Srpski ambasador Djerdj

Naravno da bi bilo zanimljivo da se objavi po kojim je to merilima izvesni Djerdj Matković imenovan za ambasadora Srbije u Vašingtonu. Sudeći po imenu i prezimenu, i po tome što može da priča u svoje ime na javnom skupu, očito da se neko izborio da nas baš takav predstavlja na tako važnom mestu, jer da se pitaju interesi države on nikada ne on bi mogao da o trošku građana Srbije, u naše ime, gusla u američke gusle.

Zaista je nedopustivo da ambasador Srbije ismeva u Vašingtonu lidera druge države, jer to nije njegov posao pod uslovom da je ambasador Srbije a ne neke druge sile ili silnika.

A da pomenutu Djerdj Matković nije pod kontrolom zvanične Srbije, da je nametnut, očigledno je iz sramotne izjave Ivice Dačića da je moguće, da na javnom skupu u stranoj zemlji, o predsedniki prijateljske države, ambasador Srbije iznosi svoje lično mišljenje.

Djerdj Matković može da kaže da

„Putin ima veliki ego, da želi da bude vladar sveta i da Rusija ponovo postane velika supersila“

samo ako je prethodno dao ostavku ili ako je posle istupanja na čikaškom Institutu za politiku, najuren iz državne službe.

Pošto ga Dačić nije ni postavio, očigledno je da mu ne može ništa, ali ne treba da se sramoti da kaže da je na javnom skupu u Čikagu

Ambasador o Putinu izneo svoje, a ne mišljenje Srbije!

Ova Dačićeva izjava je totalna besmislica jer on nema aparat kojim može da razdvoji kad je šta Matković rekao u čije ime, a osim toga Dačić mora da zna da ako je neko ambasador Srbije on je zvanični tumač državne politike Srbije u zemlji u kojoj je akreditovan i javno mora uvek da iznosi samo stavove vlade Srbije koje dobija preko MIP.

Naravno da Matkovićev istup nije stav srpskog naroda, što je Zapadu dobro poznato i što ga poprilično nervira, ali je sramota da ga srpska sirotinja plaća da tako nekulturno i nevaspitano istupa, ne protiv Putina, nego protiv bilo kog izabranog lidera, jer to nije njegov posao niti su mu date sirotinjske pare da ih arči na tako opasan i pokvaren način.

Nažalost, pošto je Dačić samo niži službenik Djerdja Matkovića niti mu šta može niti sme, a onaj ko ga je u nečije ime tamo poslao da kvari naše odnose sa Rusijom loše je učinio i bilo bi bolje da ga ispod žita hitno razreši dužnosti i izbaci iz ambasade u Vašingtonu, pa da posle, o svom ili američkom trošku, o Putinu priča šta mu je volja. Sramota je da nas ljaga i svađa sa prijateljima o našem trošku i da je čovek nikada svoju egzistenciju ne bi gradio na tako nizak način.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: