Braća po zlu i mržnji

Hrvatska i Bugarska podržavaju proširenje Evropske unije na sve zemlje zapadnog Balkana, ali te zemlje, moraju ispuniti potrebne kriterijume, poručili su danas hrvatski i bugarski ministri spoljnih poslova, Miro Kovač i Daniel Mitov.

„Slažemo se oko politike proširenja, podržavamo proširenje i želimo da nestane ‘crna rupa’ na evropskim mapama i da naše jugoistočno susedstvo bude jednog dana integrisano u EU, ali naravno treba da se poštuju kriterijumi i ispunjavaju standardi“, rekao je Kovač nakon razgovora sa Mitovom, prenela je agencija Hina.

„Međutim, ispunjavanje kriterijuma je takođe veomo važno, a poglavlje 23 uslovljava ispunjavanje određenih kriterijuma. Naši hrvatski prijatelji imaju pravo da zahtevaju ispunjavanje tih kriterijuma i pomoći na svaki mogući način da što brže dođe do toga“, rekao je Mitov.

On je dodao da i Bugarska ima određena pitanja koja treba da se razjasne vezano za prava bugarske manjine u Srbiji. „Svakako zahtevamo da ta pitanja budu razjašnjena tokom tih svih razgovora“, naglasio je Mitov.

Dakle vreća i njena zakrpa, udružene u mržnji i ne samo mržnji, zemlje udružene u zločinu nad srpskim narodom postavljaju standarde koje nedoklani srpski narod mora da ispuni: da Hrvatima da Šerengradsku adu i levu obalu Dunava, i sutra verovatno Srem sve do Zemuna, a Bugari stari aspirantni na srpsku zemlju nikad ne odustaju i bez prekida traže saveznike slične njima: po mržnji, po zlu i po nezasitosti.

Hrvatske bande preobučene u austrougarske uniforme, predvođene čuvenim feldvebelom Josipom Brozom, prednjačile su u strahotnim zločinima nad srpskom nejači u Mačvi u Prvom svetskom ratu.

U istom, tzv. „velikom ratu“ –  kao da je sledeći rat bio mali, Bugari su u Topličkom kraju nad decom i ženama počinili  zločine koji mogu da uđu u svaku antologiju svetskog zla.

Puni zamah hrvatsko-bugarskog prijateljstva je postignut planiranjem, organizovanjem i ubistvom Aleksandra Karađorđevića u Marseju, da bi u Drugom svetskom ratu, udruženi u zlu: Hrvati sa zapada a Bugari sa istoka, ponizno služeći Nemcima počinili zverstva koja samo poremećenim umovima neljudskih suseda mogu da padnu na pamet.

Bugarske sluge Trećeg rajha, osim ubistava, bavile su se i krađom. Na Javoru, stotine kilometara daleko od Bugarske, seljacima su pokrali sve što su stigli, čak i aluminijumske kašike i češagije za konje.

Hrvati su, krajem dvadesetog veka, reprizirali zločine nad Srbima, pod vođstvom američke firme MPRI, u raznim olujama, bljeskovima, sprženim zemljama, pobili su hiljade ljudi, srušile hiljade kuća, proterali su u najvećem etničkom čišćenju u Evropi posle Drugog svetskom rata, najmanje četvrt miliona Srba.

Bez kazne?! Ma kakve kazne, nagrađeni su od svojih sponzora.

Bugari su devedesetih sve vreme maksimalno pomagali srpskim neprijateljima. Na mirovnoj konferenciji u Londonu, sobzirom na ostrašćenost bugarskog ministra spoljnih poslova, neupućeni su mogli da pomisle da je Srbija napala Bugarsku.

Nadežda Mihajlova, bugarska ministraka inostranih poslova je nemačkom dvojcu lažova- Fišeru i Šarpingu- doturila lažnu informaciju da Srbi imaju plan „Potkova“ za okruženje i deportaciju stotina hiljada Šiptara sa Kosova i Metohije.

Oni su tu izmišljotinu iskoristili da slome nemačke građane da prihvate bombardovanje Srbije i protivustavno angažovanje nemačke vojske van svojih granica, zašta je nemački tužilac odavno morao da podigne optužnicu, kako kaže Vili Vimer. Jedino ih je odala reč Potkova, koja nije srpska, ali da su nam naneli zlo, jesu. Ogromno zlo.

Najžešći naleti NATO eskadrila dolazili su iz pravca Bugarske (i Rumunije)

Prilikom Tadićeve posete Sofiji uhapsili su, po hrvatskoj poternici, srpskog oficira koji je bio u pratnji i u lancima ga sproveli u zatvor.

I sad se udružili serdar i vojvoda da srpskom narodu diktiraju uvredljive uslove, oni, koji bi, da imaju trunku morala, bar dvesta godina srpsko ime pominjali oborene glave.

Ali avaj, umišljene srpske političke tikve i neznalice, nemajući nikakvu drugu ideju umesto besmislene mantre o evropskom putu i evropskim vrednostima, bezumno podvode srpski narod u Prokrustovu postelju EU sadista.

I danas je stigao izveštaj da su nas Hrvati blokirali naš jadni put u EU.

Da lažne poziciono-opozicione elite  imaju osećaj časti, morala i zdravog razuma bar u tragovima, da nisu gluvi i slepi, čuli bi engleske ministre unutrašnjih poslova i pravde kako se užasavaju mogućnosti da Srbi („divlji Turci“) i Turci uđu u EU, a da će Englezi sasvim sigurno napustiti taj EU brod koji tone u glib sopstvenog nemorala i pokvarenosti, savršeno je jasno posle dozvole Turcima da uđu u Šengensku zonu i na taj način uspešno realizuju ideju koju su izborili plavljenjem Evrope divljom rekom stotina hiljada lažnih izbeglica.

Sramno je usled sopstvene nesposobnosti i neznanja srpski narod izlagati iživljavanju i poruzi njegovih najvećih neprijatelja i krvnika. Srpski narod je žrtva i ništa ne duguje ni Hrvatima ni Bugarima i niko ne može da ga potura dželatima samo sa ciljem da sačuva svoju kožu, ne shvatajući da nikome od Srba to nije uspelo, pa neće ni njima.

Ako se Bugari i Hrvati, politički lešinari koji kruže oko „crne rupe“- kako zovu Srbiju, pitaju o tom putu u EU, a pitaju se, od tog puta nema ništa i treba ga hitno napustiti, što se, nažalost, neće desiti, jer ovdašnje potkupljene i(li) ucenjene elite, koje neprekidno trube o tom putu EU, nemaju nikakav osećaj ni stida ni srama niti elementarno samopoštovanje kad pristaju na tako bednu ulogu u još bednijem hrvatsko-bugarskom skeču.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: