Zukorlić i prijatelji Sandžaka

Muamer Zukorlić nije tek tako odlučio da versku funkciju zameni političkom. Militantni muftija za koga je u Srbiji važilo šerijatsko pravo – bar što se tiče broja žena, sasvim sigurno nije odustao od formiranja onoga što on i njegovi Zapadni prijatelji zovu Sadžak : Države koja bi nastala cepanjem Srbije i Crne Gore.

Nisu se bez krupnog razloga takođe, na veoma neprimeren način, u srpske izbore ovih dana umešali američki ambasador Skot i holandski ambasador Kornelis van den Dol pošto su izgleda odlučili da je Zukorlić ta „umerena“ opzicija, a šta se dešava sa državom u kojoj Zapad podrži umerene opozicionare vidi se širom severne Afrike i Bliskog istoka.

Zukorlić i van den Dol su, kako se navodi u saopštenju BDZS, razgovarali o brojnim pitanjima koja se tiču Sandžaka, Srbije i regiona.

Naravno ostaje pitanje šta je to za njih dvojicu Sadžak jer tako šta ne postoji u Ustavu Srbije, a imajući u vidu da je ranije Zukorlić pod tim pojmom smatrao teritoriju koju bi da otme od Srbije i Crne Gore, što teško može da prođe na miran način, ostaje da se zapitamo da li ima ikoga u Srbiji da skrene pažnju vlastima tih zemalja kakvom se vatrom na Balkanu igraju njihovi ambasadori.

Ako se ima u vidu da je Zukorlić istakao

da ideja pomirenja nema alternativu i da predstavlja utemeljenje novog zdravog ambijenta za ostvarivanje normalnih uslova života za mlade

postavlja se opravdano pitanje koja je cena toga i da li je to ponuda Zukorlića i prijatelja Sandžaka tipa“uzmi ili ostavi“:  ili me pusti da na tobože miran naćin uzmem ono što sam do juče nameravao silom ili ćete – ako odbacite ovaj lažno miran način formiranja šerijatske države  – dobti „umerenu“ srpsku opoziciju nalik onoj u Libiji, Siriji.

Naravno da su uslovi života samo paravan, nalik uslovima demonstarnata u Prištini nekad, jer mladi u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu ne žive u bitno drugačijim uslovima nego mladi u drugim krajevima Srbije, ali tako se počinje a kako se završava da ne ponavljamo.

Ova igra Zukorlića i njegovih brižnih prijatelja – tobožnjeg pacifikovanja islamskih fanatika koji mogu da krenu u opasne akcije ako im se pod hitno ne dodeli država, koja bi zajedno sa Kosovom predstavljala mostobran Izetbegovićevoj državi za vezu sa Turskom i opasan instrument pritiska na srpske krajeve na Balkanu, mora se shvatiti najozbiljnije.

Svako zabijanje glave u pesak doneće novu tragediju na ovim prostorima i već jednom se demokratskim izazvivačima ratova mora javno saopštiti da ovoga puta za svoja nedela ni na koga neće moći da prebace krivicu, da će sasvim sigurno morati da plate ceh svoje bezumne politike pošto se čak i njihovi podanici polako osvešćuju sve manje pristajući da glume stado – ispraznu gomilu ispranog mozga.

Sa stanovišta osvešćenja Evropljana ilustrativan je intervju belgijskog analitičara koji kaže

Sa promenom demografske strukture i imajući u vidu druge primere toga u svetu Belgijanci bi mogli da dožive budućnost u kojoj bi prošli kao Srbi na Kosovu i Metohiji ili u muslimanskom delu Bosne.

Naravno biće sve više ovakvih dokaza koji će konačno primorati Zapadne režime, i belgijski takođe koji je bombardovao Srbiju, da se pred svojom javnošću i pravosuđem svojim zemalja suoče sa svojim zločinom uništavanja Srba koji su prvi stali u odbranu Evrope pred naletom islamskih fundamentalista, koji su od izdajničkih i potkupljenih evropskih vlada, lažnih filozofa, lažnih levičara, lažnih intetektualaca i svega lažnog nabijeni na stub srama samo zato što su se drznuli da brane Evropu i evropske vrednosti pred sumanutim naletom novog svetskog poretka i njegovih krvožednih plaćenih fanatika.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: