Briga EU za našu ekonomiju

Iako Vučić tvrdi da nije ultimatum, savršeno je jasno da je Marko Đurić u pravu, da evropske strukture u zajednici sa Šiptarima nastavljaju otimanje imovine države Srbije, mada je nejasno u čije ime to rade i zašto je Vučić navalio da po svaku cenu uradi onako kako oni žele.

Pošto pet zemalja EU ni pravno ni javno nije priznalo nezavisnost Kosova, potpuno je zapanjujuće što one, sa onima koji su priznali nezavisnost, učestvuju u daljem rastakanju i pljačkanju Srbije.

Naravno igraju dvostruku igru. Nisu priznale Kosovo iz svojih razloga, ali zdušno sa ostalima rade protiv Srbije i naše vlasti bi morale da im ukažu na tu činjenicu, i javno istaknu da birokratija EU nema ni pravnu ni moralnu osnovu da radi na nezavisnosti Kosova, baš zbog toga što sve članice EU nemaju zvanično isti stav o nezavisnosti Kosova, i sa takvom Unijom koja prećutkuje činjenice, sprovodi neprekidni teror nad Srbijom i nastavlja njenu dalju pljačku i rastakanje, mi ne treba da razgovaramo bar dok sve njene članice ne priznaju nezavisno Kosovo, što se neće skoro desiti.

Sudeći po Marku Đuriću, Srbija, odnosno Aleksandar Vučić, „Akcioni plan oko Telekom moraju da prihvate kako je ponuđeno ili

nema ništa od evrointegracija, nema nastavka otvaranja poglavlja i svega ostalog, to je nešto što se iz podteksta vrlo jasno vidi“.

Znači zbog ničega, ili zbog nečega od čega najverovatnije nema ništa, mi dajemo sve, za početak, naravno, a posle toga sledi farsa daljih uslovljavanja, kojima izgleda nema kraja, zbog hipnoze u koju su srpske vlasti uvedene kobne 2000. g.

Govoreći o predaji imovine Telekoma (Srbije) šiptarskoj državi, Aleksandar Vučić kaže da su pred nama (njim) teški dani kada je reč o Kosmetu i da ćemo morati (on) da se izjasnimo o važnim stvarima koje bi mogle imati značajne posledice za Srbiju.

 Nisu nam potrebni ni ratovi, ni sukobi – naglasio je Vučić danas u Palati Srbija.

Dakle, Vučić ide na to da će biti rata ako se ne postupi kako traže Šiptari i njihovi zaštitnici iz EU, ali je nevolja u tome što mnogi na Balkanu i EU tek nameravaju da krenu u čerupanje Srbije, tako da ako rat ne počne kad damo Telekom, počeće ako ne damo Preševo, Bujanovac i Medveđu, Rašku, Vojvodinu, Šerengradsku Adu, ili ko zna šta sve drugo kome može da padne na pamet: Da se poturčimo, pokatoličimo, da se svim građanima odseče desna ruka zbog konačnog pacifikovanja Srba, itd, itd.

Sasvim je jasno da izjašnjavanje o papiru koji se pojavio iznebuha, po principu uzmi ili ostavi, o kome se nije razgovaralo niti se može razgovarati, treba odbaciti, a ako im šta treba neka uzmu sami, ako mogu, a očito da ne mogu, pa je nejasno zbog čega se mi trpamo tamo, zašto mi žurimo da im damo ono što oni ne mogu da uzmu, a o čemu Vučić treba da se izjasni do nedelje.

Pre izjašnjavanja, o nečemu o čemu ne treba sam da se izjašnjava, treba da zna da ništa ne garantuje mir, a pogotovo ne neprekidni i nerazumni ustupci sa naše strane za koje zauzvrat oni nude šarenu lažu otvaranja poglavlja i „nastavak evrointegracija“.

Hoće li na Balkanu biti rata ili ne, zavisi jedino od potreba velikih sila, taman da mi celu Srbiju rasparčamo i, kako kaže narodni pesnik, svi u so da se pretvorimo ne bi Turcima (EU) ni ručak osolili.

I dalje braneći tu perfidnu birokratsku instituciju koja se aktiviranjem nekog papira o kome nema pregovora ruga zapravo onima koji u ime Srbije, ali ne i po ovlašćenju naroda, daju srpsku imovinu za poglavlja Vučić kaže da je

uveren da će EK pre svega pohvaliti ono što je najvažnije, a to su ekonomski rezultati.“Sve što radimo je zbog ekonomije jer moramo da postignemo i dostignemo bolji životni standard za građane“

Briga EU za našu ekonomiju, jer da je tako, da ih zanimaju naši navodni grandiozni ekonomski uspesi, i da zaista žele da građani Srbije imaju bolji standard, ne bi nam otimali basnoslovno materijalno, kulturno i duhovno blago Kosova i Metohije, jer se nikada nigde nije desilo da neko živi sve bolje što više siromaši, što mu više otimaju, što ga beskrupuloznije pljačkaju.

Ako se jednom mora stati, a moraće, bolje je principijeno stati pre nego kasnije, jer će se kasnije sve teže braniti, ako se posle prihvatanja osionih diktata išta više može, i namerava, braniti.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: