Samo čudo može sprečiti čudo

Kome razumnom više treba ponavljati da je Srbija najsiromašnija zemlja Evrope, temeljno opljačkana posle 2000. Neprofitna vašingtonska organizacija Globalni finansijski integritet (GFI) je objavila da je posle 2000. iz Srbije izneta 41 milijarda dolara preko legalnih tokova i nekoliko desetina milijardi dolara u kešu. Naravno Amerikanci ne pominju štetu koju su naneli Srbiji krvoločnim sankcijama, bestijalnim bombardovanjem, ubijanjem i rušenjem, zasipanjem osiromašenim uranijumom i kriminalnim otimanjem KiM.

Napad na srpski narod je počeo pre četvrt veka i traje i dan danas. Posledice Zapadnog terora su porazne. Srbija je stara, bolesna i siromašna. U Srbiji milioni žive ispod ili tik oko granice bede. Stotine hiljada dece živi u teškom siromaštvu i stotine hiljada druge dece samo što im se nije pridružilo. Stotine hiljada starih i nemoćnih žive sami i neretko umiru od gladi, zime, često skoče u reku ili se zapale u svojim udžericama.

Prosvetni, zdravstveni, socijalni i penzijski sistemi se nezadrživo urušavaju. Nastavnik u srednjoj školi početnik – master nauka, prima oko 330 evra, daleko manje od čistačice u jačim javnim preduzećima a lekari u domovima zdravlja primaju tek nešto više od republičkog proseka koji iznosi 51.000. Doduše primaju nešto manje od premijera i predsedika države, koji po svojim pričama platom debelo kaskaju za najobičnijim državnim činovnicima, a kako žive sa tim bednim primanjima, to je već pravo čudo.

Sto hiljada prosvetnih radnika i njihova deca žive u krajnjoj bedi sa tendencijom daljeg propadanja. Otpuštanja se najavljuju na sav glas kao da su nova zapošljavanja, osamsto hiljada penzionera prima ispod 20.000 i to je ona krajnja penzionerska beda kojoj penzije nisu umanjene, teška sirotinja koju je vlast „zaštitila“ i nedavno povećala primanja za 100-150 dinara, i pošto ih je ubedila da su to najveće penzije ikad, „povećanje“ je odmah otela za pretplatu parazitima iz RTS.

Da su Srbi neradni i lenji, da samo čekaju da im padne sa neba kako tvrdi vlast, odavno bi nestali sa lica zemlje. Rade nesrećni Srbi i dan i noć ali mrtva trka sa otimanjem crnog ispod noktiju ne može se izdržati i zato je u Srbiji sve više ubistava, samoubistava, a epidemija kancera izazvana NATO bombardovanjem bukvalno desetkuje stanovništvo.

Vlast je u međuvremnu ubeđivala narod da mu nikad nije bilo bolje, da je nesposoban da vidi boljitak i razume cifre – koje premijer sipa kao iz rukava, koje ovaj bedan život kolorišu ružičastim bojama mada propaganda ne dolazi samo sa ružičaste televizije.

Glupi narod ne razume fantastične procente rasta BDP koji je na nivou najrazvijenijih zemalja i samo jedan dan posle objavljivanja vesti o našem neverovatnom pomaku na Duing biznis listi SB, odmah sutradan krenula je ponovo kuknjava, primetio je premijer Vučić, a to je pokazalo da nismo uspeli da se promenimo. Umesto da aplaudiramo i budemo presrećni mi samo o pričamo o bedi, gladi, besparici, očaju.

Vučić dalje kaže da je u januaru osvaren suficit od 250 miliona evra koji

„niko nije očekivao, niti je smatrao da je moguće da imamo suficit u januaru, jer suficit u januaru i februaru generalno nemate, nego je uvek značajno veliki deficit“.

E sad toliki stručnjaci koje je iznenadio suficit, koji je izgleda pao sa neba, vesele nas izjavom:

da je Srbija ušla u period dinamičnog rasta i da ne zna kakvo čudo može da se desi u regionu ili svetu da bi se to zaustavilo.

Srbiju, ekonomskog tigra od hartije, ni čudo neće zaustaviti, jer se čuda bave realnom ekonomijom i nijedno čudo ne može da sruši iluziju i fantaziju, jer takav vojno – političko-ekonomski instrument ne postoji.

Onaj ko je očekivao da će pojava Interneta u trenu razgolititi svaku obmanu i svaku laž, saznao je da je baš Internet najbolja podloga za laž i manipulaciju, gradnju virtuelnih gradova, država, boljeg života, najbolje sredstvo da gladnog ubedi da je sit, bolesnog da je zdrav, starog da je mlad, tako da će i najava dinamične privredne ekspanzije Srbije, virtuelno oživljavanje političko-privredno-socijalno-zdravstveno- obrazovno – demografskog mrtvaca koji hoda, postati samo novi izborni kvasac za sirotinju koja, sasvim paradoksalno, na vlast dovodi one koji je preziru, koji joj  uskraćuju i ono malo prava na život, terajući suze u oči srceparajućim pričama o danonoćnom radu i trudu u njeno dobro. A sirotinja, ko sirotinja: boleća i naivna, jer da nije, ne bi ni bila sirotinja.

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: