Gde vodi taj put

 

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister je danas u Skupštini Srbije doveden u zabludu jer 100% poslanika izabranih nakardanim proporcionalnim izbornim sistemom podržava ulazak Srbije u EU, ali na taj način zastupaju mišljenje samo onih oko 50% građana Srbije (po oceni pristrasne strane – učesnika okruglog stola „Kako građani Srbije vide EU“) koji su za ulazak Srbije u EU.

Oko 50% građana Srbije su neodlučni ili protiv ulaska u EU tako da se sastav Skupštine pokazuje kao nelegitiman. Koga ti poslanici zastupaju? Ne mogu izbori da se dobiju jednom pričom a da se sprovodi politika koja nema nikkave veze sa njom. Odnosno može, ali takva politika nema legitimitet i njeni ciljevi nemaju podršku većine građana, tako da ni Evropa a ni oni koji lažiraju volju naroda neće time mnogo postići, pa taman da sve ispotpisuju što im se i traži i ne traži, jer je sve to nelegitimno, dakle ništavno.

Protiv članstva u NATO (za šta je priprema uvlačenje Srbije u EU) je 65% građana Srbije. I tu se čak i Kirbi pokazuje vrlo razumnim kada sasvim racionalno (čak i on uvažava volju naroda i činjenice) upozorava da

Srbija još nije spremna za članstvo u NATO ni ekonomski ni u bilo kom drugom pogledu.Share Button

A draškovići, jovanovići, šormazi,…guslaju savim drugu nesuvislu priču jer onako zapenjeni nisu u stanju da čuju za šta su im gazde danas.

Dejvid Mekalister, takođe, je poručio da je važno da Srbija nastavi istim putem tokom 2016. godine dodajući da će Evropski parlament podržati Srbiju na otvaranju ostalih poglavlja.

Kojim putem gospodine? I kojoj Srbiji to poručujete? Vlastima i većini koja ne odražava volju građana? Pa ni sama Evropa ne zna šta joj je put i gde će završiti. Neprirodna je zajednica koja uključuje Bugarsku i Luksemburg, Nemačku koja prima migrante i Slovačku, Poljsku,…koji za njih neće da čuju. Nemačku koja je zapela: Kosovo pa Kosovo i pet članica koje ne priznaju nezavisnost mafijaške države ali ne mogu više da izdrže nemačko ludilo i implicitno učestvuju u nečemu što će im se uskoro obiti o glavu.

Renciju je takođe doste nemačkog diktata a možda se i drugi osmele i prihvate Putinov savet da se usprave, da ne služe Ameriku tako ponizno i jadno, da se konačno oslobode straha, da žive kao ljudi ili umru kao bakterije u smradu neslobode, na sramotu svojih slavnih predaka.

Ministarka Mihjalović je još egzaltiranija, njoj se priviđa SSSR:

Srbija se opredelila da ide ka Evropskoj uniji ne samo na rečima, poglavlja su otvorena i plan Srbije je da do 2020. godine bude deo EU, a ne deo saveza bivših sovjetskih republika.

I ona priča o Srbiji koja se opredelila za EU a to nije tačno. Nije se Srbija opredelila ni za SSSR, ali nije ni za EU, tako da se opet nelegitimitet izbacuje u prvi plan podmetenjem Srbije, a Srbiju niko nije pitao i politika sumanutog puta ka EU nema demokratsku podršku. I Mekalister, i sve briselske birokrate moraju da znaju da im pored mora problema ne treba jedna Srbija, koja i da nije ovako podeljena, koliko sutra može da im napravi mnogo problema, jer znaju valjda da Srbe ne mogu da sateraju u svoje besmisleno zakonodavastvo u kome životinje imaju veća prava od ljudi.

Ali Evropa i ne namerava da nas primi. Sva ova farsa je pranje krvavih ruku od zločina nad Srbijom oko Kosova, i ako nas kojim čudom prime, primiće nas kao Bugarsku i Rumuniju, a ne kao ljude i ravnopravne članove.

Mekalister poručuje dalje da Srbija ima prijatelje u Brislu, a kakvi su to prijatelji najbolje ukazuje činjenica da neće čak ni da obelodane sve elemente tog poglavlja 35 – groznog papira kako kaže Vučić ili „izuzetno opasnog poglavlja“ kako kaže Nikolić.

Imaju li bar malo dostojanstva oni koji pregovaraju u Briselu, mimo Ustava Srbije, mimo Rezolucije 1244, mimo presude Badinterove komisije, mimo Povelje UN, mimo Završnog dokumenta iz Helsinkija, da tek na navodnim pregovorima saznaju o čemu treba da pregovaraju, posredstvom jedne tako nefer i perfidne strane kao što je EU.

I sad, kao da smo mala deca, navalili Devenport, Ditman, Mekalister, … da ubeđuju građane da niko ne postavlja Srbiji uslov priznanja Kosova.

Dosta bre! Narod zna, a znaju i ovi drugi, samo ste u zabludi što mislite da narod ne zna, da je naivan, ma kakvi naivan, pa i da je lud ne bi poverovao u ta stupidna uveravanja.

Cilj im je jasan: da vlasti potpišu pravno obavezujući sporazum sa Prištinom, a to znači da bi i Ustavni sud Srbije morao konačno da se umeša jer ne može više da se izvlači da je reč o političkom aktu kad i mala deca sasvim jasno vide da se radi na tome da Srbija priznanjem Kosova, bez rešenih svih drugih pitanja (otplaćuje, recimo, i dalje kosovske kredite međunarodnim lihvarima), okonča proces izgradnje trerorističke američke države na svome tlu.

Lažna obećanja oko prijema u EU, pretnje, pritisci i ucene, radnje protiv domaćeg i međunarodnog prava, radnje protiv volje naroda su gole činjenice koji sve to poništavaju i sve postignuto na razgradnji Srbije ništavno je pred svakim seoskim sudom, a kamoli pred sudom istorije, i sudom interesa srpskog naroda.

Interes Srbije nije ni EU ni SSSR. Srbija mora da ostane svoja a svako nasilje nad Srbijom, nad istorijom, religijom, kulturom i tradicijom, ekonomijom,…, u svetlu promenjenih geopolitičkih činjenica, samo može doneti novi haos, u kome ćemo nastradi i mi ali i Evropa, i to moraju da imaju na umu, ako tako okupirani i napadnuti migrantskim talasom imaju zdravog razuma bar u tragovima. Da im Srbija opet ne bude kriva kao i uvek, ako svet preživi posledice ludila. A neće!

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: