teških posledica. Vremena nažalost nema. Americi se žuri a to nije dobro.

Da je Amerika 16-ogodišnju opsadu Srbije iskoristila na dobro, da je prihvatila golu činjenicu da je počinila zločin u Srbiji, da je platila deo štete, da je slala u Beograd pristojne diplomate, da je Stoltenberg položio venac pred zgradom RTS ili na grob Milice Rakić, bolećivi Srbi bi se možda i pokolebali.

Ali, naoružavanje Hrvata, otimanje Kosova, neprihvatanje krivice, šta više permanentno optuživanje žrtve da je zločinac, ruganje žrtvama nebuloznom Stoltenbergovom izjavom saučešća, angažovanje raznih ISAC fondova, Draškovića, Jovanovića, Šormaza,…, samo su još više Srbima ogadili NATO pakt, tako da se nametanje NATO namera u Srbiji ( a i Crnoj Gori) sasvim sigurno ne može završiti drugačije nego kako se završilo svuda gde su protiv volje naroda, kulturnih, verskih i istorijskih veza učinili nasilje nad stvarnošću.

Ova opasna igra „Ide NATO oko Rusije“ i nasilni pokušaji promena odnosa na Balkanu mogu samo da donesu novu tragediju i nove žrtve što kreatore novog poretka ni najmanje ne interesuju, oni to zlo, šta više, teriraju kao neopisivo dobro za urođenike, zovu ga demokratijom i borbom za ljudska prava, bez imalo stida, razume se.

Ajde nas ostale, ali zar im bar nije žao homoseksualaca i ostalih „ranjivih grupa“ koji će stradati sa nama, a za čiju svakodnevnu lažnu odbranu probiše glavu. Ili će možda njihove pametne bombe da mimoiđu njihove štićenike i plaćenike, kao što je i srpski gas za jednonacionalno trovanje zaobilazio Srbe trujući isključivo Šiptare, kako je besprizorno lagala lažna američka međunarodna zajednica?

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: