Regionalna stabilnost

Kada su krenuli u razbijanje SFRJ, i kasnije cepanje Srbije, gospodarima života i smrti je bila potrebna nestabilnost, i veštački su je izazvali raspirivanjem mržnje, jer se tako moćna zemlja drugačije nije mogla tako lako razbiti. Pošto je, manje više, postignuto to što se htelo, na redu je regionalna stabilnost, ako preko noći ne okrenu ćurak naopako i đavo odnese šalu. I ta regionalna stabilnost tzv. zapadnog Balkana je, kako vidimo, u nacionalnom interesu Amerike, a ne mogu na karti ni čiodom da nas ubodu. Eto dokle se doguralo.

Sledeći domaći zadatak je, kako vidimo, zajednička sednica vlada Srbije i Albanije u Nišu, dok će se učešće vlade Kosova malo zamaskirati, ako je to više uopšte potrebno.

Albanija je krajem devedesetih otvoreno napala Srbiju, naoružala bande sa KiM, ali ni uz ogromnu pomoć NATO pakta nije uspela da osvoji Kosovo, sve dok se Amerikanci nisu setili Rezolucije 1244 pomoću koje su preobučeni u KFOR ušli na Kosovo i oteli ga od Srbije. Sada, vidimo, vlade dve prijateljske zemlje u Nišu treba da održe zajedničku sednicu i dogovore gradnju autoputa Priština-Niš, za koji Srbija nema nikakvog interesa, a Vučić kaže da ćemo ga mi sami izgraditi, otimanjem od sirotinje i zaduživanjem.

Šiptari sa KiM, posredstvom one srpske bagre izbegle sa Kosova, već kupuju nekretnine po Nišu jer su odavno dobili takav zadatak. Pronašli su čak istorijsku osnovu polaganja pravo na Niš, koga oni zovu Nishi, i ulažu velike pare zarađene od prodaje droge i trgovine ljudima, da izmene nacionalnu strukturu Niša, Prokuplja, Vranja,.., a ova slepa i gluva država, koja drži glavu duboko zabijenu u pesak, o tome nema pojma.

Zašto je put Priština – Niš u nacionalnom interesu Amerike? Pa svako ko je bio u Poljskoj mogao je da vidi da se tamo isključivo grade putevi od zapada prema istoku. Sve je dakle usmereno na Rusiju, vrše se pripreme za napad do koga će neminovno doći. Zato je u američkom interesu da srpska sirotinja izgradi autoput Niš-Priština, tako da se rutom Drač -Tirana -Priština -Niš -Sofija izbije na Crno more, odakle se do Rusije može dobaciti i kamenom, a izbegava se pri tome i usko grlo Bosfora, koje lako može biti blokirano.

Osvajanje Niša je naravno ključni cilj, jer će se time izbaciti Rusi iz Srbije, a ko drži Niš, drži Balkan, vezu Evrope i Bliskog istoka, drži oba pravca, i pravac sever-jug i pravac istok  zapad, zauzima cenralni položaj Balkana čime zadobija potpunu kontrolu nad čitavim područjem jugoistočne Evrope i šire.

Eto, zato je sad na redu mir istabilnost, gradnja autoputa i osvajanje Niša, pa otud i sednica dve prijateljske vlade baš u tom gradu u kome je pre sto godina zasedala kraljevska srpska vlada spremajući se za egzodus preko prijateljske Albanije.

Dugo se pričalo da smo mi Srbi napravili kuću na putu. Sada je taj put proglašen za put nacionalnog interesa Amerike, a od toga nema ništa gore, niti se išta dobro može očekivati. Samo da bude brzo i da ne boli.

 

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: