Bolje (NATO) pakt nego rat

Juče se navršilo 15 godina od terorističkog akta nad autobusom „Niš ekspresa“ koji je prevozio raseljene Srbe do grobnih mesta u svojim mestima dakle su proterani.

Toga 16. februara 2001. godine počinjen jedan od najstrašnijih terorističkih napada na Srbe u kome je poginulo 13 a ranjeno 43 putnika. Napad se dogodio na teritoriji sa koje su nesrećnici prognani a koju je trebalo da obezbeđuje međunarodna okupaciona armada koja je dve godine pre toga bombardovala Srbiju kako bi učinila da planovi terorista postanu stvarnost.

Norveškki oficir i novinar, oficir KFOR i NATO – Kristijan Kaš, tvrdi da postoje pouzdani dokazi koji ukazuju da je glavni osumnjičeni Fljorim Ejupi bio sredstvo CIA-e da destabilizuju Srbiju, čak i posle pada Slobodana Miloševića.

Na molbu Srba da ih zaštiti, engleski general Džekson, koji je sa Kušnerom, Klarkom, Tačijem i Čekuom, slavodobitno rukom na ruku proslavljao veliku pobedu nad malom Srbijom, ustvari prevaru kojom su ušli na Kosovo, hladno je odgovorio da on nije tu da ih zaštiti da ostanu nego da im pomogne da odu.

Činili su u tom cilju brojne zločine nad nezaštićenim narodom da ga zaplaše, demorališu, destabilizuju, te velike Zapadne demokrate, ljudi operisani od morala, bez obraza i bilo kakvih ljudskih osećanja.

Ako se setimo ubistva žetelaca u Starom Grackom, dece u Goraždevcu, brojnih pojedinačnih ubistava i prebijanja, trgovine organima, ubistva srpskih mladića u kafiću u Peći, čak i da nisu direktno učestvovali u njima, kako ih optužuje njihov čovek Kaš, za sve te smrti i prebijanja su odgovorni oni koji su nas bombardovali i stvorili tu monstrum državu Kosovo, odgovorne su sve vlade zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova, a najodgovornija je Amerika koja na Kosovu ima bazu Bondstil, a tobože ne može da „sačuva Srbe“ jer nema kuda da prođe, osim Srbijom, a na Kosovo su valjda pali sa Marsa.

Srbija bi morala da ih javno upozori, ali i pojedinačno, kao i UN koje su se na zaštitu Srba obavezale Rezolucijom 1244, jer sigurnost Srba ne sme da zavisi od dobre volje krvoločnih Zapadnih štićenika niti od omogućavanja NATO da šparta Srbijom i likvidira svakog ko se usudi da kine a vojniku NATO pakta to bude ličilo na pokušaj potezanja oružja.

Saziv Skupštine koji će biti raspušten za nekoliko dana poslužio je da ratifikuje sporazum sa NATO paktom koji mu daje potpunu slobodu kretanja Srbijom, bez ikakvih materijalnih ili pravnih obaveza i odgovornosti, mogu čak pod firmom „čuvanja Srba na Kosovu“ da upadaju  širom Srbije i u privatne kuće, šupe i štale, a gde vojska (okupaciona) prođe najbolje je da tamo nikoga ne bude.

Hitler je Srbiji nudio poštedu i dosta pogodnosti samo da kontroliše prugu Beograd-Solun. Englezi su, međutim, izveli Srbe na ulice i pristupanje Srbije Trojnom paktu je bilo poništeno  27. marta 1941. posle čega je Srbija bombardovana. Međutim, čak i za vreme okupacije, područje severno od Ibra pripalo je Nedićevoj Srbiji, a danas, pošto ga je Petar Stambolić nezakonito pripojio Kosovu i Metohiji, to područje Srbije se lažno naziva  „severno Kosovo“.

NATO pakt nas je, za razliku od Hitlera, prvo bombardovao pa okupirao i prvi put posle 1945. strani vojnici će imati apsolutni prioritet u ovoj državi. I ne samo to nego će Turci, Šiptari, Hrvati i ostali neprijatelji, koji su vojno poraženi i isterani odavde, pod firmom „čuvanja Srba“ dobiti priliku da u uniformama NATO pakta šutiraju ovaj nesrećni narod kako požele.

SOFA sporazum sa Amerikancima je potpuno nezakonito potpisao nesrećni Vuk Drašković i svaka normalna vlast bi taj privatni sporazum – u cilju ličnog otkupa od Haške tamnice, odbacila, a potpisnika poslala na robiju.

Prošle godine je aktuelna vlast (u koaliciji sa Draškovićem) potpisala IPAP sporazum sa NATO a sada za sve okrivljuju prethodne vlasti, loše naravno, ali koje su ipak imale neku granicu, bar što se tiče „severnog Kosova“ i na kraju istina je da im je zbog nesaradnje oko toga Angela Merkel uzela vlast i dovela naprednjake.

Ali i da je tačno da su sve, pa i Briselske sporazume, potpisali prethodnici, aktuelna koalicija je na vlasti skoro četiri godine i ako im se sporazumi sa NATO nisu dopadali, nisu trebali ni da ih ratifikuju, a najmanje je moralno, legalno i legitimno imala na to pravo Skupština koja postoji još samo nekoliko dana, a gurnula je Srbiju u čeljusti iz kojih će se teško iščupati.

Inače, 150 poslanika je glasalo za ratifikaciju a samo jedan protiv, uz šest koji nisu glasali od njih 250, što predstavlja odnos 1:150, dok bi taj sporazum narod, sasvim sigurno, odbacio sa preko 70%. Pa i kad bi rezultat narodnog izjašnjavanja bio 50:50, iz rezultata glasanja poslanika sasvim je jasno da je odluka Skupštine nelegitimna, jer uopšte ne odražava stavove građana Srbije i kao takva je nedemokratska a time i ništavna.

Kao i sve trenutno neograničene sile i NATO greši i nije svestan da nije dobro da dolazi pod ovakvim okolnostima pozivajući se na odluku donetu posle 4 godine ove vlasti koja za neki mesec ide na izbore.

Ta ratifikacija u neobično vreme je rezlultat želje pojedinaca da nađu spas po svaku cenu, kao da ne znaju da Zapad nema milosti, što im otvoreno pokazuje i ovim pritiskom u vezi radikala koji odgovaraju za događaje iz onog vremena u kome je Nikolić bio zamenik predsednika SRS a Vučić generalni sekretar, dakle odmah iza Šešelja, a daleko ispred ovo troje nesrećnika, i po položaju i po odgovornosti, koje sud sasvim neosnovano potražuje jer je formiran sa drugim zadatkom, što je jasno upozorenje i bivšim radikalima i otuda ova ratifikacija u nedoba, što Zapad prihvata sa zadovoljstvom, ali to već sutra darodavcima neće biti od kakve koristi. Iz klješta Zapada se do sada niko nije iščupao, a čak i močni Putin jedva drži glavu iznad vode i pitanje je još koliko će.

Mlako oglašavanje Rusije u vezi ratifikacije našeg sporazuma sa NATO pokazuje da je Amerika izabrala dobro vreme za pritisak na Srbiju, jer se izgleda Rusija pomirila sa tim da bude proterana iz čitave Evrope, čak tamo do Donbasa, ali ovo nije prvi put da je Srbija ostala sama, ali neće biti ni poslednji da će se obesnici prevariti u svojoj računici bez krčmara.

E, sad, kakve veze ima opravdavanje ratifikacije sporazuma sa NATO paktom – koji je pre diktat i kapitulacija nego sporazum – sa paljenjem džamija 2008. u Beogradu, sasvim je nejasno, ali posle Kašovih teških optužbi protiv Amerikanaca, red bi bio da se da odgovor na pitanje ko je pobio dečake u Peći i ko je palio džamije u Beogradu.

Uostalom ako to ne učine srpske vlasti nećemo dugo čekati na neku novu knjigu nekog novoosvešćenog oficira KFOR ili NATO, koji će sasvim sigurno doći do saznanja da jedan običan ljudski život nije vredan da planetarni zločin nad srpskim narodom ostane skriven iza gomila laži oličenih u zlikovačkom paru Kristijan Amanpur i Džejmsa Rubina.

Srpski narod neće pokazivati mišiće, ali da će braniti svoju zemlju i svoje pravo na slobodu, svako ko išta zna iz istorije, ne bi u to trebao da ima bilo kakve sumnje.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: