Dželat je najbliži žrtvi

Srpski patrijarh je rekao u Pakracu da Srbi nemaju bliže od Hrvata što je sasvim nepotrebno izazvalo nerazumevanje u javnosti, jer ko je bliži žrtvi od dželata?

Kad na postolju za vešanje ostanu dželat i žrtva, kad se dželat sprema da zamahne sekirom, ko je bliži žrtvi od dželata? Niko!

Te, u tom smislu, imajući na umu „srbosjek“, maljeve, lopate i razne druge sprave kojima su Hrvati – hrišćani – prosipali mozak i ženama i deci, klali i na drugi način ubijali taj prljavi, bezbožnički srpski nakot za vreme Drugog svetskog rata a zatim i u raznim olujama, bljeskovima i sprženim zemljama devedesetih, od Hrvata, Srbi na stratištima nisu imali nikog bližeg, jer je apsolutna istina da u tim momentima nema ni oca, ni brata ni sestre ni druga, samo su oči u oči žrtva i dželat, i dželatov bog, i od njih dvojice ni jedan ni drugi bližeg, osim jedan drugog, u tom momentu, nemaju.

Nije više ni za koga nikakva tajna da je Crkva u Hrvata teškom (zlo)upotrebom vere poprilično dugo pripremala teren za krvavo razbijanje Jugoslavije, ali se do predsedničkog kadidata Hebranga nije znalo, i to je novina, da su Hrist i Majka Božja direktno upleteni u sve to. Uključujući se u polemiku oko Mesićevih primedbi na neumereno isticanje katoličkih simbola u institucijama Hrvatske, Hebrang, koalicioni partner “hrvatskih Srba”, je izjavio:

“Pod krstom je stvorena Hrvatska vojska, s krstom i krunicom izvojevali smo pobedu, ti simboli nikoga ne vređaju i nećemo ih se sada odreći. Krist je pomogao stvaranju Hrvatske države, pomoći će i njezinom očuvanju”, dok on lično najviše ceni Majku Božju, koja je “pomogla hrvatskim braniteljima da uspešno završimo domovinski rat.”

Ako se setimo anticivilizacijskog i antihrišćanskog egzodusa četvrt miliona ljudi, uglavnom starih, dece i žena-horora spaljenih leševa duž najduže grobne aleje na svetu i poludelih majki koje su mrtvu decu, umrlu od gladi i žeđi, nosile na prsima 48 sati, ne možemo a da ne budemo zgranuti da postoji ljudski um, čak i na ovom suludom svetu, koji može da ustvrdi da je sav taj sram urađen sa Hristom i Majkom Božjom na čelu.

Od trojice katoličkih sveštenika u Drugom svetskom ratu dvojica su klala, što mi kao narod ne smemo da zaboravimo, jer u tom slučaju ne bio bio greh da Hrvati ponove zlodelo, ali ne smemo nikako ni da oprostimo, zašta se zalaže patrijarh, jer ko smo mi da praštamo u ime žrtava. Kako to mi možemo dželatima da oprostimo bestijalna ubijanja drugih ljudi? Možemo da kažemo da se nećemo svetiti, ali ne i da im opraštamo jer na to nemamo pravo.

Kao specijalni izaslanik hrvatske predsednice obredu u Pakracu je prisustvovao hrvatski ministar kulture Zlatko Hasanbegović – onaj što se hvali svojim ustašlukom, koji je patrajarhu preneo pozdrave hrvatske predsednice i naglasio

da uprkos mnogim nedaćama u prošlosti, hrišćanstvo nastoji da širi mir i promovisanje poverenje.

Dakle, Jasenovac, Jadovno, Glina, Gradiška, Pakrac, Lora, Korana,…to su samo neke nedaće iz inače idilične hrvatske prošlosti. A to što kaže da je njihovo hrišćanstvo nešto čime oni šire mir i promovišu poverenje najviše liči na ruganje.

Srpskom narodu ne mogu da se rugaju, niti da mu nametnu da slave svetog Alojzija Stepinca, mogu samo da se rugaju onima koji na to pristaju. Srbi nikada neće pristati na njihovo hrišćanstvo, jer klanje i ubijanje nevinih bića, božje dece – kako kažu, sa Hristom nema nikakve veze. Ima možda sa lažnim Hristovim izaslanicima na Zemlji, ali sa Hristom ne.

Mi Srbi nemamo bliže nego vas Hrvate i da ono što se dogodilo među narodima mora biti opomena“.

Nažalost, ponovljeni zločin nad jednim narodom, samo može biti opomena u smislu da nas upozori da neljudi neće prezati od toga da zločin ponove i treći put, prvom zgodom, a to što se dogodilo ne može biti opomena na ono što se dogodilo među narodima, jer se to nije dogodilo među narodima nego među dželatima i žrtvama i nije opomena nego planetarni zločin, koji, kako vidimo,  podmeću Hristu, što je najgroznija, do sada, izrečana blasfemija.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: