Nameštaljka

RTS je emitovao slike Đinđićevih ubica dok se on još nije ni ohladio, tako da nema jačeg dokaza o tome da je scenario bio razrađen do u detalje.

Ako se zna da rekonstrukcija ubistva nikad nije urađena, da su se ubuđale njegove pantalone – važan dokazni materijal, te da je u emisiji Ključ – Nataše Miljković, tadašnji direktor Kliničkog centra, član GO DS Đorđe Bajec, na pitanje Miljkovićeve u vezi atentata, rekao da su čuli da je bila pucnjava u vladi Srbije. Pošli smo prema operacionoj sali, jedan je ležao na nosilima, videli smo da je mrtav, a kako doktore interesuju živi, uputili smo se u salu, gde je bio SVESTAN i ORJENTISAN momak, znao sam ga iz Vlade, kaže Bajec, i na pola operacije neko reče ono dole je Đinđić…

E sad zamislimo kako je moguće da Bajec ne prepozna svog šefa Đinđića, da svestan i orjentisan telohranitelj, koji je navodno bio zajedno sa Đinđićem, ne pita gde mu je šef i šta je sa njim bilo, i ključno pitanje je: Ko je premijera inkognito ostavio u holu Kliničkog centra, što je nemoguće -bez oragnizacije-  čak i da se radi o beskućniku nađenom u nekom svratištu, i kako je moguće da ga član GO DS nije poznao, ako mu je lice bilo čitavo, i ako je već znao da se radi o pucnjavi u zgradi vlade, a da on čak nije ni pretpostavio da na nosilima može da bude Đinđić.

Zašto ovo pišemo? Pa zato što je jasno da je i ovo u Turskoj dobro pripremljena nameštaljka. Dovoljno je samo pročitati da su

Turske vlasti danas uklonile sa dužnosti 2.745 sudija, posle sinoćnjeg neuspelog pokušaja puča od strane dela vojnog vrha, objavila je turska televizija NTV, pozivajući se na saopštenje Visokog saveta sudija i tužilaca (HSYK).

Dakle sve je bilo spremljeno unapred, pošto jutros, da je bio pravi puč, ne bi znali gde im je zadnjca a gde glava, a kamoli da stignu samo ispišu 2475 imena i adresa, a kamoli šta drugo.

Da ne govorimo o brojnim hapšenjima i egzekucijama u vojsci. A antologijska je priča da su sve organizovali oni što su oborili ruski avion uključujući i pilota, što događaju daje međunarodnu dimenziju i argumentuje politički zaokret.

Može se naravno dogoditi da igračka postane plačka, što je vrlo moguće, jer ovako krupan događaj sigurno ne može proći bez velikih posledica i obrta.

Sve u svemu, očekivalo se da će se napretkom komunikacionih tehnologija lakše doći do istine, ali se pokazuje da sve što više tehnika napreduje moć manipulacije raste geometrijskom progresijom.

Ako se setimo farse oko uspešno sprovedenog TV puča u Rumuniji 1989., videćemo da nema nikakve razlike sa ovim neuspešnim pučem u Turskoj, zavisno samo od toga ko je bio organizator, predsednik ili pučisti.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: