Divlji Turci

Uvođenje ulaznice od pet evra za ulazak u zemlje EU predstavlja upozorenje šta su oni sve spremni da urade, ne obazirući se na to šta su sve srpske vlasti od puča 2000. do danas uradile po njihovom diktatu, protiv interesa Srbije, ne bi li se dodvorile, radi večnog opstanka na vlasti.

Ko se sa njima hvata u kolo, ni u noge ne može da se pouzda, jer je to balansiranje na putu ka EU, jedan hod po žici iznad velikog klanca, pri čemu uspešnost ni jednog koraka ne garantuje da se već sledećim, nesrećni hodač neće strmoglaviti naniže.

Nije nikakva tajna da ta evropska kamarila Srbe smatra za biološki senkrup Evrope, što dokazuje beskrajan prezir prema Srbima kao narodu, zovu nas „divljim Turcima“, prelaznom vrstom od Turaka ka Evropljanima, i mi hoćemo njima da se dodvorimo, pokušavamo nemoguće, oni povremeno mlatnu po nosu, ali avaj, mi ne skrećemo sa tog puta, taman se EU raspala, mi to nećemo nikada priznati.

I zato se evropske birokrate ponašaju kao da se svi Srbi kopčaju na leđima.

Kako drugačije protumačiti izjavu Dejvida Mekalistera, koji na pitanje novinara:  Šta mislite o vojnim vežbama Vojske Srbije sa ruskom vojskom, kaže

Rusija je pripajanjem Krima jednostrano promenila granice susedne zemlje. Ovo je u suprotnosti sa fundamentalnim principima EU. Znam i da je srpska vojna saradnja sa NATO-om dosta veća od saradnje sa Rusijom.

Dakle jednostrana promena granica je u suprotnosti sa fundamentalnim principima EU, koja je čak bombardovala Srbiju, potpuno kriminalno i zločinački, da bi otimanjem Kosova i Metohije, protiv svih važećih dokumenata međunarodnog i domaćeg prava, promenila granice.

Kako je to moguće? Ili smatraju da smo ludi, pa ništa ne razumemo, ili smatraju da mi ni nismo neki  ljudi, da smo prelazna vrsta, ne između Turaka i Evropljana, nego između majmuna i čoveka, neki Trogloditi, te da se stoga fundamentalni principi EU na takve i ne odnose.

Naravno, kad se sa njima uhvatilo u kolo, iz tog kola se lako ne izlazi. Imaju puno mehanizama da nam zagorčaju život i ova ulaznica od 5 evra je blago upozorenje šta može da nas čeka ako ne postupimo prema diktatu,

Naš položaj je međutim potpuno tragičan, jer smo nekritičkim pričama o bezalternativnom putu ka EU, sami sebe doveli u ćorsokak iz koga nema razumnog izlaza.

Ko postupi po diktatu EU kajaće se, ko ne postupi kajaće se još više, ili obrnuto, što važi i za sankcije Rusiji.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: