Račun bez krčmara

Nije čudo što su mali satrapi izgubili kompas nego se i Nemačka našla u čudu i ne zna šta priča. Propituje Trampa kao da je on neki lokalni baklanski vazal. Glasnogovornik Angele Merkel, koja se sakrila pod krivo drvo, od nevremena koje nailazi na njenu promašenu politiku

Ministarka odbrane Nemačke, Ursula fon der Lajen, javno je pozvala Donalda Trampa da vodi računa o principijelnim pitanjima spoljne politike, koja su dosad bila zajednička Vašingtonu i njegovim saveznicima.

Radi se o suštinskoj promeni intervencionističke politike, za koju je i sam Obama rekao da nije dala rezulate, a jeste, jer rezultati nisu obavezno nešto pozitivno. I haos, i smrt i razaranje, u kome američke demokrate ostavljaju svet, rezultat su pogubne politike i terora koji se nad svetom provodi decenijama. Došlo se do toga da gine pet-šest američkih vojnika dnevno kod Mosula i to nesrećna nemačka ministarka naziva principijelnom politikom, zajedničkom Vašingtonu i saveznicima.

Nemačka koja, je nasuprot istorijskoj odgovornosti, protivno svome Ustavu, prevarom sopstvenih građana koju je organizovao lažovski dvojac Fišer-Šarping, bombardovala Srbiju, ubijala decu za koju odbija da bar plati odštetu, Nemačka koja je otela Kosovo i Metohiju, upozorava da je

Donald Tramp je dužan da se izjasni na čijoj je strani: na strani pravde, svetskog poretka i demokratije, ili mu je svejedno, pa će se pozabaviti uspostavljanjem neke vrste muškog prijateljstava”.

Najgore je što ne shvataju, ili neće da shvate, da ni ovaj put, kao nijednom za proteklo stoleće ili više, Nemačka nikad nije bila na strani pravde i svetskog poretka. Uvek, kad joj krv uzavri, krši i jedno i drugo i potapa svet u reci krvi i moru zločina, Srbiju pogotovo.

Da ne preza ni od uvreda, smatrajući Trampa za, gotovo, ograničenog čoveka, Ursula fon.. je dodala da se

Nada da će mu savetnici objasniti i da će shvatiti da NATO nije biznis. Da to nije kompanija”.

I nada se još, da će i pored objašnjenja, on tako glup, po njoj, uspeti da shvati..! Osim toga valjda zna da je NATO najveći biznis. Olbrajtova, Klark i mnogi drugi su bombardovali Srbiji da otmu srpsku imovinu na Kosovu, da razviju sopstveni biznis, a koliko im je narkomafija za sve to platila znaju oni sami.

Zar nemačka ministarka zaista ne zna da su ratovi čist biznis ili stvaranje uslova za biznis, Možda nema predstavu koliko je samo rude, građe, poljoprivrednih proizvoda i drugog Hitler opljačkao samo u Srbiji. Rat i njegovo drugo ime NATO su sinonimi za najkrupniji biznis. Ne zna ili se pravi? Nije ni važno, važno je da su u panici jer bez NATO, krvi i razaranja, ne umeju ni da hodaju, a kamoli da funkcionišu.

Na Balkanu je još veća panika. Destabilizacijom „zapadnog Balkana“, uspešno su  izvršeni su svi dogovoreni pripremni radovi, i samo se čekalo da Hilari Klinton formalno dobije izbore, da se srpsko pitanje reši jednom za svagda.

Otuda bahato ponašanje Bakira Izetbegovića, Ramin obilazak srbijice, male provincije na rubu velike Albanije, otud srpska Vlada prima guvernera Ramu u Nišu, albanskom Nishi-ju, otuda šiptarske kupovine nekretnina u Nišu i okolini, otuda Fond za zapadni Balkan sa sedištem u Tirani, otuda gradnja autoputa Priština-Niš o trošku srpske sirotinje. Rama je sto posto igrao na Hilari. Dobijala je od Šiptara velike donacije, dizali su im spomenike, imenovali po njima puteve i unapred se sladili daljim komadanjem Srbije. Čak je i sam srpski premijer, skoro na dan izbora, na RTS izjavio da je govorio na Klintonovom panelu – „jer je bio pametan.“

Politika je kocka. Nekada karta ide, nekada ne. Novo deljenje je na sceni. Karte su sada ofirane. Zna se ko je gde bio, sa kim, i za koga. Ako Tramp uspe da pacifikuje Ameriku, da je postavi kao ravnopravnog partnera ostalim činiocima, ako pokrene ekonomiju i realizuje najavu da Amerika više neće igrati ulogu svetskog žandarma, ako slomi jastrebove koji su NATO koristili za sopstveni biznis, ima nade i za svet i za Ameriku, ali to znači i da će slepi poslušnici ubilačake i nerazumne politike Klintonovih, širom sveta, morati da odu sa scene. Dolazi novo vreme za nove ljude i ubacivanja u pobedničku kolonu će teško proći, ma ko da je kome drugar.

Ko to ne razume, može, po izboru Trampovih savetnika da shvati budućnost koja dolazi, a koja, ako Tramp uspe, ni malo neće ličiti na ono projektovanu katastrofu koja bi nastala da je Klintonka pobedila.

Kako su objavili mediji u Vašingtonu, Tramp je juče objavio spisak savetnika za spoljne poslove, na kom se nalazi i Valid Farez. Američki novinari Fareza, poreklom Libanca, opisuju kao neokonzervativca i akademika koji je za vreme građanskog rata u svojoj otadžbini imao tesne veze sa hrišćanskim milicijama.

Posebno se ističe njegova izjava u vezi sa NATO agresijom na Srbiju, koja je data 2007. godine, nepunih godinu dana pre nego što je Priština jednostrano proglasila nezavisnost.

Sveopšta kampanja Al Kaide uništila je srpsku armiju na Kosovu i vodila ka promeni režima u Srbiji. Ako se nezavisnost Kosova desi, onda isto mora biti ponuđeno u Srbima u BiH – istakao je tada Farez, čime je praktično podržao nezavisnost Republike Srpske i njeno ujedinjenje sa Srbijom!

 

 

 

u

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: