Avet devedesetih

Gostujući u Novom danu, Vuk Drašković je istakao da kada pogleda svoje izjave, govore i intervjue od 1989. do donas, koji su objavljeni u knjizi “Isečci vremena”, uhvati ga osećanje uzaludnosti jer se, samo pogledom na to o čemu se piše u medijima, dolazi do zaključka da se Srbija nalazi u 1990. ili 1991. godini.

A te 1990. Drašković je hteo da seče ruku koja drži turski barjak, pisao ili potpisivao knjige koje su kao iglom pustošile nezarasle rane protekih ratova, pravio „Srsku gardu“ za koju je tvrdio da ima 70.000 boraca, ljutih Srba ravnogoraca, ratovao po Hrvatskoj i pritiskao režim da formira srpsku vojsku.

Urlao je po trgovima srpskih gradova i  patetičnim usklikom Srbijooo, podsticao  patriotska osećanja, sa Miloševićem formirao vladu Mirka Marjanovića 1994., obmanjujući time svoje birače, i svim tim se legitimisao kao najveći ratni huškač tih vremena, i prvi je morao u Hag, da je zasita nekome bila potrebna istina.

No, umesto u Hag, Drašković, iako je izgubio sve izbore, uživa u svakoj vlasti već više od dve decenije. Suprugu je namestio u Upravni odbor NIS gde ona (invalidski penzioner više od 3 decenije) prima najmanje 4-5000 evra mesečno, samo zato što je Vuk na vreme promenio ploču i gazdu, potpisao SOFA sporazum sa NATO, svakodnevno pljuje po Srbiji i srpskom narodu pod firmom pljuvanja po Miloševiću, ostajući nam pri tome dužan odgovora kako je moguće da je situacija gora bez Miloševića nego sa njim.

Naravno, kruna Draškovićevih somnabulnih koještarija je pomukla realizacija odlično promišljenog zadatka izjednačavanja Srba i Hitlerovih Nemaca; Srba koji nisu streljali taoce po Nemačkoj, niti ubijali đake u nekom tamo gradu, niti su skrivili planetarni zločin Drugog svetskog rata u kome je stradalo više desetina miliona ljudi širom planete, tako da nikome nornalnom, takva budalaština izjedančavanje Srba i Nemaca ne bi pala na pamet, osim njemu i njegovim gazdama, koji pošto poto hoće da gurnu u zaborav Hitlarove zločine i već tri decenije od muve-Srba, hoće da naprave slona-Nemce, što im nikada neće poći za rukom, taman da plate još hiljade izlapelih staraca da trabunjaju tako bolesne stvari.

Kako je moguće da država ne reaguje na Draškovićevo izjednačavanje nemačko-japanskih zločina u Drugom svetskom ratu i zločina u građanskom ratu 1991.-1995., koji je nastao tako što je CIA utrošila izvesnu svotu dolara, potkupila skotove svih balkanskih strana i prolila more krvi u nizu bestijalnih zločina svih učesnika, a ne samo Srba, kako sugeriše tupava Zapadna politika tipa: loši momci Srbi, a dobri svi ostali.

Ipak ostaje nada da ovo abnormalno, opasno i suludo izjednačavanje srpskih i nemačkih zločina neće ostati nekažnjeno.

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: