Paranoja

Onaj ko se iz naših medija informisao o rezulatima britanskog referenduma glatko je mogao da poveruje da je većina Britanaca glasala za ostanak u EU. Stekao se utisak da je neko umislio da ako mi, i posle vesti BBC, objavimo da je BREGZIT propao, da će se po formuli „što je babi milo to joj se i snilo“ taj paranoični san pretvoriti u javu.

Samo nekoliko časova potom Vučić i Dačić su saopštili, kao da se ništa nije desilo, da oni nastavljaju pu u EU, čak iako znaju da je većina građana protiv, jer oni najbolje znaju šta je za neuke građane najbolje, te da od referenduma po tom pitanju nema ništa.

Naravno da su britanski glasači i referendum samo paravan, kao i čitava Zapadna demokratija, i da, kao što ih niko nije pitao hoće li u EU, tako ih niko nije pitao ni da li će van. Jednostavno, sila koja je stvorila EU, sada je rastura, u momentu koji liči na 1940., jer izlaskom Britanije ostaje Nemčka, licem u lice sa razorenom i izobličenom  Francuskom – novopečenim nemačkim prijateljem, kreaturom De Golove Francuske, nekadašnje okosnice genijalne ideje „Evrope od Atlantika do Urala“ koju su, bedno služeći  svog prekookeanskog gazdu, kasnije francuske garniture srušile do temelja.

I preostalo nemačko okruženje u potpunosti sliči nemačkim saveznicima sa početka Drugog svetskog rata, a to sa EU, o kojoj decenijama mantraju srpski vlastodršci, u manjku ideja i bilo kakvih smislenih planova, više nema nikave veze, te se samim tim neminovno postavlja pitanje da li oni koji danas, posle BREGZITA, beslovesno ponavljaju tu našu žalosnu priču o nepokolebljivom putu u EU, znaju šta pričaju i da li uopšte shvataju kuda ide Evropa i šta će se sa njom destiti u bliskoj budućnosti.

Te EU ka kojoj oni misle da idu više nema. Nije iz EU izašla Bugarska već najjači američki igrač u Evropi i to u momentu kad Tramp  (koji je podržao BREGZIT, a moguće je i da je sve oragnizovala njegova ekipa koja će preuzeti vlast i povesti novu politiku u kojoj za EU nema mesta) postaje sve očigledniji pobednik američkih izbora, čime će priča oko EU biti završena. Evropa će ostati siromašna, posvađana, opljačkana, a Amerika će kontrolu nad njom da zadrži supremacijom u NATO, umesto korišćenjem poluga kompromitovane Briselske birokratije koja je izgubila svaki ugled i svaki kredibilitet.

I sada, ne shvatajući o kakvom se strateško-političkom cunamiju radi, Vučić i Dačić tvrde da se ništa nije desilo, a sve sa nadom da će to čuti Angela Merkel. da će im biti zahvalna za tu srpsku podršku, za taj dragoceni kiseonik da preživi kataklizmu u koju je dovela Evropu suludim merama štednje i huškanjem miliona migranata da je preplave.

Vrtlog koji je stvoren britanskim referendumom sasvim sigurno će potopiti EU i sve ono zašta se lažno izdavala. Ništa neće biti kao što je bilo. Stari animoziteti prikrivani lažnom Briselskom retorikom isplivaće na videlo, Unija će postati poprište svađa i arena iz koje će pametni odmah da odu, odnoseći sa sobom sve što mogu u srazmeri sa svojom snagom.

I to je najmanje što je može zadesiti. Niko ne zna šta su joj namenili planeri zla i u čemu će Evropa završiti ali obrisi Trećeg rajha koji se stvaraju danas na ruševinama Evrope ne slute na dobro, pogotovo što nijedan raspad, nijedne veštačke tvorevima, a EU je upravo to, nije mogao da protekne na miran način. Mnogi su uložili mnogo a izgubili su sve, neko je, kao Nemci, prisvojio je mnogo više nego što je dao, mnogi su dovedeni na rub siromaštva i završni račun rasturanja tog protivprorodnog saveza sirotinje i bogataša, Francuza i Nemaca, sasvim sigurno može završiti u rasulu kakvo odavno nije viđeno.

Smešan je, dakle, pokušaj da se bude veći Nemac od Nemaca, jer su i oni sami dovoljni za jedan novi rajh, četvrti valjda, pošto je očito da ih nije napustila nada da će im se osvajanje Istoka već jednom posrećiti. Nažalost, dok se oni razuvere, stradaće milioni, ali se to, na veliku žalost, ne može izbeći.

I na kraju, malo o moralu: Predstavnik Britanije u Evropskoj komisiji i komesar EU za tržište kapitala Džonatan Hil podneo je danas ostavku, nakon referenduma u Britaniji na kojem je većina građana glasala za izlazak iz Unije, dok se Hil zalagao za ostanak.
                                                                                                                                                                      
„Verujem da nije ispravno da nastavim da budem britanski komesar kao da se ništa nije dogodilo“, naveo je Hil u saopštenju za štampu, a preneo je Rojters.                                                                                                                                                          
Šta na ovo kaže Devenport? Hoće li kući? Zar i njemu nije dosadilo da se šepuri i soli pamet u ovom bantustanu?!

 

 

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: