Opet pet nula za Srbiju

Šiptari i Evropa uopšte ne razmeju da im srpski pregovarači uvek napune mrežu na pregovorima o postupnom priznanju nezavisnosti Kosova u Briselu. Raduju se toj sitnici što su dobili jedno od obeležja nezavisne države -pozivni broj, a da čitaju objašnjenja Marka Đurića, shvatili bi da to nije tako, da su katatrofalno prošli na pregovorima, da se džaba raduju.

Naravno da je sve ovo šala. Takozvani pregovori u Briselu, čiji je moderator EU, birokratska skupina koja danonoćno radi na cepanju Srbije i de jure priznanju Kosova od strane Srbije, svakim svojim potezom radi isključivo u tom cilju, te čitava priča Marka Đurića samo ima zadatak da to sve upakuje u oblande koje srpska prostota može lako da proguta, kao mnogo toga do sada.

Trampovim izborom i velikom borbom da se slomi ta vašingtonska kriminalna hidra liberalnih političara, medijskih mogula, milijardera, visokih činovnika, perverznjaka, ubica i notornih kriminalaca, stvoren je jedan interegnum – Vreme od smrti ili silaska sa prestola jednog vladaoca pa do stupanja na presto drugog vladaoca, međuvlada, vreme za koje država nema vladaoca. (lat.) – u kome se, osim opasnih pokušaja uličnog povratka izgubljene vlasti ili pak zadržavanja uticaja, obavlja čišćenje tragova i legalizacija nedela koja su počinjena tokom prethodne vlasti, za slučaj da Tramp zasita uspe da preuzme vlast, a oni dopadnu istrage za međunarodni kriminal koji su činili tokom svoje vladavine, pod maskom liberalne demokratije,  i ostalih instrumenata kojima su terorisali svet.

Sasvim je jasno da Trampova pobeda ne samo da je pokvarila  šiptarsku političku agendu za narednu godinu — da Kosovo postane zemlja-posmatrač u UN i da se pregovori sa Beogradom prebace na nivo predsednika (dakle državnički) u okviru briselskog dijaloga, već ih je primorala da sa svojim partnerima iz EU i još uvek aktuelnim političkim igračima u Vašingtonu krenu u ozbiljnu ofanzivu kako bi maksimalno iskoristili dvomesečni period predsedničke tranzicije u Americi.

Umesto da toga budu svesne, prikoče i sačekaju rasplet situacije, ovdašnje vlasti bez ikakvog valjanog i razumnog razloga, pregovorima kad im nije vreme, na brzinu, sasvim protiv interesa Srbije, Kosovu predaju još jedno veoma značajano obeležje državnosti, i igraju u tom kolu žešće nego ta šiptarsko-EU-vašingtonska bratija, kao da im gori pod nogama, kao da je najvažnije pitanje za Srbiju da Kosovo što pre postane nezavisna država.

Presudom Badinterove komisije, koja je važan akt međunarodnog prava, SFRJ se raspala na Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Crnu Goru, Srbiju i Makedoniju. Te države su imale pravo da stupaju u razne obike udruživanja, kao npr, Srbija i Crna Gora, a i da raskinu to udruženje, kao što se i desilo. Dakle nigde se ne pominje Kosovo i Metohija, što znači da se tretira kao deo Srbije.

Po Rezoluciji 1244 Kosovo je suštinska autonomija u okviru suverene i teritorijalno celovite Srbije, koju štiti i Povelja UN.

Po Ustavu Srbije Kosovo i Metohija je autonomna pokrajina u sastavu Srbije.

Pošto pozivni broj mogu da imaju samo nezavisne i međunarodno prizante države, a ni po jednom važećem aktu međunarodnog i unutrašnjeg prava Kosovo i Metohija, ili Kosovo, nije država, sasvim je jasno da Srbija nije mogla, bez kršenja svih tih pravnih akata, dakle bespravno, da se složi da Kosovo dobije pozivni broj, i to se nikakvom pričom ne može zatrpati niti odbraniti, pa ni nebulozama tipa

Navodeći da Priština, odnosno Albanci, i sada koriste tuđe pozivne brojeve, za Monako i za Sloveniju, a da ne koriste naš pozivni broj, Đurić je objasnio da će sporazumom Srbiji biti dodeljen još jedan pozivni broj za geografsku oblast i to u skladu sa Rezolucijom 1244, kao i da će građani moći normalno da pozivaju i Prištinu i Kosovsku Mitrovicu bez ikakvog pozivnog broja i tarifiranja.

A sve što je suprotno međunarodnom i domaćem pravu ništavno je pred svakim seoskim sudom, pogotovo ako je je postignuto pritiscima, pretnjama, lažnim obećanjima ili mimo zakona i nadležnosti preuzetih obaveza, iz bilo kog razloga.

Rasturanje Srbije neće ići onako kako su projektanti zacrtali, i taman da Beograd sutra potpiše nezavisnost Kosova, ona će trajati samo onoliko dugo koliko će trajati sila koje je to uradila, što neće doneti mir i propspertet ni Šiptarima ni Srbima.

Ušićariće samo stare šićardžije, međunarodni trgovci zlom, ali se neće usrećiti, jer život kao najnepristarsniji sudija sve, kad-tad, svede na pravu meru, kao što će svesti Soroša i čitavu tu mešetarsku bandu, ili će civilizacija nestati kao žrtva njihove sumanutosti.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: