Nikolić iznad Ustavnog suda

Aleksandar Vučić je izjavio da je Skupština ratifikovala Sporazum sa NATO -NSPO, da bi ovaj imao načina da dospe do „severa Kosova“, da čuva Srbe.

Tomislav Nikolić je u velikoj žurbi potipsao taj Sporazum a u objašnjenju zašto je to uradio nigde ne pominje zaštitu Srba već neke druge razloge. Proglasio je Zakon o saradnji sa NATO:  zato što on nije u suprotnosti sa Ustavom Srbije.

Tomislavu Nikoliću dakle ne treba Ustavni sud jer on zna da NSPO nije u suprotnosti sa Ustavom Srbije

Znajući kako se bahato i kriminalno ponašao UNPROFOR u Bosni, kako su ubijali ljude po kućama (ubijen sveštenik Starovlah, uhapšeno i prebijeno na pragu kuće bezbroj njih), karate trenera su ubili pred decom, bilo bi zanimljivo da predsednik Srbije ukaže na član u Ustavu Srbije koji Amerikancima, Turcima, Hrvatima, Šiptarima,…pod obeležjima NATO pakta, omogućuje da upadaju u privatne kuće širom Srbije i prebijaju i ubijaju civile po svom nahođenju, ako nije u pitanju okupacija koju oni samo drugačije nazivaju sporazumom, da sačuvaju vlast.

Srpske vlasti su zaobišle Ustavni sud i po pitanju ustavnosti Briselskih sporazuma, što jednoj ozbiljnoj državi  -kao što je Kosovo, nije palo ni na kraj pameti, već je pojedine tačke poslala svom Ustavnom sudu za izjašnjavanje. U Srbiji su Briselski sporazumi politički akti a na Kosovu pravni, što i jesu.

Inače u autorskom tekstu Nikolić objašnjava otkud tolika žurba da – sasvim je moguće i u velikoj nuždi, poptpiše Sporazum:

Nakon što je Skupština gotovo jednoglasno usvojila Predlog Zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Organizacije NATO za podršku i nabavku o saradnji u oblasti logističke podrške, od 12. 02. 2016. (sa 156 glasova za i 1 glasom protiv), osetio sam potrebu da sa javnošću podelim razloge zbog kojih sam potpisao taj zakon.

Nikolić treba da zna da vlast mora da ima legitimitet, pogotovo po tako važnim pitanjima, i to što je sporazum sa NATO prihvaćen u Skupštini sa 156:1, ozbiljnom političaru, bez obzira zašta se zalaže, upravo je trebao da bude argument da Zakon ne potiše, jer iza prihvatanja NSPO stoji ubedljiva manjina građana, i da ne licitiramo, sasvim je sigurno da bi ga odbacila bar polovina građana Srbije, što je  1:1 pa se postavlja pitanje legitimnosti Skupšitine koja u takvoj konstelaciji snaga usvaja Zakon sa apsurdnih 156:1. Koji narod ta Skupština predstavlja? Srpski sigurno ne.

Predsednik i premijer su očito opasno pritisnuti svojom prošlošću i nagonom za opstanak kad donose ovaj Zakon sa poslanicima skoro raspuštene Skupštine. Međutim posledice ove žurbe mogu biti vrlo opasne, i svako ko išta zna o burnoj istoriji i skoroj prošlosti ovih prostora – sa ovim buretom baruta na Balkanu, ne bi smeo da se tako olako poigrava i pali vatru, jer taj potipsani papir u mnogim srcima i glavama ne znači ništa niti i jednoj strani može da pruži bilo kakvu zaštitu kad naiđe nevreme, koje očito nailazi sve brže i brže, naročito od pre nekoliko nedelja, kad je Keri objavio da se na prvoj liniji vatre nalaze Sirija, Srbija, Gruzija.

Ako se ima u vidu Nikolićev predlog – da skrene pažnju, da se i sa Rusima u Nišu uspostavi sličan odnos kao sa NATO, „pogotovo što Rusi u Nišu nisu vojna organizacija (!!!)“, a imajući u vidu šta se dešava tamo gde se nađu dve najveće sile, očito je da nam spasa nema.

Neiskrena i promašena politika sedenja na dve stolice i lažne neutralnosti je došla do svog tragičnog kraja. Moralo se davno, javno a ne tajno, odlučiti za jednu od njih. Sada je naravno kasno. Više nije dobra ni jedna odluka. Svaku ćemo debelo platiti.

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: