Nije šija nego vrat

Majkl Davenport je postao šef delegacije Evropske unije u Srbiji odmah pošto ga je Engleska povukla sa mesta ambasadora u Beogradu. Izbačen je odavde na vrata ali se vratio kroz prozor. Nekome je odgovarao za sprovođenje politike koja nije u interesu Srbije.

Mogu oni da postave  koga hoće ali je ružno što oni, pa i Devenport, krećući se u krugu ulizica i istomišljenika plaćenih sa istog računa, zamišljaju da je srpski narod mentalno hendikepiran  i da mogu sasvim hladno, a da ne trepnu, da mu prodaju rog za sveću.

Dokle oni idu misleći da niko ne razmišlja o čemu to oni govore pokazuje skorašnji  Devenportov intervju u Politici, u kome on ničim izazvan ubeđuje Srbe da EU nema alteernativu, da nema skretanja sa tog puta, čak ni ako Englezi izađu iz Unije.

Devenport kaže da „u ovom trenutku sve stranke u parlamentu podržavaju evropski put Srbije, a da prema njihovim najnovijim istraživanjima javnog mnjenja, taj put podržava između 55 i 58 odsto svih građana“.

Naravno da niko ne veruje njihovim naručenim istraživanjima ali postavlja se pitanje koga onda predstavlja Narodna skupština koja je 100% za ulazak u EU a 42-45% građana nisu. Gde je tu legitimitet, demokratija i „žustre raspave oko članstva u EU“ – kako situaciju u Engleskoj po pitanju ostanka u EU opisuje Devenport.

Skupština dakle nema legitimitet da raspravlja o ovom pitanju, tim pre što ne znamo kakvo su pitanje građanima postavljali Devenportovi anketari. Ako su samo pitali da li ste za ulazak u EU i za pare iz pretpristupnih fondova, bez pitanja oko otimanja Kosova ili uvođenja sankcija Rusiji, sasvim je jasno da su ti njihovi procenti daleko od istine.

Ko je bio u Bugarskoj i Rumuniji može grohotom da se smeje Devenportovim opisima Evropskg raja:

Reč je o kvalitetu života, o kvalitetu društva i o tipu društva kojem zemlja i građani teže. Reč je o tome da EU predstavlja nivo i standard u životu i poslovanju, koji su nešto što većina građana želi u svom životu, u svom poslu. Okvir EU postavlja visok standard u pogledu osnovnih ljudskih prava, poštovanja fundamentalnih prava, što se tiče netolerisanja diskriminacije u društvu, što se tiče efikasnijih mera protiv korupcije i, uopšte, da je bitno da se u svim zemljama članicama EU poštuje vladavina prava.

Naravno da je sve ovo „obilaženje mačeta oko varenike“, samo smokvin list kojim skrivaju prave namere, a one su obavezno zamotane u jeftine oblande:

Kao što sam rekao, u svim dokumentima, u svim zaključcima Evropskog saveta, govori se o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Srbije i Kosova. Dakle, ne pominje se priznanje Kosova. Nije o tome reč u pregovorima.

Trijumfalno zaključuje Devenport smatrajući da je je bio više nego ubedljiv. Samo nije objasnio otkuda u Evropi strah od kosovskih džihadista i ne daje odgovor na pitanje da li je upravo takvo Kosovo, rasadnik džihada na evropskom tlu, bio i pravi cilj cepanja Srbija i stvaranja kriminalne države na njenoj teritoriji.

Kao što je DAEŠ stvoren da razori severnu Afriku i Bliski istok, tako su stvorene i baze islamista na Kosovu, Raškoj i u Bosni, samo što slepi i(li) potkupljeni evropski političari nisu razumeli, ili nisu hteli da razumeju, ili su vrlo dobro razumeli o čemu se radi, pa su sa Englezima i Amerikancima počinili zločin ne samo protiv Srba i Srbije nego i protiv sebe, protiv Evrope, protiv zdravog razuma.

Država bi trebala da zna, kao što zna i običan seljak, da treba da radi sve suprotno od onoga što joj predlažu neprijatelji ili oni koji joj ne žele dobro.

Sobzirom na pogubnu antisrpsku politiku, promovisanu pre skoro dva veka od strane engleskog premijera Dizraelija, velikog turkofila i neprijatelja Rusije, a time i neprijatelja „malih Rusa“ – kako je u svojoj zaslepljenosti video Srbe, koja se ni za dlaku nije promenila na bolje već samo na gore, mi jačeg orjentira, koju politiku da vodimo, nemamo od one suprotne na koju nas nagovaraju Englezi. I nema tu mnogo razmišljanja, jer engleske podlosti i gadosti prema Srbiji nisu prestale ni jednog momenta za ovih preko 17 0 godina, što bi i ludom bilo dosta, a kamoli pametnom.

Uvek su Englezi bili na strani naših neprijatelja, uvek protiv naših interesa, bilo da izmisle državu Albaniju, bilo da hoće da nas stave na veliki brod i potope u okeanu – kako je zagovarala engleska štampa 1915., bilo da nam za zlato isporuče neodgovarajuću municiju u Prvom svetskom ratu, bilo da potkupe skotove da izvrše prevrat 1941., bilo da sa Amerikom ostanu do kraja bombardovanja, bilo da su priznaju nezavisnost Kosova iako su drugačiju rezoluciju doneli u UN – sa podlom namerom da je izigraju kao i uvek, bilo da su napisali toliko izmišljotina i gadosti o Srebrenici – da su Srbi silovali više desetina hiljada žena, dečaka,…, uvek protiv i uvek mržnja, nerazumljiva, konastantna, ogromna.

Ko njima uostalom više može da veruje kad su pričali da Sadam ima oružje kojim može da uništi čitav svet, i kakve su inteligenije njihovi nesrećni podanici kad mogu da poveruje u takve gluposti. Koga oni više mogu da ubede u bilo šta, osim naivne Srbe da ih pecaju na EU.

I sad Devenport navalio da ostanemo na tom evropskom putu beznađa, uverava nas da smo na dobrom putu, stalo mu do našeg dobra -pocepa se čovek, ubeđuje nas da se nadamo ulasku u Uniju koju oni nameravaju da napuste, koja samo što nije propala, a propašće jer nema rešenje ni za migrante ni za nemačku pljačku ostalih članica Unije,  jer su joj članice Nemačka i Bugarska, Francuska i Rumunija, Italija i Slovačka,…., apsolutno nerpikladno i neprirodno društvo zemalja sjaja i bede, slugu i gospodara.

I konačno, da je fer i karakteran, Devenport bio dao ostavku na položaj i zbog toga što nema legitimitet ubeđivanja i nateravanja Srba u evropski tor pošto građani njegove zemlje idu na referendum a Kameron je dao ministrima odrešene ruke da mogu u kampanju za jednu ili drugu opciju, i dok se to pitanje ne (raz)reši krajnje je nemoralno da on bednu Srbiju peca na golu udicu i obećava joj ulazak nigde u neznano vreme.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: