Slepci

U Maroko i Alžir građani Srbije ne mogu da uđu bez pasoša (a možda) i vize. I još da kampuju na ulici, ispred kraljeve palate u Rabatu ili da se tuku i bodu noževima, prebila bi ih policija i bacila bi ih u okove ili oterala u ludnicu, a potom naglavačke  izbaciila iz zemlje.

U Srbiju međutim građani iz tih zemalja mogu da ulaze kako hoće, bez ikakvih dokumenata,  sa punim pravom, kao da smo im nešto dužni, jer beogradski plaćenici organizatora ove okupacije Evrope samo što ne ujedaju ako se neko usudi da pita bilo šta u vezi ovog neviđenog nasilja koje su izazvali Erdogan – „bolesnik sa Bosfora“, njegovi arapski i belosvetski huškači i Merkelova, samo zato što vlast ne vrši svoj osnovni posao: zaštitu državne granice i očuvanje bezbednosti.

Srbija nije mogla sama da reši evropski problem ali je mogla da oteža i obeshrabri prolazak migranata kroz Srbiju, ali materijalna korist koju su stekli mnogi – od dna do vrha – od prolaska ogromnog broja ljudi, poltronisanje Angeli Merkel, uživanje u tapšanju po ramenu i izigravanje majke Tereze, pomutili su razum svima koji su morali da se brinu o ovoj državi i ovom narodu, pa sad kao zasedaju i stavljaju vojsku i policiju u pripravnost, a do juče su ismevali one koji su to odavno uradili.

Ovde su se pričale nebuloze o ponašanju migranata koje može da se uporedi sa ponašanjem operske publike, ali svi znaju da je to tačno samo dok je sve po njihovom, dok ne steknu kritičnu masu i dok im se nešto ne zabrani. A posle? Treba pogledati slike evropskih gradova koji liče na bliskoistočna naselja sa nepreglednim gomilama mladih bespolsenih ljudi koje pale gume na ulicama i gađaju policiju kamenjem.  Toaletu obavljaju na ulici u centrima starih evropskih gradova. Ciljano, naravno.

Šta sada da se radi, kad se nije radilo kad je trebalo, kad se busalo humanošću, kad se nebulozno pričalo i hvalilo da jedino mi umemo sa migrantskom krizom, da smo po tom pitanju najpametniji i najveštiji na svetu.

Ako ne znamo, da pitamo Nemce šta da radimo i uradimo kako nam oni kažu, kako je Vučić objašnjavao način na koji on vodi srpsku politiku?

Teško je, međutim, da bi taj prilaz danas bio delotvoran, pošto ni oni ne znaju gde im je glava a gde zadnjica i jedino razmišljaju o tome kako da Srbiju pretvore u trijažni centar i izbeglički logor.

Da lepi Beograd, za koji su se Srbi borili stotinama godina, pretvore u evropsku Sabru i Šatilu, da ga zaspu fekalijama, nasiljem, silovanjima, noževima, a sve zahvaljujuči slepačkoj politici i usputnom koristoljublju od pretvaranja Srbije u migrantski „protočni bojler“ što se danas,  pred našim očima, pretvara u baruštinu Srbiju sa svim boleštinama koje ta stajaća, smrdljiva voda sobom (do)nosi.

Ako se vlasti dozovu pameti i počnu da rade u našem ali i svom interesu možda i uspemo da se spasemo, ali ako se i dalje praznim pričama i neumereno neukusnom samohvalom bude „rešavao“ ovaj suviše ozbiljan izazov za Srbiju i srpski narod, situacija će se oteti, čak i ovoj prividnoj kontroli a tada kud koji mili moji.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: