Srbija spasava EU

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je molbu EU da uspostavi jedinstvenu politiku prema migrantima, ističući da će Srbija tu politiku poštovati i sprovoditi, kao lojalan partner.

Ako je i od Srba mnogo je. Pa kojoj Evropi se obraća Vučić kad jedna Evropa više ne postoji, čak se raspada na naše oči, i ne zna ni gde joj je zadnjica ni gde glava. Izgleda da je Srbija jedino mesto na svetu u kome postoji jedna Evropa, sa jednom direktivnom politikom, jednim CK, jednim gensek-om.

Tragična srpska žudnja za jedinstvenom evropskom politikom i sekiracijom što je nema podseća najviše na onu priču o žabi koja je videla da se bivoli potkivaju pa i ona digla noge da i nu potkuju.

Srbija -sila nebeska, traži ni manje ni više nego jedinstvenu evropsku politiku koja ne postoji čak ni u Nemačkoj. Mi imamo mesijansku nameru da Evropu izvedemo na pravi put a nemamo pojma ni gde idemo ni u šta se upetljavamo, i sami ekonomski, socijalno, zdravstveno, obrazovno i demografski potpuno ruinirani.

Premijer je odavno izjavio da kad ne znamo šta da radimo mi pitamo Nemce i uradimo kako nam oni kažu. A koga smo pitali, vidimo ovih dana kad opozicija u Nemačkoj traži da Merkelovu skinu sa vlasti u ludačkoj košulji.  Šojble traži upotrebu vojske u borbi sa migrantima a Štrahe poziva Austrijance na ustanak protiv vlasti koju je klonirala Merkelova.

Čak ni:

Češka nije u stanju, a nije ni dužna da prima izbeglice na bazi kvota koje „gura“ Evropska komisija – izjavio je češki premijer Andrej Babiš.

„Ako neke zemlje žele još da primaju izbeglice, iako nisam siguran da više takve postoje, neka ih uzimaju direktno u Turskoj i prevoze u svoje zemlje avionima. Moje je uverenje da Evropa treba da uputi jasan signal da je prepunjena izbeglicama i da ne može da ih više prima“.

Stavovi Poljske, Mađarske, Slovačke, Letonije, Rumunije,…su takođe vrlo dobro poznati i ići slepački za propalom politikom Angele Merkel pokazuje ili nedostatak bilo kakvih znanja o poslu kojim treba da se bavi vlast jedne zemlje ili totalno odsustvo zdravog razuma, jer istrajavanje na lažnoj priči o lažnim nevoljnicima samo navodi vodu na mlin vodenice mlevenja Evrope, što je sumanuta ideja izvesnih američkih krugova, njihovih evropskih potrčkala, suludih namera Turske, i novca Arabije i Katara.

Naravno da Srbija ne može da zaustavi tu reku, ali da treba da se mane fiks ideje Angele Merkel, da počne da vodi veću brigu o svom stanovništvu i svojim granicama valjda je svima, posle pokazne vežbe u Kelnu, kristalno jasno, i tu ne treba nikakav Rogozin niti Zorana Mihajlović da otkrivaju toplu vodu niti da je hlade, pošto je savršeno jasno da posedice zabijanja glave – srpskih vlasti, u pesak pogubne politike Angele Merkel sa bezbednosnog i svakog drugog stanovišta mogu biti katastrofalne.

Nažalost onima koji bi o tome trebali da vode računa to nije jasno ili nije bitno. U oba slučaja ne očekuje nas ništa dobro.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: