Laže kao Blic

Sud za ratne zločine UN je ustanovio da pokojni predsednik Srbije nije odgovoran za ratne zločine počinjene u Bosni tokom rata 1992-95. godine. Sudije su ustanovile da Slobodan Milošević nije bio deo “udruženog kriminalnog delovanja” za žrtvovanje Muslimana i Hrvata.

Ovaj pasus u presudi suda, u koji su se do juče kleli zagovornici apsolutne srpske krivice, otvorio je vrata nerazumljive histerije koja se, osim psihijatrijskim, drugim terminima ne može opisati.

Ko će prvi da se oglasi nego Vuk Drašković, jer sve njegove laži padaju u vodu, a i veliki je strah da će gazde na kraju obznaniti svačiju nečasnu ulogu, pa i njegovu. Njegovo bezumlje Blic ovako prikazuje:

DRAŠKOVIĆ BESAN: Presuda kojom se Milošević oslobađa krivice ne važi!

On, koji optužuje i presuđuje bez ikakvih dokaza, ne priznaje Haški sud. Raspustio bi ga da može. A trebao je prvi tamo da ode, sa spiskom vojnika njegove „srpske garde“. Bio je prvi ratni huškač, tvrdio je da je Srbija dokle je zadnji srpski grob, pretio da će seći ruke koje nose turski barjak, pisao, ili samo potpisao, jezivi Nož, koji nije mogao da učini ništa drugo nego da zapali plamen mržnje prema muslimanima i Hrvatima, širio je požar koji je, onako raspojasan, bradat i znojav, gasio benzinom, urlao je po srpskim trgovima: Srbijooooo, a egzaltirana mladost gde bi drugde nego u rat.

Nije bilo lako razbiti Jugoslaviju, trebalo je prvo uzburkati srpski narod kao najveći i najrasejaniji, a posle je sve bilo samo stvar tehnike. Doprinos Vuka Draškovića tom razvaljivanju SFRJ bila je dragocena i zato nije dopao Haga, iako su se njegove paravojne formacije nalazile van Srbije, kao i Đinđićeve uostalom. Cena neodlaska u Hag je bila velika i prvi sporazum sa NATO je upravo on potisao, a mržnju koji izliva protiv Srbije nije zabeležena ni u najtežim slučajevima kliničke psihijatrije.

Inače, Vuk Drašković je sa Miloševićem formirao vladu 1994., preko Nove demokratije, koja je bila na listi SPO, bio je i u saveznoj vladi pred bombardovanje i sve to samo pokazuje razmere laži u kojoj živi, uveravajući druge da je ona  istina.

Ko normalan može da poveruje da je Milošević poslao najbolje specijalce u Budvu koji nisu mogli da ga ubiju sa dva – tri metra, šta više eskivirao je metke, najpre ga je jedan okrznuo sa leve a drugi sa desne strane. Pa u to niko ni u Lazi Lazareviću ne bi poverovao.

Da smo normalan narod, shvatili bi da ova presuda nije važna za Miloševića, za koga je to danas potpuno nevažno, već za Srbiju, jer je ona po presudi sve činila da urazumi usijane glave na Palama da to što rade nije dobro. Koliko su samo  bili osioni i nadobudni, a posle, kad je prošla magija hvatali se Holbrukove časne reči, pokazuje činjenica da su i Micotakisa bukvalno išutirali sa Pala, kad je došao na Skupštinu i pokušao sa Miloševićem da ih privede realnosti.

Nema odgovornosti Srbije, ne Miloševića, ni za Srebrenicu, pala je ta velika laž koja je kao kamen oko vrata bila okačena svakom građaninu. Srbija nije vodila huškačku politiku nego je smirivala, a kako Haški tribunal opisuje te napore, bolje ih ni Milošević ne bi dao u svojoj odbrani. A to je velika satisfakcija za sve građane Srbije, da su u stanju da razmišljaju jezikom činjenica. I ne bi Vučić odbio da se o tome izjašnjava, rečima da neće da se vraća u 90-te, a trebao bi, jer su radikali napadali Miloševića kao izdajnika što je uveo sankcije srpskim begovima u Bosni u zadnjem pokušaju da ih urazumi.

Naravno da sa najvećom indignacijom treba odbaciti bedne pokušaje socijalista da se ogreju na ovoj presudi i dobiju nove glasove jer su oni odavno pročitani kao jedna družina koja nema nikakvih skrupula i u tom svetlu treba odbaciti njihove sumanute ideje da se Miloševiću dižu spomenici i po njemu imenuju ulice, jer bi to radili zbog sebe a ne zbog njega. A i ružno je, i kontraproduktivno, raskopavati nezarasle rane, jer smo kao društvo totalno podeljeni i to bi vodilo opštem haosu. Ali mora da se zna, da isto tako kao što bi mnogi bili očajni da žive u ulici Slobodana Miloševića, tako ni mnogi ne bi bili srećni da žive u ulici Zorana Đinđića i krajnje je vreme da se donese zakon koji će definisati minimalno vreme posle koga se po političarima mogu imanovati ulice i dizati im se spomenici.  Dizati spomenike dok je živa ogromna većina njihovih savremenika je najobičnije ludilo. Pa mi čak ni Tesli nismo uspeli da podignemo spomenik koga niko, bar ni vizuelno, ne osporava.

Brižni Blic se takođe uplašio da je ova presuda rehabilitacija Miloševića, a ne Srbije i njenih građana, pa povadio iz arhiva stare gluposti i upozorava zašto Milošević ne može biti rehabilitovan

OVO NE SMEMO DA MU ZABORAVIMO: Uzaludni pokušaji rehabilitacije lika i dela Slobodana Miloševića

Uveo je Srbiju u porazan sukob sa maltene celim svetom.

Ni za koga nije tajna da je CIA potrošila ogromne pare da razbije SFRJ. Tuđman je na Jelačićevom trgu u Zagrebu, pred više desetina hiljada ljudi, izjavio da rata ne bi bilo da ga Hrvatska nije htela, a Alija je priznao da su oni (Bošnjaci) između mira i rata za suverenu Bosnu, izabrali rat. Dakle nije Milošević uveo Srbiju u sukob nego Alija, Tuđman i njihovi Zapadni i bliskoistočni mentori. Ako se zna da nismo ratovali protiv Kine, Rusije, Indije, Meksika, Brazila, Argentine, čitave Afrike,.., sasvim je jasno da Blic piše budalaštine.

 

Policijsko-mafijaška država, Ubistva političkih protivnika

Upravo Haški tribunal navodi da je Milošević, takođe, objavio da je bilo potrebno boriti se odlučno protiv kriminala, a rata bez kriminala nema. a to o ubistvu političkih protivnika, i to će jednom doći na red, pa i ubistvo Stambolića:

Blic navodi:

U pravosnažnoj presudi, koja je tri puta potvrđena na raznim instancama, navodi se da je Slobodan Milošević naredio ubistvo svog nekadašnjeg prijatelja Ivana Stambolića, bivšeg predsednika Predsedništva Srbije.

17. avgusta 2000. malo ko bi poslušao Miloševića da mu kaže da ide da ubije nekoga kalibra Stambolića kad je i malo dete na svakom stubu moglo da čita plakat GOTOV JE, kad ljudi od pretnji i straha ni M od Miloševića  nisu smeli da kažu..

Ako je i naredio ubistvo sasvim je sigurno da nije odgovoran jer bi u tom slučaju bio neuračunljiv pošto je Koštunica već bio zvanični kandidat opozije a nijedan Ivanov pristalica ne bi glasao Slobodana niti Slobodanov Ivana.

Pre će biti da se Ivana uplašio neko ko je pretendovao da vodi vlast posle Miloševića, jer je Ivan bio jaka regionalna figura, koja se već aktivirala posetama Sarajevu i Skoplju.

A to o presudi nije baš tako. U preambuli presude piše da je Milošević kriv za sve moguće i nemoguće što mu se pripisuja ali pošto je mrtav ne može biti osuđen, a samom tom rečenicom je osuđen. U tom slučaju bar je morao da ima advokata po službenoj dužnosti da bi ta uzrečena presuda, koja navodno nije izrečena, bila fer i validna.

Hiperinflacija i beda

Šta je, osim, štampanja novca, ono što svakodnevno radi Amerika, Srbija drugo mogla da uradi u situaciji zavedenih brutalnih sankcija uvedenih od strane SB UN na osnovu prevare predsedavajućeg, austrijskog diplomate, da Srbija nije ispunila zadate uslove, a jeste, drugo mogla da uradi Srbija. Da pusti narod da umire po ulicama.

A beda? Danas je nema? Miloni u Srbiji žive ispod ili oko granice bede, kojoj je naravno mnogo doprinela Nemačka, sankcijama, bombardovanjem, otimanjem Kosova i o tome Blice ne bi trebao mnogo da raspreda da se ne bi otvorila priča o stogodišnjim zločinima njegovih gazda nad srpskim narodom.

Sve u svemu, presuda Haškog suda je jedna dobra vest za građane Srbije, za one naravno koji mogu da razmišljaju jezikom činjenica, a sve ostalo je bezobrazluk nekadašnjih slugu koji su danas postali zli gospodari.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: