Esencija zla

Poznato je da siledžije i kabadahije ne poštuju ni zakon ni ljude. Mnogi među njima imaju bar toliko karaktera da kad dobiju pesnicu u lice, kad ih udari neko ravan ili jači od njih, jednostavno speru krv i povuku se u pozadinu, čime bar mogu da zavrede i neko poštovanje. Najgore su međutim one siledžije – kukavice, koje, kad nalete na jače i dobiju po nosu, zakukaju da borba nije bila fer ili čak traže zaštitu policije.

Tako i Britanci. Vekovima najpoznatije svetske siledžije, majstori laži, spletke, ironije, omalovažavanja, intrige, zavade, bombardovanja, ubijanja, pljačkanja, rušenja nepodobnih režima, danas se samo prave Englezi i dospeli su u jadnu situaciju siledžije koji, u svoje vreme, nije birao ni gde udara i kako udara, sada na sav glas kuka da Rusi biju nefer. Oni koji su destabilizovali čitav svet kad im se prohtelo i kad nije, žale se i, kao  šef MI5 Endrju Parker,

  optužuju Moskvu da koristi nepoštenu taktiku kako bi destabilizovala Veliku Britaniju

Što naš narod kaže: Ko o čemu, Englezi o poštenju. Ni manje ni više.

I ostali Zapadnjaci, koji su do sada smatrali da imaju ekskluzivno pravo na ubijanje i razaranje širom sveta, odjednom se zgražavaju nad zločinima, a počinili su hiljade i hiljade gorih, i da ima prava i pravde mnogi bi odavno izgoreli u paklu sopstvenih zločina.

Neprirodno ja kad Angela Merkel   optužuje

snage sirijske vlade da su počinile „zločine protiv čovečnosti“

Da opet citiramo naš pametni narod koji i za ovaj klinički slučaj ima izreku: Ko o čemu, Nemci o zločinima protiv čovečnosti.

Da bar mi pocrvenimo od stida kad su već Englezi i Nemci od njega operisani

Zapanjujuće je kad kancelarka države koja je bombardovala Srbiju, ubijala civile, čak i decu, kao petnaestogodišnju šampionku iz matematike u Varvarinu, koja je zatrovala i vodu i zemlju i vazduh Srbije, besna zbog nemoći što su joj u Siriji ruke vezane, licemernom brigom, nariče na tuđim grobljima i tvrdi da se

„Ne zazire se od upotrebe barel bombi i zapaljivih naprava, pa čak i hemijskog oružja“

Patetična briga za civile koju Nemačka ni u jednom od tri pohoda i pogroma na Srbiju nije pokazala, zaista puno govori o njima samima. Koga može da gane i prevari licemerje da

„Civilna populacija gladuje, zdravstvene institucije se napadaju, doktori umiru, a bolnice se uništavaju“

Najveća nevolja za siledžiju nastaje onoga momenta kad se zaigra i preigra, kad ne primeti i ne shvati da su oni koje je terorisao porasli i odjednom se nađe na podu, a da uopšte i ne može da shvati šta se desilo.

Tako su Anglosakosnci decenijama prodavali oružje, zavađali konkurentske grupe i države, razarali zemlje, pustošili prirodna bogatstva, ubijali, rušili, palili, a čitav svet je morao da se pravi da to nije tako, da je sve to demokratija, da su oni hleb i so ovoga sveta, a da smo mi ostali samo relikti daleke prošlosti, neki prelaz između divljine i civilizacije.

I onda, iznenada, šamar siledžiji. Usred SB UN, Čurkin im je u lice sasuo ko su i šta su, da su najmanje ono zašta se lažno izdaju predstavljaju

Velika Britanija je jedan od najvećih dobavljača oružja zemalja Persijskog zaliva i dobija „dobre pare“ od rata u Jemenu, izjavio je stalni predstavnik Rusije u UN Vitalij Čurkin.

Čurkin je članovima Saveta postavio pitanje: „Kako zemlja koja ima očigledan materijalni interes u nastavku oružanog sukoba može da nadgleda jemenski dosije u Savetu bezbednosti?“

Pitanje je da li ovaj dobar opis Britanije uopšte može da dopre do zaglupljenog Zapadnog javnog mnjenja odraslog na tradiciji razbojništva, po kome oni imaju pravo da osvajaju, ubijaju, da su oni civilizovani, da su krem, da su esencija dobra ovoga sveta, a u stvarnosti su sve suprtono od toga.

Oni su esencija čistog zla, i da je svet imao sreće, nikada ta ostrva ne bi ni izronila iz okeana, i svet bi sasvim sigurno bio jedno mnogo humanije i bolje mesto za život. Ne bi svetom vladala tolika laž, toliko licemerje, tolika nadobudnost, bahatost, umišljenost, bezdušnost.

Zapadni lideri se inače inicijalizuju za članove tajnih društava najbizarnijim ritualima, mastrbiraju, recimo, u mrtvačkim kovčezima, vrište u njima od straha pomešanog sa sladostrašćem. Umesto da završe na psihijatriji, postavljaju ih za vladare sveta, koji od takvih manijaka ništa drugo, osim uništenja, ne može ni da očekuje, niti čemu dobrom da se nada.

Malo su međutim reterirali. Prvi put govore da i njih neko može da destabilizuje, što je do sada bilo rezervisano samo za druge, za ljude niže vrste.

Ministar odbrane Britanije, ovih dana, kaže da u 2017., najverovatnije Britanija i Rusija neće ratovati, možda zato što je shvatio da se stvari ne bi odvijale onako kako su zamišljali, uspavani u vremenu u kome su se stvari u realnom svetu izmenile iz korena, a i jasno mu je valjda, da kad nisu bili sposobni za kopnenu interveniju protiv SRJ, da bi protiv Rusa išlo još teže, pa taman da tamo, na Staljingrad, pošalju i Hrvate, sve sa Mesićem i njegovim stricem, i Srbe i Crnogorce.

Zna ministar da su se njegove trupe u Makedoniji žalile da im je suviše oštar balkanski toaletni papir, pa su vrlim ratnicima morali da ga dovoze iz Engleske, i da su američki vojnici padali u depresiju jer su im na raspolaganju bile samo dve – tri vrste sladoleda, a sa takvima se ne ide ni u lov na kokoške a kamoli na Ruse.

Ostaje dakle nuklearno oružje. Ako Neokonsi i ostali fundamentalisti konačno shvate da su sulude priče da će oni preživeti Armagedon u svojim luksuzno opremljenim pećinama, i u Americi pobedi razumna struja čiji je moto: Rusko bogatstvo osvojiti investicijama na obostarnu korist, za svet ima nade.

U suprotnom, ako pobedi verovanje da će lično Isus Hrist po drugi put doći na Zemlju, da spase njih sto hiljada zločinaca, razbojnika i kriminalaca, da nema preča posla nego da se bavi njihovim ludilom, crno nam se piše.

Sledeći utrorak će dati najbolji odgovor da li će pobediti realizam i razum ili ludilo. Čak i ludilo da pobedi lakše će pasti smrt i razaranje kad je čovek svestan da će se na taj način svet pored dobrih ljudi rešiti i ludaka, da će u okeanu nestati i ostrvska esencija zla, sa nadom da će ih usud osuditi da bar neki trenutak budu svesni šta su učinili, bar dok  mašinu za štampanje dolara ne okače mačku o rep, ako nađu jednoga da je preživeo njihovo ludilo.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: