Poražena politika a ne narod

Srpski političari vode ličnu politiku a kad ta politika doživi šamar onda je ponižen narod, a to nije tačno. Poražena je politika i njeni nosioci a ne narod koga niko ništa ne pita.

Recimo, kod nas se uvek kaže: Nas ne interesuje šta rade drugi mi ćemo da procesuiramo ratne zločine koje su poičinili naši državljani, a da je to loša politika koja se obija o glavu Srbiji i srpskom narodu jasno pokazuje činjenica da je, kako kaže Vučić

U Srbiji je za ratne zločine osuđeno 153 Srba, a u Hrvatskoj se mogu izbrojati na prste jedne ruke.

Pretpostavljam da je mandatar mislio na ratne zločine Hrvata.

I šta mi hoćemo? Ako bilo ko iz sveta pogleda cifre, šta drugo može da pomisli osim da su ti Srbi toliki krvoloci da im ravnih nema. I to nije samo slučaj sa Hrvatima. Ubili smo se da izmišljamo hladnjače pune leševa, iskopavali masovne grobnice, hvatali ljude po pijacama, sudili jatacima, a ostali, i kad nešto nađu, zatrpaju, i šta svet drugo da pomisli nego da je Srbija jedna velika masovna grobnica a Srbi, osuđeni od svojih vlasti, jedan dokazano zločinački narod.

Čekali smo večeras  informaciju da je formirana vlada, a dobili smo pismo vrhu EU u kome se mi – štreberi, koji su sve ispunili, koji nikoga nisu provocirali, koji nema šta nisu učinili, žalimo na Hrvate da nas ćuškaju, udaraju čvrge, pa mi od učiteljice tražimo da kažu šta smo to mi loše učinili.

Učinili smo loše što nismo dosledni, što ne vodimo politiku reciprociteta, što ne štitimo nacionalne interese, što nismo čvrsti i uporni, što danas vodimo jednu a sutra drugu politiku, što krijemo činjenice, što ih potržemo tek kad nam lupe šamarčinu.

I kakve sad veze sa nama ima podizanje spomenika Barišiću, šta se to desilo novo za razliku od aktuelnog ustaštva?

Pre 44 godine ustaše su ubile jugoslovenskog ambasadora u Švedskoj Rolovića, koji je bio crnogorski kadar, i mnogi od nas su ga iskreno ožalili. Te godine je izveden prvi ustaški napad na Jugoslaviju, infiltracijom grupe ustaša na Dinaru, ili tu negde, koji su službe bezbednosti neutralisale a teroriste pobili.

Posle devetnaest godina ustaše predvođene Tuđmanom ponovo su napale Jugoslaviju i ovoga puta posle krvave borbe uspeli su u onome u čemu nisu Bariršić, Bušić i društvo.

I šta je normalnije nego da svome pretči, koji je prvi posle 1945. udario na državu i trasirao im put, podignu spomenik, kao i Šiptari Jašariju. Ne znam u čemu je razlika pa na Šiptare ne kukakmo.

Vučić kaže

Ne postoji cena po kojoj Barešić nije terorista,

Šta je to toliko važno posle pola veka, posle tolikog progona srpskog naroda, posle toliko bestijalnih ustaških zločina, posle huškanja i naoružavanja Šiptara, priznanja nezavisnosti Kosova, zašto je sve to ništa prema podizanju spomenika Barišiću. Nema cene po kojoj Barišić nije terorista. Da zaratimo?

Mi se žalimo što ustaše, koje to i ne kriju, podižu spomenik ustaši. Budi bog s nama. Žalimo se što je Hrvatska, koja baštini ustašku prošlost, poništila presudu nadbiskupu Stepincu, vikaru ustaške vojske i hoćemo da sprečimo da – kasnije kardinal, Stpepinac bude proglašen svecem, hoćemo da Vatikan prizna da je njen visoki klerik bio ratni zločinac, da je, dakle, i sama katolička crkva takva kakav joj je kardinal. Baš mnogo tražimo i mnogo se čudimo što nas ne razumeju šta hoćemo.

Za početak bi bilo dobro da počnemo da cenimo sebe, da držimo do sebe, do svojih građana, da ne proganjamo svakoga na koga prstom pokažu plaćenici koji su preplavili Srbiji, da ih uredimo i upristojimo, da počnemo da se bavimo nečim drugim, građanima, bedom, besposlicom, ako umemo, a Hrvatsku ostavimo da bude ono što jeste i čega se ona ne stidi, a mere koje bi prema njoj, i svima koji nam rade o glavi, trebali da primenimo moraju da budu stalne, promišljene i da se ne najavljuju talambasima. Ima i drugih načina da čak i ustaše počnu razumnije da se ponašaju, pogotovo što ni njihova ekonomija ne cveta, a još bi bila u goroj situaciji da nismo pristali da budemo Hrvatska kolonija. To je daleko važnije od Barišića.

Dakle, niko nam nije veći neprijatelj od nas samih, a šta mi sebi dozvoljavamo, kako bez iakvih dokaza optužujemo državu da je zločinačka, najbolje govori euforija ok masovne grobnice u Raškoj, još davne 2010.

Desetog maja 2010. vest dana je bila da je „Kod Raške otkrivena masovna grobnica“. Identičan naslov su objavili: B92, Blic, BBC, DW, RTS, Naslovi, Pressonline, Kurir, Politika, Novosti…Kao da imaju istog urednika.

Слика лобање из ПРЕСС-аBeogradski “Press-online” je čak doneo sliku lobanje i kostiju ispod naslova, sugerišući time da grobnica zaista postoji, da je otkopana, što je svetu, već naviklom na šablon po kome su Srbi monstrumi i zveri, samo još jedna potvrda te odavno stvorene slike.

I u samom tekstu Pressonline govori o OTKRIVENOJ grobnici (11. maja već stavljaju iza pomenutog naslova znak pitanja, ali koga to više interesuje?) i citira tužioca Vukčevića koji kaže:

„Masovna grobnica sa ostacima tela oko 250 kosovskih Albanaca stradalih tokom 1998-1999 PRONAĐENA je u blizini Raške“, navodeći dalje da je to:

“Još jedan dokaz da Srbija ne želi da izbegne mračne strane svoje prošlosti i da je spremna da izvede pred lice pravde sve one koji su počinili zločine” nezavisno od njihove nacionalnosti ili funkcije.“

Manaj: Srbija spremna za istinu

Zamenik kosovskog premijera Ram Manaj ocenio je da “OTKRIĆE masovne grobnice izgleda da pokazuje spremnost Srbije da se rasvetli istina o nestalim. Pitanje nestalih može biti adresirano na Srbiju i istina o tome može biti otkrivena zahvaljujući Srbiji zato što su srpske snage organizovale sve što se dogodilo.

Međutim: portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić je izjavio, na zajedničkoj konferenciji za štampu sa tužiocem Vukčevićem, da se, dok ne počne kopanje, još ne može sa stoprocentnom sigurnošću reći da se masovna grobnica zaista nalazi na lokaciji kod Raške, ali postoji velika verovatnića da je ona tamo. Ukoliko su naše PRETPOSTAVKE tačne, ovo će biti šesta po redu masovna grobnica pronađena u Srbiji posle demokratskih promena i druga po veličini (http://www.glas-javnosti.rs/aktuelne-vesti/2010-05-10/masovna-grobnica-kod-raske)

I na video zapisu se čuje kako Vekarić lepo kaže „Ovo je šesta grobnica, UKOLIKO SE, NARAVNO, POKAŽE DA JE TO TAČNO…“, što smo čuli i u Dnevniku RTS.

BBC naravno ne pominje nikakvu verovatnoću i piše:

„Ovo je šesta masovna grobnica OTKRIVENA u Srbiji posle 5. oktobra 2000. i pada režima Slobodana Miloševića. Tri su nađene na teritoriji Srbije a tri na Kosovu. Zamenik glavnog tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić, je rekao da je grobnica u Raškoj otkrivena zahvaljujući saradnji sa Euleksom” (http://www.bbc.co.uk/serbian/news/2010/05/100510_kosovomassgrave.shtml)

Dakle, po Brunu Vekariću, može se desiti, sa malom verovatnoćom doduše, da grobnica i ne postoji. A ako se to desi, koga će to interesovati? Nikoga naravno. Važno je da su naši i strani mediji objavili da je grobnica OTKRIVENA što je Pressonline ilustrovao stravičnom slikom koja u ovom trenutku predstavlja obmanu domaće i strane javnosti a na štetu Srbije. A čija je ona lobanja, ne zna se. Možda je čak i nekog Srbina.

Kome se žurilo, i ko to zna ko je tamo sigurno sahranjen i koliko tačno ima žrtava, i ko je egzekutor, a da se ne zna ni da li grobnica sigurno postoji. Zar nije bilo logičnije i jedino ispravno da se stvar detaljno razotkrila i tek potom iznele neoborive činjenice a ne nagađanja. Radi se o suviše ozbiljnoj stvari da bi se na ovakav način izlazilo u javnost.

I ko nama može da pomogne? Niko dok se stvari ne isteraju na čistinu, pa i ova koja nas je predstavila kao monstrume, neviđene u svetskoj istoriji.

Ako je ovo tačno, da pognemo glavu, a ako nije zašto neko nije odgovarao. Sve dok ovakve monstruozne optužnice protiv srpske države mogu da prođu samo na bazi priče mi nemamo nikakvog prava ikome išta da zamerimo jer nas ni najcrnji neprijatelji nisu ovako oklevetali.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: