Vojni sektor

Prošla su ona vremena tajnih agenata, Džemsa Bonda i uzbudljivih trilera u kojima strani špijuni maštovito izmiču poteri policije. Nema više prerušavanja, konspiracije, inteligencije, sada se to zove civilni sektor, nešto između vlade i stranih gazda, što nam donosi zakone i uređuje meru siromaštva, poziva da se pokajemo, priznamo krivicu za sve ono što su njihovi bosovi počinili, tužakaju ili bar zalaju tek onako da blagajnici ne pomisle da ništa ne rade.

I ljute se naravno kad im se kaže da su strani plaćenici. A šta su drugo ako ih plaćaju stranci?! Kako bi drugačije da ih nazovemo? Civilni sektor? Ma hajde! Fukara i paraziti, što i nije problem, nego je problem što legalno usred Beograda ruže ovu jadnu zemlju, pa čak i to nije problem, problem je što sve to plaća ova sirotinja, baš i bukvalno, daje im se iz budžeta, ali plaćamo životima koji prolaze u jadu i bedi i ruganju tog ološa kome nikad nije dosta i kome nije ništa sveto.

Koga plaća Soroš, znači da ga plaća Amerika, a ona to nikada ne rade iz ljubavi ili želje za nečijim napretkom već samo u cilju ostvarenja svojih bolesno sebičnih interesa,

Zašto bolesnih? Pa eto, Madlen Olbrajt, na pitanje novinara da li je žrtva više stotina hiljada iračke dece bila opradvdana, kaže da jeste, jer nema više Sadama, što je pravi opis hladne i bestijalne surovosti dece boga novca Mamona, za čim ne zaostaje ni rugajuće Bajdenovo saučešće žtvama NATO intervencije.

Ako se pogleda spisak onih koje plaća Amerika sasvim je jasno, da su druga vremena, da nije na delu civilno društvo, demokratija i teror lažnih ljudskih prava, da bi spali na narodnu kuhinju, kontejnere  i prosjački štap, jer je lako  biti moćan i osion kad iza stoji Soroš, kao kad su nekad Pećanci tukli po Beogradu tako što pošalju žgoljavka da momku sa devojkom lupi šamar, pa kad mu ovaj uzvrati isprebijaju čoveka što je udario dete.

Dan pre Bajdenovog dolaska, Čarsle Kapčan, specijalni Obamin savetnik i viši direktor za evropske poslove u Savetu za nacionalnu bezbednost, sastao se sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, poslanicima vladajućih i opozicionih stranaka, kao i nevladinim sektorom.

Naravno da to nije nikakav nevladin sektor jer ga plaća američka vlada a daju im se i pare ovdašnje sirotinje. Mimo ikakvih zakonskih osnova službenici ili plaćenici stranih država, nešto poput prokuratora, nadzornika ili upravitelja Srbije, kontrolišu realizaciju zadataka kad gazde odu i parazitiraju na nesreći naroda, a ako krene nešto na bolje, tu su da sve to odmah suzbiju brojnim optužbama, jer njima je dobro samo kad je ogromnoj većini naroda loše.

A ta bedna i ponižena većina, koja nema pravo glasa, kojoj ni Skot ni srpska vlada nikada ne upućuju nikakve pozive za sastanak, to je bukvalno ona Njegoševa pučina -stoka jedna grdna, samo se to valjda danas zove vojni sektor, ako su već oni plaćenici civili. A ako ćemo pravo, sirotinja i jeste vojni sektor, jer se jedina mobiliše i gine kad strane gazde i neuki političari, nedorasli ulozi, izazovu haos i krvoproliće.

Bruka jedna i sramota od Zapadne demokratije u koju smo nekada naivno verovali i smatrali da je neopoziva istina da u njoj svi imaju jednake šanse i ista prava, nikada ni pomislili nismo da je „američki san“ zaista samo san, košmarni doduše, i da nema nikakvu vezu sa surovom javom koju kreiraju bezosećajni vernici boga novca.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: